the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Vivan los Robles, Vivan los Cuba


Ο Ντάιρον Ρόμπλες κέρδισε χωρίς κόπο και με διαφορά απ' τους υπόλοιπους τον τελικό των 110 μέτρα μετ’ εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Ο κουβανός πρωταθλητής, ο οποίος κυνήγησε την κατάρριψη του δικού του παγκόσμιου ρεκόρ, σημείωσε χρόνο 12.94.




Απλά ο Καλύτερος, γιατί η Κούβα είναι του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού, όπως
ήταν η DDR. Όσο για τις ντόπες ας τις ψάξουν αλλού, τέρμα τα παραμύθια σας
για τη DDR, δηλαδή την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Ψάχτε στο "ελληνικό αθλητικό θαύμα" των δεκάδων μεταλλίων, που βρίσκονταν σε πλήρη αναντιστοιχία με την ύπαρξη των αθλητικών υποδομών του μαζικού λαϊκού και σχολικού αθλητισμού, ήταν σε σημαντικό βαθμό δημιούργημα του ντόπινγκ.
Μη προκαλείτε άλλο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, παριστάνοντας τους ανίδεους και πολύ περισσότερο τους εισαγγελείς. Έχετε τεράστια ευθύνη για τη νοσηρή αυτή κατάσταση, για τις πολιτικές τους επιλογές που οδήγησαν στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, στην παράδοσή του στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου, στη διαμόρφωση μιας εθνικής ομάδας που θα φέρνει μετάλλια με κάθε τίμημα και κόστος για την ανύψωση της "εθνικής περηφάνιας". Ακόμα και σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις, υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους και συγκάλυψη της σάπιας και επικίνδυνης κατάστασης, όσο για τις
νομικίστικες μπούρδες σας δε λύνουν το πρόβλημα.
Όσο ο αθλητισμός θα υπόκειται στους νόμους της αγοράς και των "μη υποδομών" για το λαό άλλο τόσο εμείς θα αμφισβητούμε το "αθλητικό σας θαύμα".

Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή