the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει τελειωμό

Τις τελευταίες μέρες "τα παπαγαλάκια" των εξαρτημένων από τα πακέτα τις κρατικής διαφήμισης ΜΜΕ, μιλάνε για φορολόγηση των 100δις Ευρώ που βρίσκονται στην Ελβετία (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστική τάξης της χώρας είναι 600δις), πως θα φορολογηθούν με 30%... Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντίπαλο στην διγλωσσία και το ψέμα. Πραγματικά είναι το κόμμα που έκανε το ψέμα ελπιδοφόρο σάλπισμα στο κεφάλι της «μουζικαρίας» που ακόμα ελπίζει, δεν είναι τυχαίο ότι την 28η/10/2011, πολλές από τις παρελάσεις που αναβλήθηκαν είχαν και θύλακες του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά ξεκίνησαν έναν εμφύλιο με το κίνημα γιατί δεν μπορούν να πάνε ούτε για καφέ.
Είναι τουλάχιστον αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι το σύστημα κινδυνεύει, αντικειμενικά δεν κινδύνεψε ποτέ από το 1949 και μετά βρίσκοντας σε κάθε περίπτωση ασφαλιστικές δικλείδες, το μόνο που φοβάται είναι το ΠΑΜΕ και τα μέτωπα που συμπεριλαμβάνονται στο λαϊκό μέτωπο που όμως είναι πολύ πίσω ακόμα σε σχέση με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που πλατειάζει και χάνεται η ουσία.
Το τραπεζικό σύστημα το γνωρίζουμε τόσο καλά που οι γελοιότητες του Βενιζέλου για τα 100δις από τα 600 που δήθεν θα ονομαστικοποιηθούν αν δεν φορολογηθούν με 30%, είναι παραμύθια για χαχόλους για να μην πούμε για ανόητους. Αυτά που ίσως φορολογηθούν θα είναι, η αυτά των ΠΑΣΟΚκων (που αντικειμενικά τους γνωρίζουν εκ των έσω, αλλά και αυτό ελέγχεται γιατί είναι αντικειμενικά δύσκολο λόγω σπαρακτικού εμφυλίου που μπορεί να προκύψει στο "κίνημα" δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ και αυτοί που θα είναι θύτες αρχικά μπορεί να μετατραπούν σε θύματα), η αυτών που δηλώνουν τους τόκους(το πιο πιθανό).
Για όσους γνωρίζουν στην Ελβετία οι καταθέτες έχουν κωδικό και με κωδικό γίνονται οι συναλλαγές και αν φορολογηθεί κάτι θα είναι τα επιτόκια σε όσους τα δηλώνουν. Οι περισσότερες καταθέσεις είναι επενδυτικοί λογαριασμοί ΑΕ που στις δηλώσεις τους τα επιτόκια δηλώνονται στις δημοσιεύσεις των ισολογισμών τους στα λοιπά έσοδα.
Η γελοιότητα και ο Λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ακουμπάει ταβάνι το ξεπερνάει τρυπώντας το, γιατί ενώ έχει υπογράψει την συνθήκη του Μαάστριχτ που σημαίνει και ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων ακόμα και με χώρες εκτός της ΕΕ μαζί με τις άλλες κεφαλαιοκρατικής διαδικασίας ελευθερίες, κάνει τα πάντα μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Το "κίνημα"(ΠΑΣΟΚ) με τις τακτικές - τεχνάσματα της δεκ του 1980 με τον φρικτό και φασίζων λαϊκισμό του, κάνει τα πάντα να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα παίρνοντας τα με το μέρος του, η προσπαθώντας τουλάχιστον να τα πάρει, πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρώτο.
Τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ εντάσσονται στην λογική "η κοροϊδία πάει σύννεφο" και εδώ χτυπάει κόκκινο για τον λόγο που αναφέραμε παραπάνω. Ο κυρίως στόχος είναι να πάρει με το μέρος του τον φανατισμένο κόσμο του που ακόμα βλέπει με "θετικό μάτι" την αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης ως πατριωτικές προσπάθειες. Φυσικά η αυτή η μερίδα του ΠΑΣΟΚ περιμένει να φανούν, αν και όταν φανούν κάποια αποτελέσματα φορολόγησης η δημοσιοποίησης των ονομάτων των δήθεν "μεγαλοκαταθετών" ως πολιτική δικαίου.
Τώρα αυτοί που θα αποκαλυφθούν ως "μεγαλοκαταθέτες" θα είναι τίποτα ελεύθεροι επαγγελματίες, τίποτα άεργοι αλλά και άνεργοι (δυο διαφορετικά πράγματα) κυρίως ως κληρονόμοι της πατρικής τους περιουσίας που δηλώνουν πάντα τους τόκους των εκ της Ελβετίας καταθέσεων τους γιατί είναι έσοδα και μην έχει κανείς την εντύπωση ότι είναι πάνω από 300 ευρώ το μήνα το πολύ σε καταθέσεις των 100.000 Ευρώ, ειδικά στην Ελβετία...
Η βρωμιά του ΠΑΣΟΚ είναι τέτοια που πραγματοποιείται λίγο μετά την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου το οποίο ανοίγει τις πύλες για την κατάργηση και του οικογενειακού ασύλου, εφόσον αυτό αποτελεί χώρο προστασίας της αποταμίευσης του εφάπαξ κάποιας σύνταξης μιας οποιασδήποτε λαϊκής οικογένειας που πρόλαβε να το πάρει, η κάποιας μικρής περιουσίας που το μεγάλο κεφάλαιο έχει ανάγκη να την απορροφήσει και αυτή με το αιτιολογικό της κατοχής μαύρου χρήματος.
Η βρωμιά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης είναι στο σκοπό δηλαδή να πάρει μαζί του την μικροαστική κοινή γνώμη, να ζητήσει το κεφάλι επί πινάκι κάποιων καταθετών μικρο ποσών που δηλώνουν κι όλας τα επιτόκια που εισάγουν για την ικανοποίηση των αναγκών τους(μόνο από εκεί μπορούν να βρουν άκρη), για να χτυπήσει τα ίδια τα μικροαστικά στρώματα στο πολύ κοντινό μέλλον, με εισβολές από την οικονομική αστυνομία, όταν η νέα καπιταλιστική κρίση θα είναι προ των πυλών και τα μονοπώλια θα χρειαστούν νέα αιμοδοσία...
Η σοσιαλδημοκρατία σήμερα είναι ο εθνικοσοσιαλισμός του χτες στον 21ου αιώνα. Είναι πάντα με το μονοπωλιακό κεφάλαιο και παίζει πάντα με την συνείδηση των μικροαστών γιατί είναι η πιο ευμετάβλητη ιδεολογικοπολιτικά διαστρωμάτωση, γιατί είναι αυτό ακριβώς διαστρωμάτωση με πολλά διαφορετικά στρώματα που άγονται και φέρονται από την χλιδή, στην φτωχιά και το αντίστροφο.
Οι μικροαστοί είτε δεν έχουν την ταξική συνείδηση του συνειδητοποιημένου προλεταριάτου, [που είναι κύρια το βιομηχανικό, (που στην χώρα μας τα υπολείμματα της βιομηχανίας σχεδόν τα εξαΰλωσε όχι τυχαία το ΠΑΣΟΚ) και το κατασκευαστικό (οικοδόμοι που μετατράπηκαν σε εργολάβους) γιατί κατανοούν επακριβώς την παραγωγική διαδικασία κάτω από την παρέμβαση του υποκειμενικού παράγοντα που είναι πάντα και μόνο το κόμμα νέου τύπου], ούτε της αστικής τάξης.
Τα μικροαστικά στρώματα όποιος τα κοροϊδέψει καλύτερα και όποιος εξοπλίσει καλύτερα την φαρέτρα της μικροαστικής τους ανυπομονησίας πάνε αυτόματα με αυτόν χωρίς καμία περιστροφή. Φυσικά τρώνε ξανατρώνε και θα ξαναφάνε τα μούτρα τους, αλλά λόγω όλων των παραπάνω λόγων και λόγω του ότι ο κοινωνικός αυτοματισμός και το διαίρει και βασίλευε απευθύνεται κύρια σε αυτά είναι ικανά να γίνουν κτηνώδη γιατί απέχουν από όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες που έρχονται άμεσα από την ίδια την συλλογικότητα και αλληλεγγύη της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή