Σάββατο, 30 Αυγούστου 2008

Διακοπές μέρος Β'

Αντικρίζοντας το Λιμάνι του Πειραιά και ο ήλιος ανατέλλει

Τα πλοία είναι το πρώτο σπίτι των ναυτεργατών και για μας αποτελούν "το μνημείο" για αυτό το τιμημένο τμήμα του προλεταριάτου. Όπως φωτογραφίζουμε τα εργοστάσια έτσι φωτογραφίζουμε και τα πλοία εξάλλου εργάτες τα έφτιαξαν και τα δύο, εργάτες δουλεύουν και παράγουν το πλούτο , άρα και σε εργάτες ανήκουν.

Απέναντι μας η πανέμορφη Β. Εύβοια και το "ξακουστό Αχλάδι". Εκεί κάπου ήταν οι
σύντροφοι στο κάμπινγκ τους.

Το μνημείο των "Αργοναυτών" στο Βόλο.

Με φόντο το πανέμορφο και ξακουστό Βόλο μια πόλη με 135.000 πληθυσμό, τον οποίο περιμέναμε πολύ μεγαλύτερο (γιγαντιαίο θα λέγαμε) σε έκταση και μας έκανε εντύπωση που ήταν τόσο μαζεμένος και με τόσα πολλά πολυώροφα κτήρια. Οι υποδομές του αρκετά προχωρημένες με ποδηλατόδρομους πάρκα κλπ.
Η αλήθεια είναι ότι η 7η σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας ότι έχει ένα αρκετά "πλούσιο δήμο", με σπουδαίες υποδομές και χωροταξικό, αλλά με μεγάλα δυστυχώς ποσοστά ανεργίας και φτώχειας λόγω της αποβιομηχάνισης αυτής της πανέμορφης πόλης.

Η Σκιάθος απο μακρυά

Το λιμάνι της Σκιάθου.

Το σπίτι του Δημιουργού της "Λόγιας Νεοελληνικής Γλώσσας " (δηλαδή της καθαρεύουσας) του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου σήμερα έχει γίνει μουσείο και που δυστυχώς δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση στους εσωτερικούς χώρους.

Η οδός Αλ.Παπαδιαμάντη "ντάλα Μεσημέρι".

Λίγο έξω απ' το λιμάνι της Σούδας και ο ήλιος να βασιλεύει, όπως και το Β' μέρος των
διακοπών μας...
Άντε και του χρόνου Συντρόφια...

Ράδιο Collectiva