the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Δραχμοφονιάς Νοέμβρης...

Να τα φρέσκα νέα...Μετά από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το 1 Ευρώ στην Ελλάδα έχει ξεκλειδώσει στην τιμή των 3Ευρώ, δηλαδή το 1 Ευρώ δεν είναι 340,75 δρχ. αλλά 1022,25 δρχ. και πρακτικά ισχύει εδώ και καιρό.
Όμως ο Νοέμβρης είναι κοντά και οι δρχ. σε περίπτωση επιστροφής τους (πράγμα καθόλου απίθανο), θα έπρεπε αυτομάτως να υποτιμηθούν από 2-14 φορές (πράγμα που θα σήμαινε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία). Με το ξεκλείδωμα του Ευρώ από τις 340,75(που θα είναι ήδη 1022,25 δρχ.), θα σημάνει το ίδιο πράγμα πολλές φορές, όσες χρειαστεί, θα γίνει "ελεγχόμενα", (δηλαδή ανεξέλεγκτα) που θα σημάνει κατακρήμνιση της εργατικής δύναμης στο Βόρβορο και και αυτόματη σωτηρία του κεφαλαίου...
Γι αυτούς που επιχαίρονται, μάλλον η βλακεία, ο οπορτουνισμός, η τα συμφέροντα τους βασιλεύουν, γιατί η ανισόμετρη ανάπτυξη ανάμεσα στα ανταγωνιστικά συμφέροντα του κεφαλαίου υποβοηθούν την παραπέρα ενδυνάμωση τους με την παραπέρα εξαθλίωση της αξίας της εργατικής δύναμης.
Ότι συμφέρει το κεφάλαιο είναι αξίωμα πως δεν συμφέρει τους εργάτες και όσο ποιο μεγάλη η υποτίμηση, τόσο πιο μεγάλα τα κέρδη.
Ποίος είπε ότι θα είναι κακά ένα χρηματιστήριο ακόμα και στις 100 μονάδες, ίσως να είναι καλύτερα και από τις 10,000 που το πήγαινε το ΠΑΣΟΚ και τελικά μάλλον θα το πάει, όταν οι 100, θα έχουν μεγαλύτερη αξία από τις 10000.
Αν τα 0.17 μιας μετοχής σήμερα γίνουν ακόμα και 0.07 η ονομαστική της αξία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τότε που εισήχθηκε στο χρηματιστήριο ακόμα και αν ήταν 1000 για να μην πούμε 4000 δρχ.
Φυσικά το μεγάλο κεφάλαιο κυρίως εγχώριο και πολυεθνικό θα απαιτήσει συγχωνεύεις για να διευρύνει τα χαρτοφυλάκια του στις νέες κολοσσιαίες εταιρείες, τα είχε πει ο Λένιν αλλά οι "αριστεροί" της ΕΕ των λαών τον είχαν απορρίψει...

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή