the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ο Σφαγιασμός των Ουκρανών από τους συμμάχους τους και τα Εκθεσιακά Leopard που πάνε για παλιοσίδερα στο Ντομπάς

Θα πάνε τελικά τα Leo 2 A4 & A6, η Μ1 Α1 & Α2 στο Ανατολικό μέτωπο και τι θα αλλάξουν τελικά, όταν ακόμα και το "γεράκι" Συνταγματάρχης Douglas Mc Gregor πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, σε συνέντευξη του ομολογεί αυτό που γράφουμε κατ΄ επανάληψη; Τι λέει ο ειδήμονας δλδ, ότι η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον ως χώρα, ότι απ΄ τον Οκτώβρη έχει 400.000 απώλειες και γι αυτό ευθύνεται η Δύση που έβλεπε όπως έβλεπαν οι ναζί την περιοχή ως ζωτικό χώρο.
Ότι ακόμα και 5.000 άρματα μάχης να πάνε εκεί, η πλάστιγγα έχει γύρει και όσο δεν πάνε σε ειρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στο τέλος Ανατολικά του Δνείπερου θα είναι ξανά Νεορωσία όπως πριν το 1922. 

 Να θυμίσουμε ότι στην Αρχή του Πολέμου, η Ουκρανία είχε 7.500 τεθωρακισμένα, Τ-72 με αναβαθμίσεις από το δικό της προσωπικό, τόσα μάχιμα δεν έχει όλο το ΝΑΤΟ μαζί. Δηλαδή, δλδ, τι μας λέει ακριβώς το πρώην στέλεχος του Πενταγώνου, ότι ακριβώς σταχυολογούμε εδώ πέρα και είναι προϊόν έρευνας από τις πηγές που αναλύονται καθημερινά όπως οι περιγραφές του αγώνα από συντάκτες που έχουν λογαριασμούς στο Telegram και ανήκουν και στις δύο πλευρές.
Έχουμε γράψει και ξαναγράψει για τις ευθύνες του πιο διεφθαρμένου Καθεστώτος αυτή τη στιγμή στον επάνω κόσμο, αυτό του Ζελένσκι, που είναι το ίδιο ακριβώς με του Ποροσένκο, που ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό του Γιούσενκο και το ίδιο ακριβώς με της Τιμοσένκο, του Κούτσμα και του Κραβτσούκ με άλλα πρόσωπα στην ιεραρχία, αλλά με την ίδια λογική.
Να μην την αναφέρουμε ξανά, ο ναζισμός σε αυτή τη χώρα εκκολάπτεται από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης, ήδη από την περίοδο μετά το Β' ΠΠ και δεν είναι τυχαίο, ότι γύρω από το Αμαρτωλό Λβοφ, ο μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος τελείωσε το 1961, όπου ο Κόκκινος Στρατός προσπαθούσε να καθαρίσει την περιοχή από τους ναζιστές και τα υπολείμματα του UPAN, που κατέσφαζαν μαζί με τους Κροάτες Ουστάτσι από εκεί μέχρι σχεδόν την Ρουμανία, δεν είναι τυχαίο ότι το 1948 120.000 Πολωνοί σφαγιάστηκαν από τη σπάθη αυτών των καθαρμάτων, που εξοπλίζονταν από που αλλού από τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες!!!
Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, έγινε το έλα να δεις(γαμημένε Γκορμπατσόφ). Στις 400.000 απώλειες του Ουκρανικού Στρατού απ΄ τον Οκτώβρη και έπειτα, αλλά και στις 12 επιστρατεύσεις που έχει κάνει από τον Δεκέμβρη του 2021(τυχαίο, ότι προετοίμαζε η δύση τον πόλεμο, δεν νομίζουμε), αν προσθέσουμε και τις άλλες 450.000 που είχε μέχρι τον Οκτώβρη, βγαίνει ο τραγικός απολογισμός που δυστυχώς τον έχουμε επιβεβαιώσει και οι αριθμητικές πράξεις δεν κάνουν λάθη ποτέ, όταν στην όποια εξίσωση, του όποιου βαθμού συνυπολογίζεις τις πηγές. 850.000 απώλειες σε έναν στρατό των 1.650.000 πλήρως επανδρωμένου με τις λεγόμενες εφεδρείες είναι το μισό και όλα αυτά μέχρι τα μέσα του περασμένου μήνα!!! Οι Ουκρανοί παραδίδονται κατά δεκάδες από την πρώτη στιγμή και οι ναζί τους βαράνε πισώπλατα για να μην παραδοθούν, αυτό γίνεται και στο Αρτεμόφσκ εδώ και δύο μήνες.
Τώρα τι θα κάνουνε τα τάχα μου δήθεν αναβαθμισμένα (αλλά εξαιρετικά λίγα) βαριά, άρματα μάχης και των τεσσάρων "συμμάχων" κατασκευαστών, μέσα σε ένα μέτωπο που εκτείνεται νοερά, από το ύψος της νότιας Κρήτης, μέχρι το Βορειότερο σημείο του νομού Έβρου, είναι ένα θέμα.
 

Ένα άλλο είναι τα κόστη, αλλά και τα πόσο αναβαθμισμένα είναι τελικά κυρίως όσον αφορά την ενεργητική θωράκιση απέναντι στα πολύ ανώτερα, πιο γρήγορα, πιο ελαφριά, πιο ικανά, με μικρότερο πλήρωμα, καλύτερη δύναμη πυρός, καλύτερη παθητική και κυρίως ενεργητική θωράκιση, αναβαθμισμένα 8.000 T-72 B3, T-72B3M, T-80 UD, T-80 BV, T-80 BVM, T-90 M και Τ-90 Μ Proryv κι άλλων 9.000 Τ-72, Τ-80, Τ-84 και Τ-90 αρμάτων μάχης που έχει η Ρωσική Ομοσπονδία, χώρια τα 500 Τ-14 Armata που είναι το πλέον σύγχρονο τεθωρακισμένο αυτή τη στιγμή σε όλο τον πλανήτη και το κόστος του είναι 2 φορές μικρότερο από τα ξεπερασμένα Leopard 1 και 5-6 φορές μικρότερο από κάθε μοντέλο LEO 2.
Πριν περάσουμε στο κόστος μόνο ενός βλήματος να δούμε το πόσο ευπαθείς είναι οι Λεοπαρδάλεις, που οι Κούρδοι στη Συρία τα έκαναν με τα ξεπερασμένα σοβιετικά Α/Α Fagot της δεκαετίας του 1960 ένα μάτσο παλιοσίδερα. Για να δούμε όμως και τα κόστη, όπου δεν πηγαίνουν στους εργάτες κατασκευής τους, αλλά στα κέρδη των ομίλων που τα κατασκευάζουν καθώς και στις πανάκριβες πρώτες ύλες που υπάρχουν άφθονες στο υπέδαφος της Ανατολικής Ουκρανίας(της βιομηχανικής δλδ), όπως το Νικέλιο και το Τιτάνιο, χώρια την ποιότητα των κεραμικών που φτιάχνεται από το χώμα των στεπών της περιοχής, με ότι συνεπάγεται στον τομέα αυτό.
Για ένα Leopard 2 A6, που είναι και η πιο εξελιγμένη μορφή του, το κάθε βλήμα έχει κόστος πάνω από 12.000€ και με τον πληθωρισμό, αλλά και την κατακόρυφη κατακρήμνιση του € μέχρι να πάνε τα εν λόγω εκθεσιακά μοντελάκια στο Ανατολικό μέτωπο πιθανότατα να κοστίζουν μέχρι και 15.000€ το ένα. Κάθε Άρμα μάχης έχει τόσο εκρηκτικά, όσο και διατρητικά βλήματα.
Σε μάχες που έγιναν στη Συριά η πιο παλιά κλάση των Τ- 80 έκανε υγιεινό περίπατο απέναντι στα Leo 2 A6 που για χτυπήσουν επιτυχώς ένα Τ-80 UD, άδειαζαν ολόκληρη τη σειρά διατρητικών και πάλι δεν ήταν σίγουρη η επιτυχία, το κόστος μόνο για τα 45 διατρητικά βλήματα, ήταν δυσθεώρητο, της τάξης των 540.000€ τότε, ενώ το Τ-80 U, του οποίου η ενεργητική θωράκιση δοκιμάστηκε επιτυχώς στη Συρία και εξόπλισε όλα τα υπόλοιπα εκσυγχρονισμένα Ρωσικά Άρματα μάχης στα 5 χλμ είχε τελειώσει με την πρώτη κι όλας βολή ένα LEO 2 A6 του Τουρκικού στρατού.

 Αυτά για την ώρα, γιατί το δούλεμα πάει σύννεφο, ο εκφασισμός και ο εκναζισμός των κοινωνιών, όπως της Ουκρανίας σημαίνει αποδοχή της έκπτωσης σε μηδενικό επίπεδο της εργατικής δύναμης, για να πάμε σε ένα νέο μεγάλο πόλεμο, αυτή τη φορά εντός της ΕΕ(κι αυτός θα είναι ενδοσυμμαχικός), γιατί η Ουκρανία, ίσως η Μολδαβία και ίσως ίσως η Γεωργία τελειώσουν μέχρι το 2025, από εκεί και μετά έρχονται τα πολύ δύσκολα....

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή