the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο Ευρωενωσιακός ρατσισμός είναι η πιο βίαιη μορφή του ταξικού μίσους των ιμπεριαλιστών.

Το "από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα" που λέει και ο πάνσοφος λαός, θα μπορούσε εύκολα να μεταφραστεί "απ' την Ασία έρχομαι γιατί με βομβαρδίζεις".
Ο τίτλος αυτού το άρθρου περικλείει τα κυρίαρχα συναισθήματα της Ε.Ε για τους λαούς, αλλά και τα δικά μας για την Ε.Ε των πολυεθνικών που ουδεμία σχέση έχει με την Ευρωπαϊκή Ήπειρο και τους λαούς της.
Μάλιστα κύριοι υπηρέτες της Ε.Ε των πολυεθνικών, του διεθνοποιημένου κεφαλαίου, του αντικομμουνισμού, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της πανάθλιας κυρίαρχης ιδεολογίας σας της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας δηλαδή, η Ε.Ε είναι μια κατευθυνόμενη πύλη εισόδου για τους "άθλιους" όπου γης από εσάς τους ίδιους, για να τους ξεζουμίσετε "χωρίς σάλιο" για δεύτερη φορά. Την πρώτη μπορεί να είχατε βομβαρδίσει την οικογένεια τους και το σπίτι τους, στην πρώην χώρα τους(γιατί αποκαΐδια - προτεκτοράτα τους αφήσατε για μετά) ούτως ώστε να αποκομίσετε ακόμα περισσότερα κέρδη με την επερχόμενη μαζική μετανάστευση, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.
Η Ε.Ε είναι το χειρότερο, το πιο βρωμερό, από άποψη και συνθηκών και ιδεολογίας κελί (για να μην πούμε στρατόπεδο συγκέντρωσης) που γνώρισε η ανθρωπότητα απ' τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα για εκατομμύρια "εξαθλιωμένους".
Δεν υπάρχουν λαθραίοι και μη μετανάστες γιατί δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Ετούτοι οι τρομαγμένοι απόκληροι απ' τις δικές σας στρατηγικές γίνονται πολλαπλά εξασθενημένοι γιατί αυτό σας βολεύει. Τα περί λαθραίων, είναι δικά σας φληναφήματα μήπως και αφομοιώσετε αυτού του είδους το εργατικό δυναμικό με όρους δουλείας και μάλιστα χωρίς καμία αντίδραση. Σκοπός σας είναι να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας δηλαδή να τους εξοντώσετε σε εξαντλητικά ωράρια και να τους πετάξετε σαν μια στημένη λεμονόκουπα στα σκουπίδια σας, όταν θέλετε ένα κέντρο όπως το κέντρο των Αθηνών, ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο για τις πολυεθνικές σας.
Αυτή είναι η Ε.Ε σας, που ως ένας άλλος βραχίωνας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, συμμετέχει συνδιοργανόνοντας πολέμους η δικτατορίες στην Ασία, την Αφρική , η οπουδήποτε αλλού, πετυχαίνοντας μαζικές "αποδράσεις" από μερικές χιλιάδες ανθρώπους , ιθαγενείς των χωρών τους.
Οι περισσότεροι μέσα από τα υπό διάλυση κράτη που κατάγονται, ψάχνουν τρόπο διαφυγής προς την "εύπορη", όπως τους την έχετε παρουσιάσει δύση και κάνουν το βήμα, για να ζήσουν σαν άνθρωποι ταξιδεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή για ένα καλύτερο αύριο. Φυσικά αντί για ένα καλύτερο αύριο έχουν συναντήσει επανειλημμένως την κρατική και παρακρατική βία, την καταστολή και το καλλιεργημένο από τους εκάστοτε άρχοντες μίσος.
Σήμερα φυσικά αντιμετωπίζουν και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απεραντοσύνη του ταξικού μίσους που η ίδια η Ε.Ε έχει δημιουργήσει, που θέλει τους μετανάστες τσάμπα εργατικό δυναμικό και πριν αυτό προλάβει να οργανωθεί για να ζητήσει τα αυτονόητα, τους ετοιμάζουν και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τη λεγόμενη επαναπροώθηση για που όμως, σε μέρη που δεν μπορούν γυρίσουν γιατί δεν υπάρχουν ούτε καν πρεσβείες;
Οι μετανάστες είναι τμήμα της εργατικής τάξης και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε και εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι. Φυσικά και το μεγάλο κεφάλαιο στέκεται σε αυτούς , αλλά από την απέναντι όχθη χύνοντας το ταξικό του δηλητήριο πάνω τους. Δεν ήταν ποτέ και δε μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνουν "πράκτορες" των διαλυμένων πρώην χωρών τους, όπως προπαγανδίζουν τα φερέφωνα και οι καλοθελητές του μίσους, όλοι αυτοί οι λαϊκίζοντες και αλλοπρόσαλλοι γκεμπαιλίσκοι, τα νέου τύπου και κοπής φασιστοειδή που δεν είναι και φασίστες γιατί ό φασισμός συν τοις άλλοις έχει και μια θεωρητική βάση.
Τα εν λόγω φερέφωνα, είναι αυτά που εστιάζουν στην κινδυνολογία, στη φοβία και στη διαδεδομένη (αναληθή τις περισσότερες φορές, έως σχεδόν πάντα) πληροφορία που έχει ως αφετηρία τα ΜΜΕ(ξαπάτησης) και ως στόχο το χαμηλό υπογάστριο του κόσμου αλλά και την λειψή ιστορική του παιδεία, την ημιμάθεια που το αστικό κράτος του την έχει καλλιεργήσει για να δημιουργεί κέρδη σε αυτούς που αυτό υπηρετεί ως πολιτικό προσωπικό.
Προφανώς κάτι τέτοια γκρουπούσκουλα το σύστημα τα αγκαλιάζει και τα αξιοποιεί καταλήλως για να κάνει τη δουλειά του, και η δουλειά του είναι να ξεγελά, να εμπαίζει και να περιφρονεί τον ταξικό του αντίπαλο, πέραν της εκμετάλλευσης που πραγματοποιεί πάνω του με κάθε τρόπο.
Το ρατσιστικό μίσος είναι πάνω απ' όλα ταξικό μίσος και οι Έλληνες εργάτες πρέπει με κάθε τρόπο να υπερασπιστούν τους μετανάστες συναδέλφους τους που η Ε.Ε και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν βαλθεί να ξεζουμίσουν με κάθε τρόπο.
Οι μετανάστες είναι το πιο εξαθλιωμένο τμήμα της εργατικής τάξης, που η εργοδοσία χρησιμοποιεί για να ξεζουμίσει όσο γίνεται πιο πολύ. Το μεγάλο κεφάλαιο τους χρησιμοποιεί για να πιέσει αφόρητα το ανοργάνωτο και διασπασμένο τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας εκπίπτοντας το σε χειρότερους εργασιακούς όρους. Με τον τρόπο αυτό η άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό στρώνει τον δρόμο για το νέο εργασιακό μεσαίωνα και ένα νέο διαίρει και βασίλευε μέσα στις χώρες της Ε.Ε.
Αυτά φυσικά δεν γίνονται ούτε από μόνα τους ούτε και αυτόματα. Εδώ πέρα χρειάστηκε και η συμβολή του εργατοπατερισμού, όλων εκείνων των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ, που ποτέ δεν έκαναν δράμι για την υπεράσπιση Ελλήνων και ξένων εργατών και δεν έκαναν τίποτα για να οργανώσουν τους τελευταίους στα σωματεία τους.
Τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται ένα ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όπως το ΠΑΜΕ, που θα οργανώσει και θα ενώσει Έλληνες και ξένους εργάτες στη βάση της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και θα αντιπαλέψει λυσσαλέα την λαγνεία του μεγάλου κεφαλαίου για παραπάνω κέρδη.

Ράδιο Κολλεκτίβα.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή