the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Το τέλος του Προτεστανικού Καπιταλισμού: "Έρχονται τα BRICKS(A)"

Στο Κισινάου χιλιάδες άνθρωποι εδώ και μέρες διαδηλώνουν έναντια στην αστική δικτατορία της ΕΕ και της Βρετανίας και ενάντια στην κυρία Μάια Σάντου, απόφοιτη του Harvard & JFK, που οι Βρετανικές Μυστικές υπηρεσίες είναι στο γραφείο της ως think tank, προετοιμάζοντας τον επόμενο Πόλεμο δια αντιπροσώπων, ωστόσο τσιμουδιά γι αυτό.
Στη Βρετανία αναλαμβάνει διοικητής στις χερσαίες δυνάμεις ένας τύπος ονόματι Πάτρικ Σάντερς και ως σκοπό της ζωής του, μαζί με μια μερίδα των Τόρις, των Εργατικών και των Φιλελέδων, αλλά και του City, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους, τη σύγκρουση με τη Ρωσία!!! Αν το κάνουν αυτό, θα περάσουν ζάχαρη, είναι που είναι με διαφορά ο πλέον ανεκπαίδευτος Ηπειρωτικός στρατός, θεωρεί ότι το δόγμα Global UK, είναι πλέον εφικτό και είναι έτοιμος κατά τα λεγόμενα του να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά, αν προλάβει κατά την ταπεινή μας γνώμη!!!
Στην Γαλλία ο Μακρόν έμεινε με την μειοψηφία στο χέρι, ενώ στην Κολομβία για πρώτη φορά μετά τον εδώ και 70 χρόνια εμφυλίου, έχουμε κυβέρνηση από πρώην αντάρτη του FARC, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ λίγο δυτικότερα ο Γκουαϊδόν τρώει ταβερνόξυλο από τους Βενεζουελάνους(τα ύστερα του δυτικού κόσμου και της σωστής πλευράς της ιστορίας ζούμε).
Παντού σε όλο τον κόσμο, ο ΚΜΚ, του προτεσταντικού Ιμπεριαλισμού(μονοπωλιακού Καπιταλισμού), βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ΚΜΚ των BRICKS(A), που είναι ένας άλλος Καπιταλισμός, πολύ διαφορετικός από τον Δυτικό, αλλά Καραμπινάτος Καπιταλισμός με μερίσματα και διανομή κοινωνικού προϊόντος πάνω στην αξία του υπερπροϊόντος.
Είναι σε μεγάλο βαθμό το πείραμα με όχημα τον Λοράντ Καμπίλα της ΛΔ του Κογκό, όπου αυτό ακριβώς σημαίνει και η ανάδειξη των λεγόμενων Λ.Δ, που δεν είναι κάτι άλλο, από μια συμμαχία των "προοδευτικών αστών", με την εργατική τάξη και κανενός είδους σοσιαλισμός. Θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το μεικτό κράτος του 1960 στην Δυτική Ευρώπη, που έδινε παροχές για να μην φτάσει το σιδηρούν παραπέτασμα στην Αυλή τους, μόνο πως είναι πολύ πιο προωθημένο και μάλιστα με τους κανόνες του σοσιαλιστικού προσανατολισμού κι αναπροσανατολισμού πολύ πιο διευρυμένους από αυτούς που είχαν οι παραλλαγές των δυτικών Λαϊκών Μετώπων τύπου Γαλλίας, στη δεκαετία 1930, 1960 και 1982.
Ο Χειμώνας που θα επέλθει, θα είναι ολετήρας, από άποψη πολιτικών επιλογών της ΕΕ που αυτοκτονικά θεωρεί πως αυτή και η Βρετανία, έχουν κάποιο ιδιαίτερο μέλλον στην επόμενη φάση.
Μιας ΕΕ που είναι ακόμα μπερδεμένη στο κουβάρι του σχεδίου Horizon για την ΕΕ των Περιφερειών(είναι σημαντικό και συνεχίζει να παίζει δυνατά ακόμα και σήμερα) και του Έθνους Κράτους, με λίγο ΝΑΤΟ, λίγο PESCO, λίγο Ευρωστρατό κοκ, αλλά οι Σολτς, Ντράγκι, Μακρόν και η Ούρσουλα, είναι αλλού γι αλλού και αντί να ξεμπλέκουν το κουβάρι, μέσα του τυλίγουν κι άλλα σαθρά ποιοτικά χαρακτηριστκά.
Η επισιτιστική κρίση, το κρύο, καθώς και οι λοιμοί που θα ακολουθήσουν, σε συνδυασμό με τους πληθωρισμούς, τα εξωτερικά χρέη και την έλλειψη πρώτων υλών, θα επιφέρουν την πλήρη διάλυση μιας λυκοσυμμαχίας που δεν είχε μέλλον ούτε από την εποχή του ΕΚΑΧ.
Αυτό που επέρχεται δεν είναι το επιθυμητό(προφανώς και δεν είναι), αλλά επέρχεται και θα συμβάλει σε άλλους είδους διεθνείς εξελίξεις, που θα επηρεάσουν από την επιστήμη και τις οικονομίες, μέχρι και το μέλλον του ίδιου του πλανήτη, αλλά κυρίως την επαναφορά στο προσκήνιο των βασικών αναγκών της ανθρωπότητας, αλλά και την επιστροφή των βασικών 4 αντιθέσεων του Καπιταλισμού, που θα επαναφέρουν στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της ταξικής πάλης, όχι ότι εξέλειπαν ποτέ, αλλά μετά το Γαλλικό Μάη του 1968, βγήκαν στο προσκήνιο όλες οι δευτερεύουσες και περιθωριακές.
Μιας και μιλάμε για περιθωριακές, αυτές τις μέρες το κακόγουστο πανηγύρι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ήταν κάτι τέτοιο, γιατί δε μπορεί να γίνεται αντικείμενο συζήτησης το τι βολεύει τις σεξουαλικές μας επιθυμίες, αυτές έχουν τη θέση τους στους χώρους που τους αρμόζει και αναλογεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει εκεί και μόνο εκεί, ότι ακριβώς θέλει, είναι στη φύση του κοκ και όχι να βάζει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του, την υγεία του, την δουλειά του, την κατάργηση των εκμεταλλευτικών δομών, που ξεκινούν από την Βάση, αλλά και τον ελεύθερο χρόνο του, για το που και πως θα ενατοποθετηθεί το μόριο του και που, στο όνομα της Βουλησιαρχικής "καύλας" του, που δεν αφορά και καλά κάνει και δεν αφορά την κοινωνία. Έλεος και ευχέλεος μαζί δλδ, με το μυαλό ορισμένων άρρωστων που θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων!!!
Αυτό δεν αφορά κανένα και οι ΜΚΟ που είναι πίσω από αυτή την ιστορία, υποδηλώνουν και τα παρακμιακά μορφώματα και μοντέλα, ενός δυτικότροπου οικονομικού πολιτισμού που και αποπροσανατολίζει και φυσικά οδηγεί την ανθρωπότητα στις Βελανιδιές της Γερμανίας και στο μυστικισμό της από την εποχή του Θωρ, αλλά και προφανώς δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με τον διαφωτισμό της Δύσης, για το οποίο επαίρονται διαρκώς οι φιλελέρες.
Αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα, είναι ο νέος φασισμός του 21ου αιώνα, διότι μετατρέπει το δια-συλλογικό που ξεκινάει από τον ταξικό του προσδιορισμό, στο συντεχνιακό και με όρους μεταμοντέρνου, βολονταρισμού και πραγματισμού, των τριών βασικών δλδ αγκαθιών της σύγχρονής Φιλοσοφίας που οι κήρυκες τους κάνουν μέχρι και Πόλεμο στον συνάνθρωπο τους, γιατί δεν γίνεται τα ίδια σκατά με αυτόν.
Το μόνο σίγουρο και βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι, ότι ο Ρόλος και η δυναμική της Δύσης τελείωσε, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, γιατί η παρακμή και ο υπόκοσμος βγήκαν στο προσκήνιο, με όρους Mc Cain & William του σπερματοεκτοξευτή, αλλά η Κίνα δεν αστειεύεται, ούτε η Ρωσική Ομοσπονδία φυσικά!!!

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή