the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Το έντυπο για το Ζαχαριάδη

Από την εφηβική ηλικία, η γοητεία που εξασκούσε το πρόσωπο του μεγαλύτερου πολιτικού κεφαλαίου όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά και του μεγαλύτερου πολιτικού ηγέτη που πέρασε ποτέ από αυτή τη γωνιά του πλανήτη πάνω μας, ήταν στο επίπεδο της λατρείας.
Κανένα άλλο πολιτικό υποκείμενο σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο(αφού σε αυτόν ανήκουμε), δεν εξάσκησε πάνω μας τέτοια γοητεία και επιρροή, δεν είναι τυχαίο ότι στην βιβλιοθήκη μας υπάρχουν αναρίθμητα συγγράμματα του τα οποία είναι σχεδόν στα όρια της συλλογής.
Θα μπορούσε να συγκριθεί, σε σοφία, αταλάντευτη πολιτική τοποθέτηση, σιδερένια πειθαρχία και αγάπη για το κόμμα, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά συμφέροντα, με την πιο αξιόλογη ομάδα - πεντάδα που εμφανίστηκε ποτέ, η μέχρι σήμερα τουλάχιστον, τους Στάλιν, Ζντάνοφ, Καλίνιν, Μολότοφ, Ντρεζίνσκι. Μόνο το γεγονός, ότι άντεξε και υπήρξε ακλόνητος στις πεποιθήσεις του επιστημονικού σοσιαλισμού και στις αποφάσεις της Κ.Ε όσο ήταν Γ.Γ, αλλά και στα βασανιστήρια στο κολαστήριο του Νταχάου, τον κάνουν στα μάτια μας κάτι σαν Θεό, αν και εκ πεποιθήσεως Άθεοι.

Από χτες που γυρίσαμε από το Φεστιβάλ, μέχρι σήμερα διαβάσαμε το ένθετο του "Ρ" μέσα σε λίγες ώρες για τρίτη φορά.
Δεν θα κάνουμε καμία ανάλυση γι αυτό, αλλά η χαρά που πήραμε για το βιβλίο αυτό και κάποια άλλα ιδεολογικά δωράκια που λάβαμε χτες, ήταν σα να κερδίσαμε το Τζόκερ, εξάλλου η πιο όμορφη μέρα ήταν τότε που το Κόμμα τον αποκατάστησε πολιτικά και τον τοποθέτησε εκεί που ανήκει στο Πάνθεον του. Φέτος συμπληρώνονται, 50 Χρόνια από τον Θάνατο του, την 1η Αυγούστου του 1973 και 120 από την Γέννηση του, την 27η του Απρίλη του 1903.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή