Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

ALEX TSIPRAS «Δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια»


«Φίλοι» και «εχθροί» του ιδιωτικού πανεπιστημίου!

«Δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», «το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου δε θίγεται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» (Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος ΣΥΝ, «Σημερινή» Κύπρου, 16/6/2008).
Στη ...σωστή τους διάσταση βάζει τις θέσεις του ΣΥΝ ο Α. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή»...
Το γεγονός ότι ο ΣΥΝ δεν έχει πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Είναι γεγονός ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία αντίρρηση στη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος έχει ως ευρωβουλευτής του ΣΥΝ απευθύνει Ερωτήσεις προς την Κομισιόν για τα ΚΕΣ. Με δηλώσεις του τόνιζε: «Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί δεν αναγνωρίζει τους πανεπιστημιακούς τίτλους αλλοδαπής που παρέχουν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών», ενώ σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανώτατη εκπαίδευση ο Α. Αλαβάνος, μιλώντας για τα κολέγια, ζήτησε «να σταματήσει η δικαιόχρηση. Δηλαδή, όσες ιδιωτικές σχολές - όχι όλες, δε λέμε όλες - συνεργάζονται με ξένο πανεπιστήμιο απ' αυτές να αφαιρείται άμεσα, από το υπουργείο Εμπορίου κιόλας που ανήκει σήμερα, να αφαιρείται το δικαίωμα λειτουργίας τους». Η υποκρισία και ο αποπροσανατολισμός σε όλο τους το μεγαλείο...
Αλλωστε, και μόνο η θέση του ΣΥΝ, διά στόματος Α. Τσίπρα, ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δε θίγουν το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι ενδεικτική. Ολο το προηγούμενο διάστημα, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτει την ουσία της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στα πανεπιστήμια, δεν αγγίζει την ουσία, ότι δηλαδή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λειτουργούν ως μοχλός πίεσης προς τα δημόσια, που εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας θα οδηγηθούν και αυτά να λειτουργούν ως ιδιωτικά.
Βέβαια, εντός των τειχών, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύοντας τη διγλωσσία του, κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει το λαό ότι είναι ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Μάλλον τα στελέχη του ΣΥΝ, όταν τοποθετούνται σε Μέσα εκτός συνόρων... παρασύρονται και παραδέχονται τις πραγματικές θέσεις του κόμματός τους.

Ε. Χ.

Μία εβδομάδα δημοφιλείς αναγνώσεις