the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Τι συμβαίνει στα σύνορα της Λευκορωσίας;

Ο Πόλεμος δεν είναι ανάμεσα στην Ρωσία και την ΕΕ, αλλά μερίδας χωρών της που απ΄τη μια θέλουν τις πρώτες ύλες της και απ΄την άλλη θέλουν να τρώνε και να να πίνουν τσάμπα απ΄ τα προαύλια της, με τη λογική "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε", ενώ ξέρουν πως παίζουν με φωτιά και κάποιοι από την ΕΕ δεν το θέλουν στο ελάχιστο. Αφενός ξέρουν ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο, με αποτέλεσμα να είναι ένας άτυπος ΕΕνωσιακός εμφύλιος που ο ένας θέλει αλλά δεν μπορεί κι ο άλλος μπορεί, αλλά δεν θέλει(βλέπε Γαλλία - Ιταλία - Ισπανία - Πολωνία), αφετέρου δεν ενδιαφέρει άπαντες η περιοχή, ενώ ξέρουν ότι αν πειραχθεί η και διαταραχθεί η περιοχή, αμέσως Ρωσία, CSTO και Κίνα, θα λάβουν κυρώσεις και ο πλανήτης θα πέσει σε χειμερία νάρκη τόσο απ΄την πείνα, όσο και απ΄τη θέρμανση!!! 

Η Λευκορωσία εδώ και χρόνια είναι ο Σιτοβολόνας της Ευρώπης, μιας και η Ουκρανία έπαψε προ πολλού να είναι και εγκατέλειψε ολοσχερώς από τον νεοναζί σοκολατοβιομήχανο Ποροσένκο από το 2013 και συνεχίζει να περιμένει να δει χαΐρι με την καρικατούρα που την κυβερνάει ένα γελωτοποιό τον Ζελένσκι, αλλά ακόμα και οι ειπείν ενδιαφερόμενοι ΟΔ Γερμανίας δεν τολμούν να κάνουν τίποτα άλλο απ΄το να συσσωρεύουν δυνάμεις στα σύνορα, να τις αποσύρουν, να τις ξαναφέρνουν, να ψελλίζουν καμία μπούρδα όπως σήμερα δημοσιολόγος στην κρατική τηλεόραση και ξανά μανά απ΄την αρχή. Όταν κύριοι του ΝΑΤΟ(που οι βασικοί συμπαίχτες σας ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία το έχουν αφήσει στη μοίρα του και στα κρύα του λουτρού), ενώ εσείς σχεδιάζετε με όρους Ευρωστρατού να μαζεύετε στρατεύματα εδώ και δέκα χρόνια στη Βαλτική και μετά να τα στέλνετε στην βάση τους, με τα τελευταία πέντε να είναι εκνευριστικά επικίνδυνα, είναι δείγμα τόσο της προβοκατόρικης διάθεσης σας, όσο και το πόσο ενδιαφέρεστε για τις ανθρώπινες αξίες, με τις αποθήκες ψυχών. 

Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο, όχι για σας, αλλά για τους πρόσφυγες, ήρθε η ώρα να δείτε στα σύνορα σας, το έγκλημα που εσείς διαρπάξατε, από την εποχή που διαλύατε τα Μπααθικά Κόμματα στην Μέση Ανατολή μέχρι την Αραβική Άνοιξη και έπειτα και τώρα θα το λουστούμε όλοι μαζί, "σύν, γυναιξί καὶ τέκνοις" και εσείς και εμείς οι "πολίτες" της ΕΕ(όπως μας αποκαλείτε κοροϊδευτικά) και οι φουκαράδες στα σύνορα λίγο πριν την παγωνιά. Φυσικά όπως κι εδώ, οι ΜΚΟ πρωταγωνιστούσαν και πρωταγωνιστούν μαζί, με τις συμφωνίες ΕΕ με την Τουρκία στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων που απ΄τη μια τους καλούν και απ΄την άλλη δεν τους θέλουν. Τους χρησιμοποιούν για να μιλήσουν για τον "Δικτάτορα" Λουκασένκο, ενώ σε όλη την ΕΕ ειδικά την αυτήν που συνορεύει πάνω από την Ελβετία ΤΟ 65% των εκπροσώπων τους είναι απόγονοι των waffen ss και των πολιτικών τους ταγών, δηλαδή γνήσιοι δημοκράτες που εκσπερματίζουν με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον συμψηφισμό ναζισμού-σοσιαλισμού, ευνοώντας τον πρώτο και με τη συμβολή της "πράσινης" οικονομίας που επέρχεται για καμία δεκαριά το πολύ χρόνια, μέχρι να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Στήνουν ένα παιχνίδι στην πλάτη των ταλαίπωρων σαν ασύμμετρη πολεμική απειλή, την ώρα που η Βόρεια ΕΕ, θα πει το ψωμί ψωμάκι και θα έχει τη θέρμανση ως πολυτέλεια(που δεν θα μπορέσει να έχει, γιατί γεμίσαμε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες που δεν παράγουν ούτε ένα 5% της συνολικής Ηλεκτροπαραγωγής, με ότι αυτό σημαίνει). 

Ένα παιχνίδι "λίαν επιεικώς" επικίνδυνο, για να μιλήσουν τα κατά τόπους φερέφωνα της ΕΕ, να εκτοξεύσουν μύδρους και να επεκτείνουν τα ήδη τρισάθλια μέτρα τους, για την "κακή" Λευκορωσία, που δεν έχει ΜΚΟ (και καλά κάνει κατά την ταπεινή μας γνώμη), μιας και ο ρόλος τους δεν είναι ανθρωπιστικός, τον είδαμε στα νησιά μας, αλλά μπίζνες μιας εποχής που εμπορεύονται κάθε μορφής "ρύποι"(έτσι μας ονομάζουν), με υψηλή χρηματιστική αξία. Να μιλήσουν οι απόγονοι των φασιστών σε όλο το πολιτικό φάσμα της ΕΕ(από Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους, "κεντροαριστερούς", μέχρι τους χιπστεράδες αναζωογονημένους ακροδεξιούς για το "Δικτάτορα" Λουκασένκο και να τον χαρακτηρίσουν γκάνγκστερ. "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα" που πολύ σοφά, λέει και ο λαός μας. Αρκεί να ρίξουν οι καλοθελητές μια ματιά στο πιο δημοκρατικό από απόψη αντιπροσωπιών Σύνταγμα ολόκληρης της Ευρώπης μαζί με την Υπερδνειστερία και μετά να μιλήσουν. Τώρα, η ΕΕ της Γερμανικής επιρροής(Γερμανία-Δανία-Σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Φινλανδία και μέρος των Βαλτικών χωρών δηλαδή), απ΄ τη μια μεριά θα ευνοούνται από την όποια τροφοδοσία φυσικού αερίου κι απ΄ την άλλη θα κηρύττουν μεγαλόστομες συνθηματολογίες. 

Στο παιχνίδι αυτό δεν λαμβάνειι συμμετοχή η Πολωνία, η οποία έιναι στα μαχαίρια με την Προτεσταντική ΕΕ της Γερμανίας, αλλά η Λιθουανία που βάζει εαυτόν σε κατάσταση γενικού συναγερμού, καθόλου τυχαία!!! Αυτού του τύπου οι "ασύμμετρες απειλές", δεν είναι και τόσο ικανές να δημιουργήσουν κάτι το επικίνδυνο (αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάτι), αλλά θα χρησιμοποιήσουν αθώους ανθρώπους(όπως το έκαναν κι εδώ το 2015), για να πιέσει η ΕΕ για φτηνότερη ενέργεια και απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη μεταφορά πρώτων υλών από την Λευκορωσία στο έδαφος της, χωρίς να πάνε οι τιμές στον ουρανό και τέλος νέο φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό με "δεξιότητες" και κατάρτιση που έρχεται από την Ανατολή.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή