the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Αλλά διαβάζουμε και άλλα καταλαβαίνουμε;

Έχουμε την αίσθηση για να μην πούμε την πεποίθηση, πως άλλα γράφουμε και άλλα κάποιοι θέλουν να καταλαβαίνουν.
Δεν εξηγείται αλλιώς. Αυτό φυσικά δεν έχει συμβεί μια φορά, αλλά γίνεται επανειλημμένος και σταθερά, με τη λογική της κριτικής στα όσα δημοσιεύονται και τίποτα δεν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο όταν εκτίθεται και δημοσιοποιείται. Ως εδώ δεν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό, όμως είναι άλλο πράγμα η κριτική και η πολεμική σε αυτά που λέμε και άλλο πράγμα η διαστρέβλωση
Όταν στέλνεις μέιλ σε κάποιο που βάζει δικό σου άρθρο το οποίο είναι δική σου γνώμη(που είναι άλλο πράγμα απ' την άποψη) και αυτή παρουσιάζεται σχεδιασμένη και κατευθυνόμενη απ' τα πάνω κοκ, και στην πραγματικότητα τη μεταφράζεις και την κριτικάρεις όχι με τα δεδομένα το γράφοντος, αλλά κατά όπως θες εσύ και μάλιστα δυο φορές, αυτό λέγεται διαστρέβλωση θέσεων.
Ανεξάρτητα με το τι στομάχι έχουμε και τι έχουμε ζητήσει το οποίο επίσης δεν πραγματοποιήθηκε,(έγινε χωρίς την άδεια μας σε κείμενο δικό μας), στην πορεία δημοσιεύεται και τμήμα ενός mail που αποστείλαμε και διαστρεβλώνει αυτά που λέμε.
Ανεξάρτητα με την ταπεινή συγνώμη που ζητήσαμε στο νεκρό αγωνιστή μιας και ξέρουμε τι σημαίνει να μη ζεις και δεν μας αρέσει να σκυλεύεται κανένας νεκρός, και μάλιστα άδικα δολοφονηθείς και στυγερά από συγκεκριμένους τραμπούκους(κάτι που γράψαμε), για μας είναι άλλο πράγμα "κοινωνικός αγωνιστής" όπως το αποκαλείτε και άλλο πράγμα Λαϊκός ήρωας, όπως ο Λαμπράκης, ο Πετρούλας, ο Μπελογιάννης κλπ., το περιεχόμενο και οι συνθήκες είναι άλλες, ανεξάρτητα που ανήκει πολιτικά ο καθείς, αν και έχει σημασία, που είδατε εσείς ότι τον υποτιμούμε και τον υβρίζουμε;
Την εποχή εκείνη όταν έγινε αυτό το φρικτό έγκλημα τα ΜΜΕ έλεγαν πως άνηκε στην ΠΑΣΚΕ και που είναι δηλαδή το μεμπτό, είχε κάθε δικαίωμα να ανήκει όπου ήθελε, αυτό που ακούγονταν σας είπαμε και εφόσον δεν άνηκε εκεί και στην προκειμένη να ζητήσουμε εκατομμύρια συγνώμες εφόσον το οφείλουμε γιατί πορφανώς αυτό σας εκνεύρισε και δικαίως, ωστόσο ήταν μέιλ και έπρεπε να μας πείτε ότι άνηκε εκεί. Προφανώς κάναμε λάθος στο ότι άνηκε στην οργάνωση ΕΑΜ ο εν λόγω αγωνιστής, ειλικρινά δεν το γνωρίζαμε και ζητάμε δημοσίως συγνώμη, ωστόσο εμείς άλλο θέλαμε να δείξουμε και θα καταλάβετε παρακάτω.
Είδατε ποτέ να κάνουμε συνθήματα τους εκατοντάδες χιλιάδες άγνωστους κομμουνιστές που έδωσαν τη ζωή τους; Μέσα σε αυτούς έχουμε και συγγενείς.
Δηλαδή που βλέπετε την ύβρι; Στην τελική ο εν λόγω αγωνιστής άδικα πλήρωσε τους παλικαρισμούς άλλων και κρίμα που δε ζει ο άνθρωπος, τη ζήσαμε αυτή την περίοδο, γιατί διαστρεβλώνετε αυτά που λέμε και τα οποία τα χρησιμοποιήσαμε ως παράδειγμα για να αναδείξουμε και από μια άλλη πλευρά τις φιλοσοφικές μας διαφορές.
Ο Λένιν έλεγε πως το κίνημα δεν είναι αριθμητική πράξη, αλλά αλγεβρική σκεφτείτε το και θα καταλάβετε το σκεπτικό μας.
Στο πρώτο άρθρο με βάση αυτό το σύνθημα και κάποια άλλα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη διαφορά στο σκεπτικό μας ως πολιτικές οντότητες, αλλά είδατε "ύβρις", φυσικά στη λεγόμενη ύβρη δεν είδατε πουθενά το τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ, δικαίωμα σας.
Ο καθένας βλέπει ότι θέλει και δικαίωμα του αρκεί να μη διαστρεβλώνει, ωστόσο να πούμε ορισμένα πραγματάκια εδώ πέρα.
Οι γράφοντες δηλαδή που παρ' ολίγο να βρίσκονταν στη θέση του μακαρίτη και αγωνιστή, το 1991 στο λεγόμενο Μακεδονικό, όταν μια ντουζίνα παλληκάρια των γνωστών μεγάλων παρατάξεων στη σχολή τους τους βαρούσανε με θρανία και άρβυλα με σίδερα στην κορυφή θα ήταν ήρωες; Μακρυά από μας το εν λόγω επίθετο.
Όταν το 1995 τα παλληκάρια του παρακράτους έκαψαν ζωντανό σύντροφο μας στην πορεία του Πολυτεχνείου και αυτός ήταν για 6 μήνες στην εντατική, ήταν ήρωας; Είδατε ποτέ να κάνουμε σύνθημα το όνομα του;
Όταν το 1998 στη Νομική εισβάλουν παρακρατικοί με τσεκούρια και αφήνουν ανάπηρους συντρόφους μας, τους εξισώσαμε ποτέ με τον Πέτρουλα και το Λαμπράκη;
Όταν το 2001 στο ΤΕΙ Αθήνας έγινε το ίδιο πράγμα πάλι σε δικούς μας συντρόφους είδατε πουθενά να γίνετε σύνθημα;
Όταν χτυπήθηκε ο γιος συντρόφου που παρ ολίγο να ήταν νεκρός πριν ένα μήνα, είδατε να γίνει σύνθημα;
Ακούσατε καθόλου τις δηλώσεις που έκανε η σ/φισα γραμματέας, προφανώς όχι.
Τέλος πάντων ο κατάλογος είναι ατελείωτος Επειδή είμαστε απόγονοι αγωνιστών που οι μισοί γλίτωσαν τα εκτελεστικά αποσπάσματα και οι άλλοι μισοί δεν υπόγραψαν κάνοντας τη ζωή τους κουρέλι, αυτοί μας έμαθαν να ξεχωρίζουμε τους ήρωες απ' τους αγωνιστές, γιατί αυτοί ουδέποτε είπαν ήρωα τον εαυτό τους.
Κλείνοντας καλέ μας φίλε σας λέμε το εξής, οι διαπομπεύσεις που γίνονται διακηρύξεις εις βάρος μας, δείχνουν γιατί δε μπορούμε να είμαστε στο ίδιο μετερίζι και φυσικά δεν μας ακουμπούν.
Προφανώς θα κλείσετε τα μάτια σας σε αυτό το άρθρο και θα προσπαθήσετε να κάνετε αυτά που έχετε στο μυαλό σας, δικαίωμα σας, κάντε ότι καταλαβαίνετε όπως σας γράψαμε στο δεύτερο μέιλ και όπως δεν σας διαβάζαμε πριν το μέιλ ούτε και τώρα θα σας διαβάζουμε και φυσικά δεν ακολουθήσουμε σε παραπέρα συνέχεια. Έτσι και αλλιώς δεν έχουμε σκοπό να συνδιαλεγόμαστε μαζί σας.
Σας λέμε επίσης πως οι θέσεις αυτές είναι δικές μας και δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος, εξάλλου δυστυχώς δεν καθοδηγούμαστε...
Τέλος σας ευχόμαστε καλοπροαίρετα(όπως και στο μέιλ που σας στείλαμε), να είστε καλά και να έχετε δυνάμεις ακόμα και να μας ξεπεράσετε, αλλά με απειλές(που δε μας ακουμπούν), τυχοδιωκτισμός και με διαστρεβλώσεις δυστυχώς δε θα το καταφέρετε.


Ράδιο Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή