the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Επιθέση δέχτηκαν τα γραφεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Ανεξάρτητα απ' την άποψη που έχουμε γι αυτούς και έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους, τους ζήσαμε να πετούν και να καταστρέφουν τη Μαρξιστική βιβλιοθήκη στα παλιά μας γραφεία στη πλατεία Κοτζάμπαση το 1988, να προσπαθούν να ατονήσουν τη τότε ΚΝΕ, τους ζήσαμε να παλεύουν για τη διάλυση του Κόμματος και τη διάχυση του στο τότε ΣΥΝ.
Τους είδαμε να χλευάζουν με τα πιο ακατονόμαστα κοσμητικά επίθετα τη γενιά τη Εθνικής Αντίστασης και ειδικά τους σ/φους, Χ.Φλωράκη, Τσολάκη, Καλούδη, Εφραιμίδη, Λουλέ, Σάρλη, Αμπατιέλο, σε τοπικό επίπεδο το τότε αντιδήμαρχο Χανίων και σύντροφο Δημ.Βλησίδη, το Λευτέρη τον Ηλιάκη και άλλους, να καγχάζουν επιδεικτικά και ειρωνικά στο άκουσμα του σοσιαλισμού και να πολεμούν με λύσσα το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Τους ακούσαμε να γελοιοποιούν πίσω απ' τη πλάτη συντρόφων τη τίμια στάση τους.
Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που επιτέλους έφυγαν απ' το σώμα του κόμματος, όμως ακόμα και σήμερα με το που τους βλέπουμε στο δρόμο μας πιάνει το στομάχι μας και θέλουμε να αλλάξουμε στενό.
Μας είναι περισσότερο απεχθείς και απ' το διάολο, αλλά δε φταίμε εμείς, προκαλούσαν και συνεχίζουν να προκαλούν προβοκάροντας σε κάθε εκλογές όταν με το Ριζοσπάστη παραμάσχαλα καλούν το κόσμο μας στα απομακρυσμένα χωριά να ψηφίσει ΣΥΝ.
Δε μας ενοχλεί τόσο ότι είναι ΑΝΤΙ-ΚΚΕ και ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, η ότι ζουν και αναπνέουν για τη διάλυση του ΚΚΕ, μας ενοχλεί που ζητάνε και τα ρέστα, ωστόσο αυτό που έγινε τα ξημερώματα στα γραφεία τους, μας κάνει να αηδιάζουμε και με αυτούς που το έκαναν και το σύστημα που υπηρετούν, βάζοντας μας παράλληλα και σε προβληματισμό.
Η βόμβα που δε ξέρουμε ποιοι την έβαλαν στα γραφεία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Νεάρχου στα Χανιά, θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα της κορύφωσης των δια-τοπικιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε μηχανισμούς και παραμηχανισμούς στα πλαίσια της επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας σε ζητήματα περιφερειακής σημασίας με το Ηράκλειο στο ποιος τελικά θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο απ τη πίτα . Έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών απομονωμένων απ' τη γενικότερη πολιτική, βάζοντας την τελικά στο επίπεδο των "αντιποίνων" για τη μη υλοποίηση της Χ η Ψ "δέσμευσης" η "μη δέσμευσης" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σε παράγοντες και παραγοντίσκους απ' τη περίοδο της δικής του Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης μια μέρα πριν την έλευση του Αλαβάνου στη Πόλη.
Απ' αυτή την άποψη τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες ανοίγουν το κουτί της Πανδώρας και δυστυχώς φοβόμαστε πως αυτή η ιστορία θα έχει και συνέχεια όσο συνεχίζονται αυτού του είδους οι καταστάσεις και στο επίκεντρο τους έχουν την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα.

Γιάννης Κ.

ΥΓ*Να θυμίσουμε μόνο πως την περίοδο 1998-2006 περίοδο της ΝΑ Χανίων απ' το Συν, αυτός είχε άλλη θέση απ' αυτή που έχει σήμερα για το Εφετείο....

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή