Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Κοψωχέρηδες όλου του κόσμου ενωθείτε

Δεν έχουν περάσει ούτε καν 49 ώρες από τότε που βγήκε το περιβόητο exit poll που συνιστούσαν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων της κοινωνικής συνείδησης και μέχρι τώρα στο γραφείο, στο δρόμο, στη παραλία(αυτό χτες), μας πλησίασαν πάνω από 20 γνωστοί και άγνωστοι που μας γνωρίζουν είτε από το ραδιόφωνο, είτε από τη εργασία μας (περαστικοί απ' το γραφείο κλπ), είτε από τις παραλίες είτε από την τηλεόραση που σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις(κυρίως σε Δημοτικές και Νομαρχιακές), εκπροσοπούσαμε τους συνδυασμούς μας αλλά και από άλλες πλευρές.
Δεν θα επεκταθούμε και πολύ, αλλά το πρώτο δείγμα ήρθε από την αίθουσα του εκλογικού τμήματος που ήμασταν εκλογικοί αντιπρόσωποι Μόλις ο συνάδελφος εκ της ΝΔ είδε από το κινητό τηλεορασάκι (που είχε εφοδιάσει το εκλογικό τμήμα ο άλλος ο συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες πριν 20 χρόνια στα παιδικά και εφηβικά τμήματα καλαθοσφαίρισης στον Α.Ο.Κύδων), τα πρώτα αποτελέσματα ξέσπασε ειδικά όταν η εκτίμηση αποτελέσματος έδειξε τις 10 ποσοστιαίες μονάδες ως τελικό αποτέλεσμα. Τότε και με ύφος ταύρου μαινόμενου, μας αποκάλυψε πως οι "Μητσοτακικοί" τους έκαναν πόλεμο και τους έλεγαν εδώ και μέρες πως οι 3-4 μονάδες θα γίνουν δέκα για να φύγει ο Καραμανλής, πως αν βγει η Ντόρα μας είπε πως εμάς θα ψηφίσει γιατί θεωρεί πως είμαστε τίμια στοιχεία και δεν βαράμε ποτέ τον αντίπαλο κάτω απ' τη ζώνη με παραπολιτικούς όρους, αλλά μόνο με πολιτικούς(κατά τη γνώμη μας αν ήταν να μας στηρίξει θα το είχε κάνει).
Την επομένη σε κουβέντες που μας έκαναν διάφοροι σε διάφορα σημεία που αναφέραμε παραπάνω "αγανακτισμένοι" Νεο Δημοκράτες μας έλεγαν με πόνο ψυχής για τις 10 μονάδες διαφορά που είχαν απ' το ΠΑΣΟΚ, πως κακώς ψήφισαν άλλοι ΠΑΣΟΚ, άλλοι Σύριζα και πως αυτό προφανώς ήταν πανελλαδικό φαινόμενο.
Παράλληλα με αυτούς μας πλησίασαν και κάτι άλλοι που δεν ανήκουν πουθενά αλλά ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Ήταν ανάμεσα σε εμάς και το ΠΑΣΟΚ (έτσι μας είπαν) όμως τελικά σκέφτηκαν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία(άραγε πόσες τελευταίες ευκαιρίες θα δώσουν στους μελλοντικούς επίδοξους σωτήρες) στο Γιώργο, αλλά το μετάνιωσαν αμέσως μετά. Καλά ποιους νομίζουν πως κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους κοροϊδεύουν. Επίσης πότε αυτοί πρόλαβαν να απογοητευθούν ούτε που το καταλάβαμε εφόσον γι' αυτούς το κριτήριο δεν είναι το σύστημα εκμετάλλευσης μέσα από την παραγωγική διαδικασία, αλλά οτιδήποτε άλλο ακόμα η αύξηση των 0.30 του ευρώ την ημέρα είναι καλή(δηλαδή το εμπόριο ελπίδας). Μας έλεγαν πως με το που άκουσαν για τον Στρίγκλις, την σκέψη για κατάργηση των υπουργείων Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου από την νέα Κυβέρνηση και φυσικά τις νέες υπουργοποιήσεις που δεν θα ήταν τελικά από εξωκομματικούς όπως τους είχαν τάξει εξοργίστηκαν
Είχαμε μεγάλη δόση υπομονής και τους ακούγαμε χωρίς να πούμε τίποτα, πως το καταφέραμε δεν ξέρουμε, ειδικά όταν ακούσαμε το εξής "αν συνεχίσουν έτσι, αν τους ξαναψηφίσουμε μα την Παναγία θα τα κόψουμε Σύριζα", και τους είπαμε: "Βέβαια έχετε δίκιο, ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσετε για να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και να το πάει πιο αριστερά για να μην ξαναβγεί η "επάρατος" (δεξιά) "που έλεγε και ο μακαρίτης ο Χαρίλαος ειρωνικά.
Εδώ και ένα 48ωρο έχουμε ακούσει κάθε λογής παραπολιτικές μαλακίες(συγνώμη για τη φράση αλλά έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω). Κάθε είδους παραπολιτική μπουρδολογία, από τους σχεδιασμούς ανατροπής των "Καραμανλικών" από τους "Μητσοτακικούς", μέχρι του ότι το ΠΑΣΟΚ τους έπεισε για "φιλολαϊκή πολιτική", αλλά αν το ξαναψηφίσουν, τα είπαμε παραπάνω.
Στα χωριά μας λένε το εξής "αυτός που ξετσικαλίζει, ξετσικαλίζει κάθε φορά για τελευταία".
Γι' αυτό ρε παιδιά αφήστε μας με τα σενάρια σας και λύστε τα προβλήματα μόνοι σας, αφού ψηφίσατε εκεί που ψηφίσατε καλά κάνατε αλλά μην μας παραπονιέστε μετά δε σας φταίμε εμείς. Κάνατε λάθος για πολλοστή φορά(δικαίωμα σας), τουλάχιστον μη μας λέτε πως ήμασταν η επιλογή σας και στο τέλος αλλάξατε γνώμη, "μην μας ζαλίζετε στον έρωτα" που λέει και ο λαός.
Από το 1993 που ψηφίσαμε για πρώτη φορά, αλλά ακόμα και από τις εκλογές του 1985, (τότε που γίναμε μέλη της ΚΝΕ), σε όλες τις εκλογές έχουμε βαρεθεί να ακούμε το ίδιο παραμύθι...
Αν είστε ειλικρινείς πηγαίνετε να γραφτείτε στα σωματεία σας και αλλάξτε τους συσχετισμούς δυνάμεων από τα κάτω υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών, έλεος πια. Εσείς βάζετε τη φόλα στις κάλπες και μετά το μετανιώνετε, και το χειρότερο με τις επιλογές σας την τρώμε και εμείς μαζί με σας;
Πέραν του ότι όταν σας προειδοποιούμε για την πολιτική που θα ακολουθήσουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι μας χλευάζεται, αλλά μόλις αποδειχτεί το δίκιο μας μας κοροιδεύτε κι όλας με τα χέρια σας που τάχατες θα κόψετε αν τους ξαναψηφίστε, φτάνει πια....

Ράδιο Κολλεκτίβα