Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2008

Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι....

Η Renault κλείνει όλες τις μονάδες της διαδοχικά για δυο εβδομάδες και πετάει στο δρόμο 80.000 ανθρώπους δηλαδή μια πόλη σαν τη Καβάλα, σαν τις Σέρρες, σαν τα Γιάννενα, σαν τη Χαλκίδα, το Αγρίνιο, η τη Καλαμάτα.
Η Nissan κλείνει επ' αόριστον τα εργοστάσια της στην Ιβηρική Χερσόνησο και πετάει στο δρόμο 20.000 εργαζόμενους, δηλαδή σαν να πετιούνται στο δρόμο οι κάτοικοι των παραπάνω απ' τις μισές πόλεις της χώρας μας(η τραγικότητα του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο).
Η Ford στη Γαλλία για 10 εβδομάδες διακόπτει τις εργασίες της σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. Πετάει στο Δρόμο 50.000 κόσμο, δηλαδή να πετιούνται στο δρόμο, κάτοικοι σε μεγέθη πληθυσμού πόλεων στη χώρα μας, όπως το Ρέθυμνο, η Ρόδος, η Μυτιλήνη και η Αλεξανδρούπολη.
Η Volksvagen απολύει ακόμα 5000 εργαζόμενους και η Σουηδική Volvo, μετά τους 20.000, απολύει άλλους 5000, απ' ότι βλέπεται τα νούμερα είναι αμείλικτα και τα μεγέθη των πόλεων δε τα βάζουμε να αποδείξουμε τις γνώσεις μας στη γεωγραφία, αλλά το πόσο τραγικά είναι για τους λαούς της Ευρώπης τα πράγματα.
Έχουν πέσει αναδουλειές φαίνεται και σε λίγο για να λειτουργήσουν θα ζητήσουν κοινωνικοποίηση των ζημιών τους με κανένα ισχυρό τονωτικό πακέτο χρηματοδότησης όπως οι τράπεζες αδέλφια...
Φυσικά οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, θα σπεύσουν να βοηθήσουν και μετά να σου νέοι φόροι, νέα χαράτσια νέες διαιρεμένες στα 8 θέσεις εργασίας, αυτές που πριν τη κρίση ήταν μια θέση....
Πως το είπε ο υπεύθυνος της FORD στη Γαλλία; "Και τι δηλαδή το εργοστάσιο πρέπει να σκάσει για τον αν η οικογένεια σας θα πεινάσει; Καλύτερα να πεινάσει αυτή για 10 εβδομάδες παρά αυτό για 10 χρόνια"
Όχι παίζουμε "εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι...."
Α ρε Συνασπισμένοι με τα "χρυσά σας κουτάλια" αυτά της ΕΕ που μας λέγατε το 1992 ότι θα τρώμε (Συνθήκη του Μαάστριχτ)!!! Τελικά δεν υπολογίσαμε, πόσο μέσα είχατε πέσει τελικά αλλά άθελα σας, γιατί και φυσικά κάποιοι θα έτρωγαν με χρυσά κουτάλια αλλά σίγουρα όχι εμείς που έτσι διαδίδατε, τι να κάνουμε έχει η ιστορία τα γυρίσματα της και εσείς τα πατήματα σας σε πολλές βάρκες.....

Γιάννης Κ.