the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Νέο έγκλημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.


Νέο εργατικό ατύχημα(έγκλημα) έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουλίου 2008 στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Τραγική ήταν η κατάληξη της έκρηξης στο δεξαμενόπλοιο Friendshipgas, με δύο νεκρούς και επτά αγνοούμενους εργαζόμενους, πέντε Έλληνες και δύο αλλοδαπούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας νεκρός είναι πιθανότατα μέλος του πληρώματος, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δεύτερου ούτε ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των τραυματιών.
Απ' ότι λέει το ρεπορτάζ στο δεξαμενόπλοιο Friendshipgas που έγινε το "ατύχημα" και χτες Τετάρτη 24 Ιουλίου του 2008, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά η οποία γρήγορα "αποτράπηκε". Στο ίδιο πλοίο κατά παράβαση νόμου,εργάζονταν τρία συνεργεία ταυτόχρονα, θέλοντας να μειώσουν το χρόνο της μετασκευής του,ένδειξη ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο "δε μασάει", όταν πρόκειται για τα κέρδη του επιβάλλοντας παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας.
Στη περιοχή έσπευσαν αμέσως στελέχη του ΚΚΕ(ποιος άλλος εξάλλου θα πήγαινε εκεί)για να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράσταση τους στους εργάτες της "ζώνης" και να καταγγείλουν το νέο εργοδοτικό έγκλημα.
Απ' ότι φαίνεται οι εργάτες έχουν γίνει τα Νο1 θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που υμνεί τη κερδοφορία, τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα, η οποία είναι η Αγία του συστήματος, όσο για τους εργάτες είναι αναλώσιμοι για το σύστημα και τη φιλοσοφία του.
Την έντονη αντίδραση της επίσης εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνοντας τα εξής.«Χρόνια τώρα, χωρίς μέτρα προστασίας από τις κυβερνήσεις, τα δεξαμενόπλοια μετατρέπονται σε κολαστήρια σκληρής εκμετάλλευσης»,ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί οι πολιτικοί υπεύθυνοι των εγκλημάτων στο Πέραμα».
Τέλος ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης, επεσήμανε ότι «η πίεση για να διεξάγονται γρήγορα οι επισκευές έχει ενταθεί από τους ακτοπλόους καθώς κάθε μέρα καθυστέρησης σημαίνει μεγάλες απώλειες κερδών».

Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή