the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Περίεγοι συνειρμοί με επικίνδυνες πλαστογραφίες...

Η τρομοκρατία και τα προβοκατόρικα χτυπήματα της είναι το καλύτερο χαρτί για την αφαίρεση και άλλων δικαιωμάτων, το καλύτερο άλλοθι για ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα του κόσμου της εργασίας.
Κάθε φορά που πλασάρονται τέτοιου είδους χτυπήματα την επομένη ακριβώς το λαϊκό κίνημα πρέπει να φυλάει τα ρούχα του. Είναι φανερό πως κάθε "τρομοκρατική" πράξη έχει ως στόχο τα δημοκρατικά δικαιώματα, το λαϊκό κίνημα και τις ελευθερίες, τις όποιες εμπάς ει περιπτώσει έχουν απομείνει στα υπολείμματα του αστικό -"δημοκρατικού" κράτους.
Είναι ηλίου φαεινότερο πως η λεγόμενη τρομοκρατία έχει βαθιές ρίζες μέσα στις μυστικές υπηρεσίες και στο πάντα έτοιμο κράτος και παρακράτος να τις εξαπολύσει, όταν όλοι οι παραπάνω αισθάνονται πως θα χάσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος χτυπούν προβοκατόρικα. Η λεγόμενη τρομοκρατία ουδεμία σχέση έχει με το επαναστατικό προτσές και τα εργατικά και λαϊκά κινήματα, είναι ο εν δυνάμει εχθρός τους. Αρκεί να δει κανείς το πότε δρουν οι λεγόμενοι τρομοκράτες , με ποιο τρόπο και τελικά αν έχει κερδίσει κάτι από αυτές τις επικίνδυνες για τους λαούς επιθέσεις, έστω και ένα λαϊκό κίνημα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας. Απεναντίας έχει χάσει και την ακριβώς αμέσως επομένη μέρα το λαϊκό κίνημα βρίσκει απέναντι του την κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που είναι ο αντίποδας της παρακρατικής, που πάντα δρα στο όνομα του λαού υπηρετώντας πάντα το κράτος και τους μηχανισμούς του. Από το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα αντιφάκελος 17Ν αντιγράφουμε και επικολλούμε τα παρακάτω με τα οποία συμφωνούμε απολύτως, σημειώνοντας πως ουδέποτε ήμασταν οπαδοί του και ουδέποτε συμφωνούσαμε σε άλλες θέσεις του, ωστόσο στο ζήτημα της τρομοκρατίας τα συμπεράσματα του έχουν βάση και μας βρίσκουν σύμφωνους.
"Ιδρυτική πράξη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα αποτελεί το απόρρητο παράρτημα που συνόδευε τη συμφωνία για την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα (1955), με το οποίο η χώρα μας ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει την τρομοκρατική Νατοϊκή "Επιχείρηση Stay Behind", που στα καθ' ημάς εξειδικεύτηκε με την κωδική ονομασία "Κόκκινη Προβιά". (Και συνεχίζει το βιβλίο να αποκαλύπτει)."Ο πυρήνας του επτασφράγιστου αυτού "Παραρτήματος" -που εξακολουθεί να παραμένει αυστηρά απόρρητο επί μισό αιώνα- αποκαλύφθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου, με δήλωσή του, το 1990: «Η παρακρατική οργάνωση "Κόκκινη Προβιά" δημιουργήθηκε το 1955, ως αποτέλεσμα ενός μυστικού παραρτήματος της συμφωνίας με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα» ("Ιντιπέντεντ", 16-11-1990). Αυτό το παράνομο παραστρατιωτικό και παρακρατικό δίκτυο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εσωτερικές -και όχι μόνο- πολιτικές εξελίξεις σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ήταν ο εμπνευστής, ο οργανωτής, ο καθοδηγητής και, κατά περίπτωση, ο ηθικός ή φυσικός αυτουργός σε όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες που συγκλόνισαν τη χώρα κατά τη μεταπολεμική περίοδο". Φυσικά όλα αυτά όπως και χιλιάδες άλλες αποδείξεις για το ζήτημα της λεγόμενης τρομοκρατίας είναι γνωστά και ειδικά στους κομμουνιστές που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την κάθε λογής τρομοκρατία του. Αρκεί να διαβάσει κανείς προσεκτικά τις προκηρύξεις των εγκάθετων παρακρατικών υποκειμένων που δρουν για λογαριασμό κάθε λογής και κοπής μυστικών υπηρεσιών και εις βάρος του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και θα καταλάβει άμεσα τις χυδαίες επιθέσεις προς το ΚΚΕ. Με την επίθεση της "νεοσύστατης" προβοκατόρικης οργάνωσης με την επικίνδυνη πλαστογράφηση του ηρωικού ονόματος της ΟΠΛΑ, οι προβοκάτορες επιχειρούν να διαμορφώσουν περίεργους συνειρμούς και συγχύσεις μέσα στο λαϊκό κίνημα και τους εγκάθετους αντικομμουνιστές όπως ο γνωστός εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, για ακόμα μεγαλύτερης μορφής και έκτασης χτυπήματος το λαϊκού κινήματος.

Ραδιο Κολλεκτίβα

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την προβοκατόρικη προκήρυξη σχετικά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής. "Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του. Επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με το μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος, που έχει στο στόχαστρο του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή