the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Οι "αγανακτισμένοι" και οι χορηγοί τους.

Καλές οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά όταν έχουν χορηγούς το ΣΚΑΪ το star και το mega, όταν αποκτούν χαρακτηριστικά "μη κυβερνητικών οργανώσεων " και κοινωνικών φόρουμ κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
Όταν οι "διοργανωτές" δηλώνουν αδέσμευτοι, ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι το αποτέλεσμα θα είναι η επιστροφή στον καναπέ και μάλιστα με καρφιά και κόλα πάνω του.
Η όλη ιστορία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κανένα αλλαξοβασιλίκι στην κυβέρνηση, με την ταυτόχρονη και απότομη εκκόλαψη των αυγών του φιδιού και το αποπροσανατολισμού .
Κάθε διαμαρτυρία που απομακρύνεται από το ζήτημα της εξουσίας και ποιος θα κατέχει τα μέσα παραγωγής είναι λύσεις μόνο για το σύστημα, άσε που το ίδιο το σύστημα ενισχύει λογικές ακηδεμόνευτων και απολιτίκ καθιστικών η εκρηκτικών διαμαρτυριών που παραμένουν διαμαρτυρίες και δεν προβάλουν ακόμα και ζητήματα κάλυψης των σύγχρονων αναγκών.
Σήμερα δεν φτάνει να βγαίνει ο κόσμος στους δρόμους ούτε αν βγαίνει κάθε μέρα, αλλά με τι προοπτική τι συνθήματα και τι στρατηγική.
Ο οπορτουνισμός που είναι κατά πολύ χειρότερος από τα κυρίαρχα κόμματα του δικομματισμού ενισχύει αυτού του είδους τις καταστάσεις κύρια γιατί στόχο έχουν τον καλλωπισμό του συστήματος και ως μόνο εχθρό προτάσσουν τους κακούς πολιτικούς αθωώνοντας την αστική τάξη και το μονοπωλιακό κεφάλαιο...
Όσο γι' αυτούς που λένε ότι και αυτοί που βάζουν το ζήτημα της εξουσίας κάνουν παρελάσεις μέμφοντας το ΠΑΜΕ, λέμε πως τα αναρίθμητα παραδείγματα αποδείχνουν το αντίθετο, εκεί που αυτοί δεν κάνουν παρελάσεις και επιδίδονται είτε σε υπερεπαναστατικές πράξεις είτε σε καθιστικές διαμαρτυρίες θα η έχουμε καταστάσεις τύπου Marfin, η κάτι κινήματα τύπου "Δεκέμβρη 2008", η κάτι πικ νικ τύπου puerta del sol που οδηγούν τα μικροαστικά αντανακλαστικά στο ζενίθ.
Το ζήτημα δεν είναι να βγάλεις ακόμα και 100.000 στους δρόμους αυτό έχει ξαναγίνει, δεν φτάνει μόνο αυτό, όλα ξεκινάνε από τους χώρους εργασίας όπου του ΠΑΜΕ καθημερινά δίνει μάχες για να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία και να δώσει προοπτική όχι στο "κίνημα", αλλά στο "λαϊκό κίνημα".
Αν οι μη "κυβερνητικές οργανώσεις", τα εκάστοτε ΠΑΣΟΚ(της κάθε χώρας), οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (της κάθε χώρας), οι οπορτουνιστές και τα γκρουπούσκουλα της κάθε χώρας βγάζουν για ξεκάρφωμα τον κόσμο στους δρόμους χωρίς να δίνουν προοπτική(ποιος θα κατέχει την εξουσία, μονοπώλια η λαός), τα αποτελέσματα δείχνουν Βαϊμάρη, καλό θα ήταν να το πάρουν χαμπάρι όσοι καλοπροαίρετα βάζουν πλάτη για τέτοιου είδους καταστάσεις.
Το λέμε ανοικτά θεωρούμε ορθότατη την ανακοίνωση του ΚΚΛΙ για τις κατασκηνώσεις Ισπανία που έχει κάτι από Αίγυπτο και είχε ως αποτέλεσμα να αλληλοσφάζονται οι Χριστιανοί με τους Μουσουλμάνους κοκ, πάντα με την καθοδήγηση του Αιγυπτιακού στρατού. Είναι φανερό πως και εδώ και στην Ισπανία υπάρχουν ομάδες που θέλουν να κάνουν τις πλατείες τους ΤΑΧΡΙΡ και αυτές οι ομάδες είναι οι χορηγοί τους τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα που θέλουν τα πράγματα να έχουν ανώδυνο γι' αυτά τέλος.
Καλές λοιπόν οι κινητοποιήσεις αλλά να έχουνε και ένα σοβαρό περιεχόμενο, σε τέτοιου είδους χυ(ει)μαδιά όχι μόνο δεν κατεβαίνουμε αλλά θα τους ασκούμε και βαθιά θεωρητική πολεμική. Διαδηλώσεις χωρίς στόχους, χωρίς οργάνωση, χωρίς όραμα και προοπτική, αντίδραση, απλά ένα η και περισσότερα ξεχαρμανιάσματα και διαμαρτυρίες όπου το περιεχόμενο μιας έκθεσης ιδεών της πρώτης τάξης του δημοτικού είναι πολύ πιο εύστοχη, εκτός της λογικής μας, εξάλλου όλα τούτα είναι πολύ πιο πίσω από τους στόχους του σήμερα.
Διαβάζουμε και ακούμε απ' εδώ και από εκεί μεγάλο φάουλ το ΚΚΕ κλπ και ρωτάμε αυτό που ρώτησε ο σφος rocean εδώ και είναι το εξής, "όταν μπορείς να διαφωνείς με τον Ριζοσπάστη (και το ΚΚΕ συμπληρώνουμε εμείς), αλλά άσε τον Ριζοσπάστη και το (το ΚΚΕ συμπληρώνουμε εμείς)να διαφωνεί κι αυτός μαζί σου. Το μάρκετινγκ δουλεύει καλά οχι μόνο σε προϊόντα αλλά και σε κινήματα τύπου κατσαρόλας, κουτάλας, puerta del sol, αγανακτισμένων και απογαλακτισμένων, φτιάχνονται για να συνεχίζει ο μονοπωλιακός καπιταλισμός να κάνει η δουλειά του με χορηγίες και με πολύ life style!!!

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή