Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Πρόστιμο 300 ευρώ για το σφυροδρέπανο!

Νέο κρούσμα του ωμού αντικομμουνισμού με την ανοχή της ΕΕ

Το Κοινοβούλιο της Λιθουανίας ενέκρινε την Τρίτη ένα νέο νομοσχέδιο, με το οποίο στο εξής απαγορεύεται η δημόσια χρήση των συμβόλων του κομμουνισμού και του φασισμού. Η απαράδεκτη αυτή ταύτιση, στην οποία προχώρησαν οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Λιθουανίας, μιας χώρας που έτσι κι αλλιώς είναι απαγορευμένο το ΚΚ και διώκονται στελέχη του ΚΚ Λιθουανίας, διεξάγεται στα πλαίσια της αντικομμουνιστικής υστερίας, που καλλιεργείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη της ΕΕ.
Ο νέος νόμος προβλέπει πρόστιμο για όσους δημόσια χρησιμοποιήσουν το σφυροδρέπανο, της τάξης από 150 έως 300 ευρώ, που θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις ο Πρόεδρος της χώρας υπογράψει το νέο νόμο.
Θυμίζουμε ότι ανάλογες διώξεις υπάρχουν στις άλλες προστατευόμενες χώρες της ΕΕ, της Βαλτικής, Εσθονία, Λετονία, όπου οι φιλοφασιστικές δυνάμεις έχουν σηκώσει κεφάλι, ξαναγράφουν την Ιστορία και θέλουν να στείλουν στη λήθη τη μεγάλη συνεισφορά της Σοβιετικής Ενωσης σε όλη την ανθρωπότητα. Επίσης, στην Ουγγαρία διώκεται το κόκκινο αστέρι, ενώ στην Τσεχία, επίσης χώρα - μέλος της ΕΕ, φτάσανε να απαγορεύσουν την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, επειδή υπερασπίζεται την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το σοσιαλισμό. Αυτή είναι η κατάσταση στη ...δημοκρατική Ευρώπη, όπου ο αντικομμουνισμός και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας πάνε χέρι - χέρι με την επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι και αυτό άλλη μια απόδειξη ότι ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός της ΕΕ ούτε εκδημοκρατίζεται ούτε γίνεται δήθεν πιο κοινωνικά ευαίσθητος. Μόνο ανατρέπεται αν θέλουν οι λαοί να ορίζουν οι ίδιοι τη ζωή τους, και οι εργαζόμενοι ως μόνοι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να μπορούν να τον απολαμβάνουν.

Μία εβδομάδα δημοφιλείς αναγνώσεις