the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Φολκλορικού τύπου φεστιβάλ

Αγροτικός(Επιχειρηματικός) Αύγουστος 2008 "Η βιτρίνα δε κρύβει τα προβλήματα"

Ήταν και η ΓΕΣΑΣΕ εκεί,"λείπει ο Μάρτης απ' τη Σαρακοστή;"



Εδώ και χρόνια με τις παραινέσεις της ΕΕ, το σύνολο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς ξεκληρίζεται και φεύγει απ' τα χωριά της και οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όπως των Χανίων κάνουν φολκλορικά φεστιβάλ για τους "αγροτοτουρισμούς και τα κάλλη της Κρητικής γης".
Δε θέλουμε να γίνουμε "κακοί" σε κάθε κίνηση που μπορεί να κάνει "καλό". Όμως εδώ δε πρόκειται για κάτι καλό, αλλά για ένα αγροτουριστικό - επιχειρηματικό "Λούνα Παρκ" και εδώ ταιριάζει αυτό που λέει και ο Λαός μας: "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι", γιατί δε μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά, το φεστιβάλ Αγροτουρισμού που διοργανώνεται εδώ και δέκα περίπου χρόνια στο παλαιό "Ενετικό λιμάνι" των Χανίων με τη συμβολή των προσκείμενων Ν.Α πριν του ΣΥΝ και τώρα της ΝΔ, εφαρμόζοντας τα κοινοτικά πλαίσια κατευθύνσεων για την Γκαττ, Καπ για την αγροτουριστική επιχειρηματικότητα.
Σύμφωνα με την Γκαττ-Καπ οι μικρομεσαίοι αγρότες τείνουν προς αφανισμό και είναι κρίμα να γίνονται θέαμα και να πουλώντας τους φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Φυσικά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν τη παραμικρή σχέση με τη μικρομεσαία αγροτιά, που μόνο ένα μικρό τμήμα της παραβρίσκεται στις εν λόγω εκδηλώσεις και μοιάζει "σα τη μύγα μες' το γάλα", αλλά με Δήμους της υπαίθρου προωθώντας επιχειρηματικές πρωτοβουλίες μεγαλέμπορων της κάθε περιοχής, μεγαλοκτηματιών και μεγαλοτυροκομικών μονάδων οι οποίες έχουν τη δυνατότητα παρουσίας σ' αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις. Να μη παραλείψουμε να πούμε ότι στις εν λόγω εκδηλώσεις παρουσία έδωσαν και δίνουν, αγροτικού τύπου αγροτοβιομηχανικές μονάδες, πότε με τη μορφή συνεταιρισμού και πότε με τη μορφή ΑΕ, δίνοντας την αίσθηση ότι εδώ πρόκειται για "Επιχειρηματικό Αύγουστο", που καμία σχέση δεν έχει με την αγροτική παραγωγή.

Ράδιο Κολλεκτίβα.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή