the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

ΟΤΑΝ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΕΝΘΕΙ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


Σύντροφοι Red Bloggers βάλτε τη φώτο στα blogs σας ως ένδειξη ταξικού μίσους. Ως πότε οι εργάτες θα θρηνούν θύματα;

Το κεφάλαιο δολοφονεί και εμείς ψάχνουμε το κατάλληλο προθυπουργό στις δημοσκοπήσεις.
Ο κατάλογος ατελέιωτος απλά πάρτε μια μικρή γεύση των εργατικών ατυχημάτων απο διάφορες περιόδους, δείτε επίσης ποιός είναι με τους εργάτες, πάλι το ΚΚΕ απέραντα μόνο του να παλεύει, αλλά αυτό είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και απέναντι του όλοι οι άλλοι.
Απ' τη μία τα εργατικά εγκλήματα και οι πάτρωνες
14/6/2007 1. Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
2. Βαρύς ο φόρος αίματος στη Θεσσαλονίκη.Δυόμισι χιλιάδες εργατικά ατυχήματα από το 1990 μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1997 έγιναν στο Νομό Θεσσαλονίκης, από τα οποία τα 70 ήταν θανατηφόρα!
12/7/2008 3. Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στους τόπους δουλειάς
Οπως αποκάλυψε ο «Ρ», οι επαγγελματικές ασθένειες που «θερίζουν» τους εργαζόμενους στη χώρα μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν καταγράφονται πουθενά, ούτε αναγγέλλονται ποτέ.
19/9/2002 4. Αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα
Σημαντική αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Περιφερειακό Κέντρο Πρόληψης...
16/1/2000 5. Κάθε τέσσερις μέρες κι ένας νεκρός εργάτης!
Στον τρομακτικό αριθμό των 20.046 ανήλθαν τα εργατικά ατυχήματα το 1997, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, ενώ την ίδια χρονιά 80 εργαζόμενοι έχασαν την ίδια τους τη ζωή.
4/6/2006 6. Εγκλήματα με πολιτική σφραγίδα!!!
Το ξεκλήρισμα και το σακάτεμα εργαζομένων, τα λεγόμενα εργατικά «ατυχήματα», δεν είναι απόρροια της «κακιάς της ώρας», ούτε τυχαία συμβάντα, αλλά οφείλονται στην πολιτική των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου.
1/11/2001 7.Ιδιαίτερα βαρύς ο «φόρος» αίματος
Εξι στα δέκα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα δε δηλώνονται από τους εργαζόμενους, αποκαλύπτει η Γιουροστάτ, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην έκθεσή της που παρουσίασε χτες.
3/11/2001 8. Διαπιστώνουν το πρόβλημα και «αγνοούν» τις αιτίες!!!
Στη γραμμή της συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών των εργατικών ατυχημάτων κινήθηκαν οι ομιλητές σε ημερίδα που οργάνωσε χτες το ΤΕΕ.

Και απ' την άλλη το κόμμα των εργατών!!!
Να και τα μέτρα για την προστασία των εργατών που ζήτησε πάλι το ΚΚΕ και βρήκε πάλι τοίχο στις 16/1/2001
Το θέμα της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας μετά και τα πρόσφατα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, λόγω της εργοδοτικής ασυδοσίας, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΣΥΣΙΑΣΕ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000-2005 ΕΙΧΑΜΕ 33.000 ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 851 ΗΤΑΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή