the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Μια πρωϊνή συνάντηση

Το ότι στη πόλη μας κυκλοφορούν πολλά φρούτα είναι γνωστό και όταν λέμε φρούτα δεν εννοούμε τίποτα τρελούς, η τίποτα περιθωριακούς αλλά κάτι τύπους που η μόνη τους εργασία είναι να μην έχουν εργασία και να περιφέρονται ασκόπως και να μιλούν σε κόσμο ρωτώντας διάφορα προσωπικά, πολιτικά, καλλιτεχνικά και άλλου είδους θέματα σχηματίζοντας και τον ανάλογο φάκελο για το καθένα ξεχωριστά…
Αυτού του είδους τους τύπους, τους έχουμε γνωρίσει από κοντά την εποχή που διαβάζαμε για τις πανελλήνιες. Αρχικά παρουσιάζονταν ως άνεργοι αντισυστημικοί καθηγητές που τα έβαζαν με το εκπαιδευτικό κατεστημένο. Στη πραγματικότητα και πάνω στο αντικείμενο που υποτίθεται ότι πρέσβευαν ήταν "άεργοι" ενώ στο τέλος κάτω από δική τους αμέλεια και χωρίς να του καταλάβουν να αποκαλύπτονταν η ταυτότητα τους.
Όταν φυσικά αποκαλύφθηκε αυτό, δεν τους ξαναείδαμε...
Απ' ότι μάθαμε ο ένας απ' αυτούς, που όλως τυχαίος είναι Φυσικό Μαθηματικός, Χημικός, Ψυχολόγος, αντί ΚΚΕ και αντί Ολυμπιακός, είναι παράλληλα και Αναρχικός και ΠΑΣΟΚ και οπαδός του Εθνικοσοσιαλισμού, ότι πραγματοποιεί διατεταγμένη υπηρεσία σε νέους μαθητές στην Αττική, που όλως τυχαίως είναι υποψήφιοι Κνίτες , η τρέφουν φίλο ΚΚΕ αισθήματα, διδάσκοντας μετά μανίας και "αφιλοκερδώς" και αντικομουνισμό μαζί με όλα τα άλλα.
Ναι καλά καταλάβατε τι ρόλο έχουν και παίζουν οι εν λόγω. Καλό θα ήταν να μη πείτε τίποτα γιατί το μάτι του "Μεγάλου Αδελφού" είναι ξάγρυπνο και μας παρακολουθεί όλους.
Μία τέτοιου είδους συνάντηση είχαμε την "ατυχία" να έχουμε με ένα πρώην "συμφοιτητή" τους από τη Πάτρα, πηγαίνοντας στο γραφείο. Όμως το χειρότερο ήταν ότι εκτός της "γνώμης μας" που μας ζητήθηκε απ' αυτόν για τη Ρωσία των Μενβέντεφ - Πούτιν και τη κριτική που δεχτήκαμε γιατί δεν είμαστε με τους Ρώσους, που όπως μας είπε είναι "καλύτεροι Ιμπεριαλιστές", μας έκανε και μαθήματα παραπολιτικής, ενώ μας προέτρεψε και για άλλα απείρου κάλους φληναφήματα, όπως "το καλό που θα κάνει στο τόπο η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και πως αυτή με τα δικά του κριτήρια θα φέρει το νέο Σοσιαλισμό.
Όμως το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος, λέγοντας μας ότι η διάσπαση του 1991 στο κόμμα ήταν το σχέδιο των Γκα-Κε-Μπιτών, για να εισβάλει ο σοσιαλισμός "εκ των έσω", ενώ έρχεται και άλλη διάσπαση στο κόμμα σας "αν δε βάλει μυαλό η ηγεσία σας" και συνεχίζει να Αριστερίζει... Τέτοια μπουρδολογία έχουμε να ακούσουμε απ' τις εποχές πριν τη διάσπαση, τότε που η οργιάζουσα φαντασιοπληξία των τότε φίλο - Συνασπισμένων, νυν Συνασπιμένων και νυν φίλο - Συριζαίων, έφτιαχνε απίθανα σενάρια παραπολιτικής ανωμαλίας.
Να σημειώσουμε εδώ, πως δε μπορούσαμε να διακόψουμε την "ορμητική παράκρουση" του εν λόγω κυρίου, που πρωί - πρωί μας πέταξε και ένα νεολογισμό προϊόν της δικής του σκέψης.
"Η ηγεσία του ΚΚΕ σήμερα(μας είπε) είναι σοσιαλ ρεβιζιονιστικής κατεύθυνσης και αριστερίστικης μ-λδικης καθοδήγησης, αλλά όλα αυτά θα τελειώσουν με τις επικείμενες ρήξεις".
Το μόνο που προλάβαμε να του πούμε ολοκληρωμένα, ήταν ένα "Καλό Πάσχα" και αποχωρίσαμε διακριτικά κερδίζοντας το χαμόγελο κάποιων περαστικών, ό κόσμος έχει πάντα κριτήριο αξιολόγησης.....
Αυτός κατάφερε πολλά, δηλαδή να γυρίσουν και τον κοιτούν 2 γεμάτα από κόσμο πεζοδρόμια με περιφρόνηση. Κάποιοι οι μαγαζάτορες που τα καταστήματα τους είχαν την έδρα τους εκεί προσπαθούσαν να κρυφτούν απ' το "επαναστατικό του οίστρο" ενώ διάφοροι περαστικοί κουνούσαν τα κεφάλια τους και κάποιοι άλλοι χασκόγελούσαν ανερυθρίαστα εις βάρος του.
Ω ρε τι πάθαμε πρωί - πρωί ....
Αυτά συμβαίνουν σε μια πόλη που η βάση της Σούδας απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα απ' το κέντρο της πόλης των Χανίων και αποτελεί μεγάλη δεξαμενή ψήφων....

Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή