the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ"

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ"
"Η Νεολαία Συνασπισμού αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και ενάντια στα κοινωνικά και οικονομικά αίτια που τις δημιουργούν. Η πρόληψη και η ενημέρωση των νέων, η ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης και ο πλουραλισμός των θεραπευτικών μεθόδων, η δημιουργία δομών και υπηρεσιών κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η αποποινικοποίηση της χρήσης, με τη λογική ότι έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι με εγκληματίες, είναι απαραίτητα μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος.
Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας του Συν
26/06/2008"

Αυτά μας προτείνει η Νεολαία του ΣΥΝ....αποποινικοποίηση της χρήσης λες και το πρόβλημα είναι νομικό και όχι κοινωνικό. Μας προτείνει μια κοινωνία με "πλουραλισμό θεραπευτικών μεθόδων", (βλέπε μεθαδόνη), δηλαδή με ένα άλλο ναρκωτικό θα παλέψουμε την εξάρτηση των ναρκωτικών ουσιών, θα τα χωρίσουμε σε σκληρά και μαλακά τα ίδια τα ναρκωτικά, τη στιγμή που οι αιτίες που γεννούν το πρόβλημα δε χωρίζονται σε τέτοιες.
Τι να περιμένει κανείς απ το Συνασπισμό και τη Νεολαία του, που είναι τόσο νέοι όσο το ίδιο το σαπισμένο σύστημα που θέλουν να καλλωπίσουν....και του χρόνου παιδιά!!!
Γιάννης Κ.

Παραθέτουμε για την ιστορία τι λένε και οι συνεπείς δυνάμεις χωρίς σχόλια:

* Οι αιτίες που γεννούν την τοξικοεξάρτηση είναι βαθιά ταξικές. Δεν είναι ελεύθερη επιλογή κανενός ο δρόμος της σιωπής, της υποταγής, του θανάτου. Το σύστημα καλλιεργεί τη μοιρολατρία, την αντίληψη της περιστροφής της ζωής ενός νέου γύρω από την αναζήτηση ουσιών, τη σκέψη ότι δεν μπορεί ν' αλλάξει τη ζωή του.
* ΚΚΕ: Δράση για ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε συνδυασμό με την πάλη για ανατροπή των αιτιών που οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών. Ολοκληρωμένες δομές πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης με δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα, για οριστική απεμπλοκή από την εξάρτηση και όχι συντήρηση με υποκατάστατα.
* ΚΝΕ: Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», εναντιωνόμαστε σε όλα τα ναρκωτικά, γιατί δεν μπορούν να διαχωριστούν σε «σκληρές» και «μαλακές» και οι αιτίες που οδηγούν ένα νέο στη χρήση. Ο αγώνας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις και ουσίες είναι σταθερός προσανατολισμός της δράσης μας όλο το χρόνο.
* ΠΑΜΕ: Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών αποτελεί πλευρά της ταξικής πάλης. Είναι μάχη ανάμεσα στην εργατική και στην αστική τάξη για το ποιος θα κερδίσει τους εργαζόμενους και τους νέους. Είναι πρόβλημα κοινωνικό.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή