the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος και το γράμμα του Ζαχαριάδη.

Είναι τοις πάσι γνωστόν και καταγεγραμμένο ιστορικά, ότι ο Β΄Παγκόσμιος πόλεμος ήταν δημιούργημα των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστών, που όμως ενίσχυσαν οικονομικά και το Χίτλερ και το Μουσολίνι, με πρωταγωνίστριες εταιρίες απ' την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τις Goodyear, IBM, Bank of America και μια σειρά άλλες και απ' την Ευρώπη.
Μια σειρά Βρετανικές και Γαλλικές εταιρίες πλάι στην Γερμανική KRUPP και στην Deutche Bank, έδωσαν γην και ύδωρ στους Χίτλερ καταρχήν και στον Μουσολίνι δευτερευόντως για να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα και να χτυπήσουν τη Σ.Ένωση μέσω της Γερμανίας ελπίζοντας ότι στο τέλος θα βγει νικήτρια αλλά λαβωμένη, με σκοπό να τη καταπιούν και αυτή οι κλασσικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως η Βρετανία και η Γαλλία και να κυριαρχήσουν στη μεταπολεμική Ευρώπη χωρίς το βραχνά του εργατικού κινήματος και της Σ.Ένωσης και χωρίς το βραχνά της νέας Γερμανίας.

Ο φασισμός και οι εθνικοσοσιαλισμός(συγγενείς ιδεολογίες) ήταν η πιο ανοικτή τρομοκρατική επίθεση του μεγάλου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου ενάντια στους λαούς, και είχε ως ιδεολογικό μανδύα την Μουσολινικής έμπνευσης μπροσούρα για τους Μικροαστούς(τους οποίους μετέτρεπε από στρώμα σε τάξη ο Ιταλός δικτάτορας) και την ρομαντική κοινωνιολογία των Κρικ, Γιούντερ, Ρόζεμπεργκ, η οποία κατακεραύνωνε την αστική δημοκρατία και ζητούσε επιστροφή στην δημοκρατία των αρίστων(αριστοκρατίας) με καπιταλισμό....
Όλες αυτές οι αντιθέσεις βρήκαν πρόσφορο έδαφος και στην Ελλάδα όπου η τότε άρχουσα τάξη ήταν χωρισμένη σε τρία στρατόπεδα, αυτό που ήταν με το Μεταξά(πλάι στο Γερμανικό και Ιταλικό Ιμπεριαλισμό), αυτό το κομμάτι που ήταν με το Παλάτι(Βρετανόφιλο αν και η Φρειδερίκη είχε άλλη γνώμη) και αυτό το κομμάτι που δεν είχε αποφασίσει με ποιο θα πάει περιμένοντας το τελικό νικητή για να παίρνει θέση.
Αυτά για την ιστορία ως ένα "μικρό εισαγωγικό σημείωμα", για να αναδειχτούν ζητήματα άγνωστα στο νεότερο ευρύτερο κοινό, το οποίο γνωρίζει πως ο Γερμανόφιλος Φασίστας Πρωθυπουργός Μεταξάς είπε το ΟΧΙ, πράγμα που δεν αληθεύει γιατί το ΟΧΙ το επέβαλε ο Ελληνικός Λαός.
Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα Μεταξικών αξιωματικών από μαρτυρίες Ελλήνων μαχητών στο Μέτωπο απ' τα ημερολόγια τους (που έγραφαν ότι με πρόσχημα δυσεντερίες και άλλες δικαιολογίες που δεν έβρισκαν αντανάκλαση στην πραγματικότητα) , ότι αξιωματικοί προσκείμενοι στο καθεστώς ζητούσαν επιστροφή στην Αθήνα. Τρανταχτό παράδειγμα αυτών των Φασιστών στρατηγών όπου λίγο αργότερα την 6η Απρίλη του 1941, χωρίς να υπάρχει κανένας αντικειμενικός παράγοντας ήττας και χωρίς τίποτα να έχει κριθεί στη γραμμή Μεταξά, ήταν αυτοί που παρέδωσαν στους Ναζί , με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον μετέπειτα κατοχικό πρωθυπουργό Γ.Τσολάκογλου.
Η μόνη τίμια στάση ήταν πάλι και εδώ του ΚΚΕ, που ενώ για χρόνια ζητούσε συμμαχία για αντιφασιστικό μέτωπο(σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβενα). Φυσικά και πάλι οι αστοί και τα κόμματα τους έκαναν πίσω χωρίς ποτέ να τηρήσουν το εν λόγω σύμφωνο, προτιμώντας τη στάση αναμονής στη τότε ΝΤΠ και περιμένοντας τις μεταπολεμικές εξελίξεις στο πεδίο των συμφερόντων στηρίζοντας ουσιαστικά το Μεταξά. * http://radiocollectiva.blogspot.com/2008/06/blog-post_1096.html
Παραθέτουμε το γράμμα του τότε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, του μέγιστου Ν. Ζαχαριάδη για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Radio Collectiva

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

"Πρός του λαό της Ελλάδας

Ο φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλαίβουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλαίβει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δόσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.
Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας."

Αθήνα 31 Οχτώβρη 1940
Νίκος Ζαχαριάδης
Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή