the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός Ώρα Μηδέν



Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η έννοια μαζικός λαϊκός αθλητισμός μπήκε στο κάλαθο των αχρήστων, οι επιχορηγήσεις απ' τα πάνω σταμάτησαν και οι κάνουλες έχουν στερέψει για αυτό το θέμα.
Σήμερα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την εισαγωγή ακόμα περισσότερων χορηγών και επενδυτών στο χώρο του αθλητισμού, που σημαίνει ακόμα περισσότερα κέρδη και ακόμα πιο δυνατούς "ιδιωτικούς στρατούς" έτοιμους να πολεμήσουν για τα συμφέροντα τους. Όταν μπαίνει ο τάδε η ο δείνα επενδυτής σε ένα σύλλογο και μετά γίνεται πρόεδρος, αποκτά μια επιπλέον δύναμη στη διαμάχη του με τον ανταγωνιστή του και επενδυτή-πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας, μιας και οι δύο ορέγονται τα δημόσια έργα και πιέζουν μαζί με τη δύναμη της ψήφου του "ιδιωτικού τους στρατού" το κράτος. Αυτό που πραγματοποιείται σήμερα αφορά την εκδίωξη της νεολαίας απ' τη μαζική δωρεάν εκγύμναση, την άθληση και τη καλή υγεία, αφορά τη μαζική έξοδο της νεολαίας απ' το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τη μαζική εισαγωγή της στα ιδιωτικά γυμναστήρια, στα 5Χ5, στα 8Χ8 και στους συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό και κατάποση ουσιών που θα φέρουν τα αντίστοιχα ρεκόρ.
Οι μεγάλες επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες επιδοτούνται με δημόσιους χώρους για να φτιάξουν επιχειρηματικές λέσχες-γήπεδα με κάμερες και παρακάμερες με αφορμή τη βία στα γήπεδα και αιτία να βγουν αυτές προς τα έξω.
Όσον αφορά τα ερασιτεχνικά τμήματα ακόμα και αυτών των λαοφιλών συλλόγων πάνε περίπατο και φυσικά τα παιδιά της γειτονιάς χάνουν και το τελευταίο ελεύθερο χώρο στο βωμό της επιχειρηματικότητας στο χώρο του αθλητισμού.
Στη πόλη που ζούμε, μια πόλη 125.000 κατοίκων δεν υπάρχει πια χώρος για δωρεάν και μαζική λαϊκή άθληση. Το Εθνικό Στάδιο, είναι ένα Εθνικό ερείπιο και αυτά που είναι διαθέσιμα είναι κλειστά, η είναι ιδιωτικά, τροχοπεδώντας τη δωρεάν μαζική λαϊκή άθληση στους κατοίκους μιας μεγάλης επαρχιακής πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι στα Χανιά τη πόλη που ζούμε, η διάδοση των ναρκωτικών είναι τέτοια που μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργεί καθώς σε ποσοστά είναι μαζί με την Αθήνα και το Ηράκλειο στις πρώτες θέσεις του πίνακα.


Με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ(καταλαβαίνεται), φτιάχνεται ο χλοοτάπητας για την επίσημη ομάδα της πόλης τον Α.Ο.ΧΑΝΙΑ, που για δυο δεκαετίες ήταν στη Β' Εθνική και μια πενταετία στη Γ'(χρόνια τώρα περιφέρεται στα αζήτητα του περιφερειακού ψάχνοντας ταυτότητα)


Χανιά Εθνικό Στάδιο(Ερείπιο)"Περασμένα μεγαλεία και θυμόντας τα να κλαις"

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή