the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Η 1η του Νοέμβρη του 1954 για την Αλγερία είναι εθνική γιορτή

 

Σαν σήμερα την 1η του Νοέμβρη του 1954, ξεκινάει η μεγάλη εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του λαού της Αλγερίας κατά της Γαλλικής αποικιοκρατίας. Ο αγώνας αυτός θα έχει διάρκεια 6 χρόνια και θα είναι μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ανθρωπότητας ενάντια στους αποικιοκράτες Ευρωπαίους. 
 Μια απελευθέρωση που είχε τεράστιο κόστος για τους Αλγερινούς, παρ' ότι οι γαλλικές κυβερνήσεις έστειλαν πάνω από 500.000 στρατιώτες, το σύνολο του γαλλικού στόλου και σχεδόν τα 2/3 της γαλλικής αεροπορίας, προκαλώντας αμέτρητες σφαγές, στο τέλος κι ευτυχώς έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Όταν η εθνικό-απελευθερωτική επανάσταση των Αλγερινών απέβη νικηφόρα, με νίκη το 1962, 1.000.000 Αλγερινοί ιθαγενείς έπεσαν νεκροί, είτε στα πεδία των μαχών, είτε δολοφονήθηκαν από τους αποικιοκράτες - ιμπεριαλιστές και εκπολιτιστές Γάλλους, με άλλους τόσους σχεδόν τραυματίες. 

 Το κόστος ήταν τεράστιο, αλλά νικηφόρο για την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, αλλάζοντας την φυσιογνωμία αυτής της υπέροχης χώρας της Β. Αφρικής, που υπέστη τα πάνδεινα από τους τάχα μου δήθεν πολιτισμένους Γάλλους, που βίαζαν, σκότωναν και απόδειχναν καθημερινά το πόσο μεγάλο σίχαμα είναι η Λευκή Ευρωπαϊκή Φυλή. Οι εκπολιτιστές, άφησαν εκατομμύρια στρέμματα εύφορης γης στη λογική της καμένης γης, λες και ήταν αμπελοχώραφα των παππούδων τους, με αποτέλεσμα, στην πορεία να εγκαταλειφθεί από τους πραγματικούς της ιδιοκτήτες. Αυτή ήταν μια ακόμη από τις εκατομμύρια αιματοβαμμένες και σκοτεινές σελίδες της εγκληματικής επεμβατικής πολιτικής και ιστορίας των ιμπεριαλιστών"εκπολιτιστών.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή