the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τα καμμένα τι

Αυτό που ζούμε, δεν έχει να κάνει ούτε με τους εμπρηστές, ούτε με την "κλιματική αλλαγή"(σε πρώτη φάση), ούτε με τις παράνομες υλοτομίες, ούτε με τους πυλώνες μεταφοράς υψηλής τάσης, ούτε με τα αποτσίγαρα, για το όνομα του "Θεού", η " Μα το γιαραμπή", που λέει και ο σπουδαιότερος Έλληνας Συγγραφέας,ο Μενέλαος Λουντέμης, στο " Ένα παιδί μετράει τ' άστρα", του 1956.
Δεν ζει και ο Μίκης που έφυγε ακριβώς δύο χρόνια πριν για να δει τι παίζει με αυτές τις θλιβερές εικόνες, που έχουν αφανήσει μια δασική περιοχή στον Έβρο ίση σχεδόν με όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Η Πυργκαγιά αυτή που κατακαίει εδώ και μισό μήνα τον Έβρο, που έφτασε σχεδόν στις παρυφές της Αλεξανδρούπολης, και δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται με το Σουφλί, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, ούτε φυσικά είναι κάποιος υβριδικός πόλεμος, που ξεκίνησαν κάποιοι ταλαίπωροι, μην τρελαθούμε κι όλας, αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται οι ειδικές οικονομικές ζώνες στην περιοχή, το νέο κτηματολόγιο και τα χρηματιστήρια ρύπων που έχουν χτυπήσει κόκκινο για την περιοχή.
Προφανώς δεν είναι μόνο ο Έβρος, είναι η Εύβοια, η Ρόδος, η Αττική και άλλου υψηλού ενδιαφέροντος περιοχές που οι αναδιαρθρώσεις τις λεγόμενης Καπιταλιστικής Ανάπτυξης τις έχουν στοχοποιήσει για την α)πράσινη οικονομία, β) τις αλλαγές χρήσης γαιών και ειδικά για τον Έβρο και το Αιγαίο γ)για νέα σχέδια Ανάν. Δηλαδή, διζωνικές δικοινωτικές συνομοσπονδίες, τουτέστιν διαχειριστικού τύπου μοντέλα, όπου με αυτά "χύνουν"(για να το πούμε λαϊκά), οι νταβατζήδες όπως το Δημοκρατικό Κόμμα των Ή.Π.Α και οι εδώ εκπρόσωποι τους. Που τώρα το παζλ ολοληρώνεται με την έλευση της ψηφίδας του Κασσελάκη [μέσω των ΑΧΕΠΑΝΣ, της Πρεσβείας, των Nerds της Silicon Valey (με τα 1002 προβλήματα - κατάλοιπα από την παιδική ηλικία και την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα τους και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όλοι τους είναι μέλη του LGBT Community, αλλά και πρώην Γιάπις που ξεκίνησαν με τα ανόητα και "αταξικού χαρακτήρα" Κινήματα Αγάπης κλπ άλλες δευτεράντζες - ανοησίες, που καθοδηγούνταν από το FBI και που γέμισαν με μαριχουάνες, αλλά και ανορθόδοξες φιλοσοφικές θεωρήσεις το σύμπαν. Ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι τις ίδιες είχαν λανσάρει copy paste από τον 19ο Αιώνα οι πιο σκοτεινές και αντιδραστικές ομάδες που γέννησαν τη Ρομαντική Κοινωνιολογία και το Χίτλερ στην πορεία, ο οποίος ήταν και καλλιτέχνης, ζωγράφος για να μην ξεχνιόμαστε δλδ. Ευτυχώς που υπήρξε και το punk που κήρυξε πόλεμο στις κλασικές Rock ανοησίες των '60'ς, στα Prog-Rock κλπ, γιατί θα υπήρχε σοβαρό θέμα, στη σκέψη σήμερα].
Όλο αυτό το Μπλοκ, των Nerds, με τα δεκάδες προβλήματα στη σφαίρα της κοινωνικής ψυχοπαθολογίας, που έχει αποκλειστικό στόχο το ικανό ποσοστό κερδοφορίας. Το θέλει με κάθε τρόπο να το κατακτήσει, κάνει τα πάντα, ειδικά τώρα που χάνει την πρωτοκαθεδρία. Αντικειμενικά θα χάσει και την Αφρική(την πρώτη και τελευταία σημαντική Ήπειρο του Πλανήτη από άποψη πρώτων υλών), να κάνει ότι μπορέσει, μέσα από τις κατά τόπους αστικές τάξεις και το πολιτικό τους προσωπικό για να φέρει εις πέρας, αυτό το στόχο, που δεν είναι άλλος, από το ξεζούμισμα πρώτα και κύρια της εργατικής τάξης και μετά όλων των άλλων. Ο Τρόπος είναι ένας και έχει τρεις κατευθύνσεις:
α) την στενή πίεση σε σημείο πνιγμού των "συμμάχων"
β) την οδήγηση τους σε οικονομική χρεοκοπία, για να μπορέσουν να τους ελέγξουν και γ) με το διαίρει και βασίλευε.
Η Αλεξανδρούπολη λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι το στρατηγείο, ο Έβρος το πεδίο μάχης και οι αλλαγές χρήσης γαίων στην περιοχή με στόχο και σκοπό, την διζωνική - δικοινωτική Συνομοσπονδία, όπου κανένας από τα συμβαλόμενα μέρη, δεν θα χάσει έδαφος, αλλά θα έχουν ειδικό καθεστώς διοικητικής μέριμνας και διοίκησης, υπό την αιγίδα των Αμερικανών, όπου και η Βάση.
'Ενα καθεστώς που θα έχει στόχο και την Ανδριανούπολη, αλλά και το Βόσπορο, αλλά εδώ τα Nerds του ιδρύματος Brookings, δεν τα πάνε καλά, γιατί ο Ερντογάν δεν τους κάθεται καλά, δεν είναι δλδ του χεριού τους και σιγά που θα ήταν.
Εκεί ακριβώς πρέπει να δει κανείς το ζήτημα των πυρκαγιών του Έβρου που και ανεμογεννήτριες θα μπουν και η πράσινη οικονομία , θα κάνει μεγάλα deals και θα φτιαχτεί και το πρώτο κομμάτι της συνδιαχείρισης Ελληνικής και Τουρκικής Αστικής Τάξης, αλλά με εγγυητές τους Αμερικανούς Ιμπεριαλιστές, που μπορεί να οδηγούνται στην αναδίπλωση, αλλά την Δυτική Ευρπώπη, θα την βάλουν στο χέρι, με όρους Καρλομάγνου, ακόμα κι αν χρειαστεί να δημιουργήσουν καταστροφές στους "συμμάχους" τους για να επωφεληθούν μακροπρόθεσμα.
ΥΓ* Όλα αυτά τα έχουμε επισημάνει από το 2015, για να μην πούμε από το 2012, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, μάλλον δε θα πέσουμε καθόλου έξω, γιατί το ευχόμαστε να πέσουμε εντελώς έξω όμως.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή