the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Νταβός 2023 Οι λύκοι γίνονται αγέλη

 Εκεί στο Νταβός μαζώχτηκαν όλα τα ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα του επάνω κόσμου, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους, έναντι των πλεμπαίων(δλδ ημών, μη εχόντων και κατεχόντων).
Και τι μας είπαν, ότι είναι οι εκλεκτοί των "εξωγήινων" που βρίσκονται εδώ για να σώσουν τον πλανήτη από τους λοιπούς παρείσακτους, δια στόματος του "Δημοκρατικού"(βλέπε σοσιαλδημοκράτη) Τζον Κέρι.
Αυτά από τους "γραφικούς", που μόνο γραφικοί δεν είναι γιατί ξέρουν πως θα αποπροσανατολίσουν από το κύριο και βασικό, κι αν είναι με αυτούς κάνουν δουλειά, τόσο το εποικοδόμημα, όσο και η βάση(κυρίως αυτή).
Αν πήρε χαμπάρι κανείς, ότι αυτά τα επί γης κοράκια, ουσιαστικά συζήτησαν πως θα παραμείνουν οι βασικοί κρατούντες και πως κανένας δεν θα σταθεί εμπόδιο τους, στην νέα αναδιανομή της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και στην πράσινη μετάβαση, για να ανακινήσουν τα λιμνάζοντα κεφάλαια και να δώσουν νέες επενδυτικές προοπτικές ανάπτυξης στον παρά μεθεπόμενο κύκλο κερδοφορίας, όταν οι καιροί το επιτρέψουν και ο μεγαλύτερος λάτρης του Καπιταλισμού ο Κέινς ξαναγίνει της μοδός.
Και φυσικά να καταργήσουν ακόμα και τα όρια συνταξιοδότησης, αφού και τα 75 για τα οποία μιλούσαν κάποτε, δεν τους φτάνουν.
Την κατάργηση όχι μόνο των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και της ίδιας της συνταξιοδότησης, την είδαμε να την περνάει ο Ζελέ(που έχει καταργήσει κάθε αστικοδημοκρατικό νόμο, κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο στην Ουκρανία και τώρα στο Νταβός ξαναζητάει Πυρηνικό Πόλεμο με τη Ρωσία), το ζήτησαν οι πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες, γιατί δεν είναι κράτη και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα κέρδη τους.
Τι μας θυμίζει αυτό;
Αυτό που λάνσαρε το Γ΄ Ραιχ και το υιοθετούσαν τα εδώ παπαγαλάκια τύπου Liberal, ότι οι συνταξιούχοι είναι βαρίδια, λες και δεν πλήρωναν μια ζωή, από το υστέρημα τους και μετά το έδιναν θαλασσοδάνεια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα έπαιζαν στα χρηματιστήρια και στο τέλος τους τα κούρεψαν!!!
Αυτό γιατί αυτού του τύπου, ο "οικονομικός" τύπος διαχωρίζει τον καπιταλισμό από τον φασισμό, ξεχνώντας ότι ο δεύτερος είναι μια από τις εκφράσεις του και μάλιστα η πιο επιθετική μορφή του.
Να μην ξεχνάμε ότι πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση(η χειρότερη εκλεγμένη από την εποχή του Όθωνα), παρότι διαχειρίστηκε την περίοδο της όποιας ανάπτυξης με το ματωμένο πλεόνασμα των 37 δις , έφερε τη χώρα όπως όλοι οι ¨εταίροι" σε κάθοδο και τώρα ξεκινάει η ύφεση, με μια νέα κρίση να βρίσκεται προ των πυλών.
Το σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο του "Γιάνη" για κρυπτονομίσματα και για παροχές που υιοθέτησε η ΕΕ, θα ξαναφέρει την σκληρή δημοσιονομική λιτότητα και τότε δεν θα μιλάμε για πραγματικές συντάξεις των 180-190 €(ονομαστικές των 550€), αλλά για σταδιακό κόψιμο στις νεότερες γενιές, αλλά και για μισθούς ακόμα λιγότερους της πείνας,
Έχουμε την αίσθηση πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια και να είναι, θα θεμελιώσει νόμους(υποταγής στο διεθνές jet set), που οι νόμοι του 2009-2015, θα μοιάζουν παιδική χαρά.
Εκτός αν ξεσηκωθούν και οι πέτρες, γιατί όποιος νομίζει ότι με Ειρηνικά μέσα θα κερδηθεί το δίκαιο, πλανάται πλάνην οικτράν.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή