the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Μετανάστες."Σύγχρονοι σκλάβοι ζουν και δουλεύουν σε καταγώγια"


Σύγχρονοι σκλάβοι ζουν και δουλεύουν σε καταγώγια
Ύπνος με βάρδιες για 25-30 ανθρώπους σε ένα καταγώγιο στην πλατεία Αμερικής. Ατέλειωτη δουλειά πάνω στις ραπτομηχανές για ένα ξεροκόμματο στα Πατήσια. Αθλιες συνθήκες διαβίωσης σε υπόγεια, χωρίς αποχέτευση σε Μαρκόνι και Δρουγούτι. Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν κλιμάκια του ΚΚΕ που επισκέφτηκαν χώρους σε περιοχές της Αθήνας όπου ζουν και εργάζονται μετανάστες, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 7.6.2008)
Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα όπως την οραματίζονται ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ, μία ισχυρή Ελλάδα που οι νόμοι του κέρδους και της υπερεκμετάλλευσης του ανθρώπινου δυναμικού θα πολλαπλασιάζονται στο βωμό της ανάπτυξης, όχι μόνο χωρίς, αλλά με καθόλου εργασιακά δικαιώματα και με απάνθρωπους τρόπους διαβίωσης.
Εδώ φυσικά βαριές ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αφενός μεν της Ευρωενωσιακής του κατεύθυνσης, αφετέρου δε με το τρόπο που βλέπει τους μετανάστες ήδη απ' τις αρχές τις δεκ του '90 και συνδικαλιστικά και πολιτικά.
Αλήθεια που όταν οι εκπρόσωποι του στη ΓΣΕΕ και στα Εργατικά Κέντρα; Τι έκαναν για να εντάξουν στα σωματεία τους μετανάστες, αφήνοντας Αίολο και ξεκρέμαστο το επιχείρημα των κάθε είδους φασιστοειδών "ότι μας παίρνουν τις δουλειές οι Ξένοι";
Όσο για τις ευθύνες που έχουν σε πολιτικό επίπεδο εδώ η πραγματικότητα βοά.
Καταρχάς σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, κανείς σοβαρός αστός πολιτικός αναλυτής δε μπορεί να δει το ζήτημα της εξαθλίωσης και του ρατσισμού μέσα στην ίδια την Ε.Ε. ανεξάρτητα και ξεκομμένα απ' τη πολιτική της Ε.Ε.Όμως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη άποψη, και ως γνωστόν ότι σχετίζεται με την Ε.Ε.(ακόμα τη βλέπει ως Ευρώπη των Λαών,)είναι υπέρ αναφανδόν με όλο του το είναι και στο "δεξιό" και στο "αριστερό ρεύμα".
Σε όλες τις "αντιτρομοκρατικές" κατευθύνσεις της Ε.Ε, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει μόνο "αδυναμίες σωστής διαχείρισης" και όχι καθαρές αντιμεταναστευτικές πολιτικές επιλογές της Ε.Ε για παραπέρα εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών. Δε θέλει λόγω των παλιών Ευρωκομμουνιστικών του καταβολών, να καταλάβει με τίποτα, ότι οι πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση(ακόμα και για τη κατάργηση του πολιτικού ασύλου),είναι προϊόν της ίδιας της φύσης της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε.
Εσκεμμένα δε θέλει να δει το ρόλο της Ε.Ε.,πόσω μάλλον να τον αναδείξει.Η Ε.Ε,έχοντας βομβαρδίσει η στραγγαλίσει και εξουθενώσει στρατιωτικά και πολιτικοοικονομικά χώρες της Ασίας& της Αφρικής δημιουργεί εξαθλιωμένους που βρίσκουν διέξοδο στα ίδια της τα εδάφη, δηλαδή σε χώρες της Ε.Ε, όπου και μεταναστεύουν.
Η δεύτερη πολιτική επιλογή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι η απολύτως υπεύθυνη πολιτική μιας και είναι πολιτική κατευνασμού και λειτουργεί σα βαλβίδα εκτόνωσης στους ίδιους τους μετανάστες και ασφαλείας για το ίδιο το σύστημα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μετέχει και αυτός στη παραπέρα εξαθλίωση της ζωής των μεταναστών σήμερα. Είναι εκεί που ακριβώς έχει παρέμβαση και κατ' επέκταση τη κύρια ευθύνη, στα "στέκια μεταναστών", όπου γίνεται μια "απολιτίκ" ζύμωση αλληλογνωριμίας και δικαιώματος ύπαρξης και διαλόγου με τους άλλους λαούς, παρακάμπτοντας το ταξικό ζήτημα της ζωής τους και τις αιτίες που το γεννούν.
Το ζήτημα της ποιότητας της ζωής των μεταναστών είναι δεμένο με το ζήτημα της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου. Κύριοι(σαφώς και όχι σύντροφοι)του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής δε πηγάζει από φανφάρες τύπου "όλοι άνθρωποι είμαστε", αλλά πως θα παλέψουμε για να ζούμε σαν άνθρωποι...
Γιάννης Κ.....

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή