the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η δικτατορία του κεφαλαίου καθορίζει τους νόμους της "αγοράς"...

"Σφάξε με αγά μου να αγιάσω" λέει η λαϊκή σοφία, ωστόσο όμως η μαζική σφαγή που επέρχεται αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μαζικές σφαγές σε περίοδο "ειρήνης"(έτσι ονομάζουν το σιωπηλό ταξικό πόλεμο τους) και ξεκινάει πρώτα απ' όλα από τις εργασιακές σχέσεις(όπου υπάρχουν και αυτές πια). Μπορεί η λαϊκή σοφία να είναι σεβαστή και να αποτελεί μια ιστορική πραγματικότητα, μέρος της λαϊκής αγνότητας όμως η μοιρολατρία κάποια στιγμή πρέπει να σπάσει οπωσδήποτε σε αντίθεση και σε πείσμα με τους λάτρεις του χτες και του λαϊκού ευνουχισμού. Η δικτατορία των νόμων της αγοράς αποτελούν την συνέχεια της δικτατορίας των σχέσεων παραγωγής και αποτελούν την απώτερη βαθμίδα ξεζουμίσματος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της πέραν της παραγωγής.
Τα διάφορα σχέδια που αφορούν τις αποδείξεις και τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα δείχνουν ως ένα ορισμένο βαθμό αυτό που είναι κοινό μυστικό.
Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν πως ένα ποσοστό του ΦΠΑ πηγαίνει στην ΕΕ και από εκεί βγαίνουν και οι λεγόμενες επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις. Αυτό φυσικά είναι άλλο θέμα το οποίο δεν εξετάζεται επί της παρούσας αρθρογραφίας, αυτό που εξετάζεται είναι η υποχρέωση του Ελληνικού καπιταλιστικού κράτους να αποδίδει "αυτό που του αναλογεί" στο Ευρωενωσιακό Κεφάλαιο το τμήμα εκείνο του ΦΠΑ που δεν μπορεί να αποδώσει είτε γιατί δεν έχει πια στην αγγαλιά του τις λεγόμενες ΔΕ"ΚΟ", είτε γιατί η "αγορά" έχει "κλατάρει" αφού οι τράπεζες δεν δανείζουν όπως μέχρι το 2007.
Οι αποδείξεις θα μπορούσαν να μην είναι απαραίτητα ένα κακό μέτρο αν και στην πραγματικότητα δεν λύνουν και τίποτα όσον αφορά τις τάχατες ανάσες που θα δοθούν στην οικονομική μας ζωή. Η ζωή δεν είναι αριθμοί και φυσικά δεν καλύπτουν ούτε το 1% από τις τρύπες των ζημιών που προέκυψαν από την κλοπή που ξεκινά από τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και την εκμετάλλευση που αυτός δημιουργεί.
Το χρήμα δεν εξαϋλώθηκε κάτι άλλο συνέβη, τι ακριβώς είναι και αυτό κοινό μυστικό.
Για δείτε τα κέρδη των εισηγμένων ΑΕ στο χρηματιστήριο μόνο μέσα στο 2009 και μάλιστα μέσα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης δηλαδή και θα καταλάβετε.
Αυτά είναι επίσης ένα μέρος της παραπέρα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο δηλαδή το μεγαλύτερο των σκανδάλων.
Όσον αφορά τα άλλα τα γνωστά "σκάνδαλα" ανεξάρτητα από τις μίζες(προμήθειες δηλαδή "νόμιμες" και μη), αυτές θα υπάρχουν όσο υπάρχει το όποιο καπιταλιστικό κράτος τελεία και παύλα. Να μην ξεχνάμε πως οι ΑΕ δεν φορολογούνται ούτε με 35% ούτε με 30% σήμερα και θα υπάρξει και συνέχεια στη μείωση του ήδη μειωμένου ποσοστού τους που σύμφωνα με την Ε.Ε πρέπει να φτάσει και κάτω από το 15%.
Μαζί με τις αποδείξεις έρχονται και τα μίνιμουμ τεκμήρια αγορών σύμφωνα με το ετήσιο εισόδημα απ' τα οποία εξαιρούνται τα τιμολόγια των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Νερού κλπ, τα οποία είναι και τα πιο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία εξόδων μαζί με τα δάνεια, τα ενοίκια και τα ασφάλιστρα στους λεγόμενους φορολογούμενους, λες και ο φορολογούμενος γενικά και αόριστα είναι μια αταξική έννοια.
Επειδή οι τράπεζες δεν δανείζουν στο βαθμό που δάνειζαν και επειδή δεν υπάρχει ρευστό στη λεγόμενη αγορά εφόσον τα χρέη της λαϊκής οικογένειας, η ανεργία και η ιμηαπασχόληση χτυπάνε κόκκινο, η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο για να εισπράξουν επινόησαν μια νέα φοροεισπρακτική μέθοδο, αυτή με τα πρόστιμα που θα προκύψει απ' το τεκμήριο της σχέσης αποδείξεων εισοδημάτων.
Εφόσον το χρήμα αντικειμενικά έχει μετατραπεί σε εξάμηνες ακάλυπτες επιταγές και η λεγόμενη αγορά ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους είναι στην κυριολεξία στην εντατική, κάτι που γνωρίζουν και ελληνικό και Ευρωενωσιακό κράτος, επιλέγουν να αγοράζουμε ομαδικώς ΦΠΑ δηλαδή μόνο αποδείξεις για να μην πληρώνει ο λαϊκός κόσμος πρόστιμο. Φυσικά μετά τις απογραφές τις επόμενες ημέρες της επόμενης νέας χρήσης, ο τότε νέος ΣΔΟΕ θα μπουκάρει και θα ρίχνει νέα πρόστιμα αποτελειώνοντας τις ήδη διαλυμένες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γιατί έκοψαν αποδείξεις ενώ τα προϊόντα υπάρχουν στα ράφια και στις αποθήκες ως στοκ και προκύπτει από την απογραφή.
Ζούμε σε μια περίοδο που το κουτί της Πανδώρας αρχίζει να ξεπετάει τα "υπέροχα" δώρα του ιμπεριαλισμού, που δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους πάντα στο όνομα της δικτατορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Σε αυτή τη λαίλαπα που επέρχεται η λαϊκή αντεπίθεση είναι κάτι παραπάνω από ένα ατομικό καθήκον για το σταμάτημα της εν λόγω σε πρώτη φάση.
Είναι ταξική υποχρέωση ειδικά για τη νέα βάρδια τις εργατικής τάξης και των σύμμαχων στρωμάτων, είναι ένα τρόπον τινά "υποχρεωτικό καθήκον" αυτή η μετωπική αντεπίθεση.
Η επιτυχία της απεργίας στις 24 Φλεβάρη που καλεί τον κάθε εργάτη με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσει στην επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων πρέπει να είναι μόνο η αρχή.
Οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις όχι μόνο πρέπει να είναι επιτυχημένες αλλά πρέπει να έχουν και διάρκεια και ποσότητα και ποιότητα όχι μόνο από τους εργάτες, αλλά και από τα σύμμαχα στρώματα σε πόλεις και χωριά.
Στην τελική το εξωτερικό χρέος της χώρας δεν το κάναμε εμείς, εξάλλου δεν είναι τόσο όσο της Ιταλίας, της Βρετανίας, της Ολλανδίας. Η Γερμανία μας χρωστάει ακόμα τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά όταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν "αποκαθάρει" την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή με τους βαστάζους της ΓΣΕΕ επειδή το ζητούσε η Ε.Ε, εμείς φταίγαμε;
Κύριοι και κόμματα του Ευρωμονόδρομου δεν αποβιομηχανίσαμε εμείς τη χώρα, το ΠΑΣΟΚ το έκανε στην δεκ του 1980, δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα μηδενικά επιτόκια από το 1950 στα αποθεματικά των ταμείων, που εσείς και οι πολιτικοί σας πρόγονοι ξεζουμίσατε. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τον κατακερματισμό της αγροτικής παραγωγής, την μείωση του αγροτικού πληθυσμού και την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Την ΓΚΑΤΤ-ΚΑΠ, το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, τη Λευκή Βίβλο και τη Λισσαβόνα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ψηφίσαμε εμείς και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα άλλο, αρκετά πληρώσαμε, ώρα να πληρώσει και το σύστημα σας και απέναντι στην δικτατορία των μονοπωλίων που εσείς υπηρετείτε, εμείς προτάσσουμε τον συνεχή και συνεπή λαϊκό αγώνα του ΑΑΔΜΠ και σας το λέμε θα νικήσουμε και εσάς όπως και την ηττοπάθεια και τρομολαγνεία που καλλιεργείτε συστηματικά και εσείς και τα παπαγαλάκια σας.

Ράδιο Κολλεκτίβα.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή