the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Η σύνοδος των πρυτάνεων στα Χανιά


Η σύνοδος των πρυτάνεων στα Χανιά

Με μία μεγάλη συγκέντρωση, που ξεκίνησε στις 11:45 στη παραλιακή λεωφόρο Χανίων-Πλατανιά από το ύψος του "Γλάρου", διήνυσε, το "Καλαμάκι", το "κάτω Γαλατά" και κατέληξε στη πύλη του ξενοδοχείου "Πανόραμα", η ΠΚΣ μαζί με εργαζόμενους διαδήλωσε έξω απ' το χώρο όπου θα συνεδρίαζαν οι πρυτάνεις με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας παιδείας.
Η πύλη ερμητικά κλειστή και γεμάτη από διμοιρίες των ΜΑΤ, τα οποία για μία ακόμη φορά έδειξαν πως στέκονται απέναντι στα δίκαια αιτήματα του φοιτητικού και του λαϊκού κινήματος. Όμως το συνεπές συνδικαλιστικό του όργανο η ΠΚΣ δεν τους έκανε τη χάρη, να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο μάχης, ώστε να εξαφανιστούν απ' τα κανάλια τα αιτήματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων των φοιτητών. Οι εν λόγω, με τριμελή αποστολή επέδωσαν ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - διείσδυση επιχειρηματιών στις σχολές και απαίτησαν παιδεία για τις ανάγκες του Λαού και όχι των επιχειρηματιών.
Στη συνέχεια η πορεία μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης και κατέληξε ειρηνικά στο μώλο του Παλιού Ξενία.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή