the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Οι Τουρκικές Προκλήσεις στο Αιγαίο και η Μαύρη επέτειος.

"Η Τουρκική προκλητικότητα", όπως την ονομάζουν διάφοροι μεγαλοσχήμονες δημοσιολόγοι, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την Ευρωενωσιακή και Νατοϊκή μη αναγνώριση εθνικού εναέριου, θαλάσσιου και υποθαλάσσιου χώρου στο Αιγαίο.
"Η Τουρκική προκλητικότητα", δεν είναι μόνο ένα καπρίτσιο των "κακών στρατηγών" της Τουρκίας, δεν γίνεται επειδή η Τουρκική αστική τάξη ζητάει μεγαλύτερο εύρος δράσης στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Αιγαίου.
"Η Τουρκική προκλητικότητα" δεν πραγματοποιείται από μόνη της και έχει σημασία να δούμε από πότε ξεκίνησε και τελικά ποιους εξυπηρετεί.
"Η Τουρκική προκλητικότητα" είναι αποτέλεσμα της Ευρωενωσιακής μη πραγματικής αναγνώρισης των δικών μας δικαίων, αναγνωρίζοντας την αλλαγή του αεροπορικού χάρτη του Αιγαίου από το 1997(συμφωνία της Μαδρίτης) και το 2003 όπου επίσημα η Ε.Ε , αποδέχονταν τη σταδιακή αλλαγή του καθεστώτος εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.
Εκτός λοιπόν από την από την εδώ και δεκαετίες προγενέστερη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο μέσω και από το ΝΑΤΟ, [το οποίο δεν αναγνωρίζει καμία εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο(εξάλλου τα Νατοϊκά στρατηγεία της Νάπολης, Λάρισας και Σμύρνης προσδιορίζουν το Αιγαίο στους χάρτες τους ως αμιγώς Νατοϊκή περιοχή), η υποβάθμιση του ελληνικού FIR (δηλαδή την αρμοδιότητα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας)] έρχεται και η διευκόλυνση της Ε.Ε., από τις ημερομηνίες που καταγράψαμε αποδεχόμενη ουσιαστικά τη συρρίκνωση του ελληνικού εναέριου χώρου από τα 10 στα 6 ναυτικά μίλια σε περιοχές που γίνονται τουρκικές ασκήσεις.
Να σημειώσουμε εδώ πέρα, πως με αφορμή κάποιες ασκήσεις, η κάποιες έρευνες πετρελαίου στην περιοχή(όπως αυτές που διανύουμε), ότι κάθε δεκαετία τουλάχιστον μια φορά από το 1976, το 1987 και το 1996, η λεγόμενη "Τουρκική προκλητικότητα" με τη συναίνεση του Ευρωενωσιακού η Νατοϊκού Ιμπεριαλισμού, βάζει τις δύο χώρες να βρίσκονται στα πρόθυρα του πολέμου...
Η πραγματικότητα όμως λέει ότι αυτούς που "ευχαριστούσε" δημοσίως ο κ. Σημίτης το Φεβρουάριο του 1996, είναι αυτοί που ουσιαστικά μαζί με την Ε.Ε., βάζουν πλάτες στους "συμμάχους" μας στο ΝΑΤΟ Τούρκους στρατηγούς να παραβιάζουν όποτε θέλουν το "συρρικνωμένο" από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε ελληνικό FIR.
Ενόψει και της σημερινής μαύρης επετείου των 35 χρόνων δηλαδή από την τουρκική κατοχή, παράλληλα με τις έρευνες για πετρέλαιο λίγο έξω από την Κάρπαθο στα Ελληνοκυπριακή μεθόριο, δεν θεωρούμε καθόλου απίθανη μια παρόμοια εξέλιξη με τις προηγούμενες εξάλλου έχουν περάσει και 13 χρόνια από την προηγούμενη αρνητική εξέλιξη.

Ρ. Κολλεκτίβα.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή