Σάββατο, 19 Ιουλίου 2008

Να που πάνε τα οικονομικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προβοκάτορες του χειρίστου είδους!!!

Να που πάνε τα οικονομικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προβοκάτορες του χειρίστου είδους!!!

Χωρίς πολλά σχόλια παραθέτουμε το παρακάτω ρεπορτάζ της εφημερίδας Ριζοσπάστης για τη δωρεά της ΚΝΕ στους πυρόπληκτους της Ζαχάρως. Εδώ "οι προβοκάτορες του χειρίστου είδους" δε βλέπουν τίποτα, βλέπουν μόνο ότι θέλουν και όποτε βρεθούν σε δύσκολη θέση. Το ξέρουμε και το περιμένουμε ότι δε θα δουν τίποτα οι γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς, όπως ποτέ δεν είδαν και άκουσαν αναλόγου τύπου πρωτοβουλίες, όταν πάλι και μόνο το ΚΚΕ έμπαινε μπροστάρης, αυτοί περί άλλων τύρβαζαν.
Όπως και στο παρελθόν, όταν το ΚΚΕ ψήφιζε "ΟΧΙ" στις αυξήσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων σε δύσκολες για τους εργαζόμενους περιόδους, δίνοντας την αποζημίωση που του αναλογούσε σε κέντρα πρόληψης και απεξάρτησης απ' τα ναρκωτικά, σε συνδικάτα και διάφορους συλλόγους αναπήρων, πολυτέκνων κλπ, τότε όλοι, όπως και σήμερα "την κάνουν γαργάρα", από τα κανάλια τις εφημερίδες και τους "προβοκάτορες τους χειρίστου είδους", συνεχίζοντας να προβοκάρουν.
Αυτό που θέλουν απ' τα οικονομικά του ΚΚΕ είναι το φακέλωμα των οπαδών, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που το ενισχύουν, και φυσικά να φύγει απο πάνω τους η ρετσινιά της μίζας και της αρπαχτής σε διάφορα σκάνδαλα που το σύστημα τους τα γεννά...
Όσο για τον έλεγχο των ταμείων των κομμάτων που ζητάει το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας πλάτη πρώτα για τον εαυτό του, δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια ενέργεια παραπλάνησης, γιατί ακόμα και να γίνεται έλεγχος στα ταμεία όταν είναι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, να πέσει μίζα θα έχει και αποδεικτικά στοιχεία για να βρεθεί;

Γιάννης Κ.

ΚΝΕ
Μια υπόσχεση που έγινε πράξη


Η υπόσχεση έγινε πράξη. Οπως είχε ανακοινώσει η ΚΝΕ, όταν η Ηλεία μετρούσε τις πληγές της από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα έσοδα από το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα δίνονταν ως ενίσχυση στους πυρόπληκτους μαθητές της Ζαχάρως. Η υπόσχεση αυτή, σε αντίθεση με τα κυβερνητική αναλγησία, εκπληρώθηκε τον περασμένο μήνα με την παράδοση της δωρεάς σε υλικοτεχνική υποδομή, στο Λύκειο Ζαχάρως. Συγκεκριμένα, θα στηθεί μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη, δανειστική βιβλιοθήκη, για τους μαθητές.

Τον εξοπλισμό στο Λύκειο Ζαχάρως παρέδωσε εκ μέρους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ ο Αγγελος Τσουραπάς, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, Χρήστο Γιάνναρο. Η κίνηση αυτή αποτελεί την έμπρακτη αλληλεγγύη της ΚΝΕ προς τους μαθητές της περιοχής, καθώς και ένα μήνυμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να απαιτήσουν ο φυσικός πλούτος της περιοχής, η γη, να γίνουν λαϊκή περιουσία και όχι φιλέτα για τους κεφαλαιοκράτες όπως την προορίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές τους.

Αναδημοσίευση από "Ρ"