the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Αλληλεγγύη Στους Λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Δεν θέλουμε να δείξουμε εικόνες που ματώνουν ακόμα και τις πιο παγωμένες καρδιές των ανθρώπων, γιατί ένας γίγα εγκάρσιος σεισμός της τάξης των 7,9 Ρίχτερ, όπως αυτός που συγκλόνισε και συγκλονίζει την Τουρκία και την Συρία, που άφησε χιλιάδες ανθρώπους πάνω στον ύπνο τους, άλλους να ξεψυχούν και χιλιάδες άλλους άστεγους στο μέσον του Χειμώνα.
Μέχρι τώρα υπάρχουν δεκάδες μετασεισμοί με μεγαλύτερο αυτό των 7,5 Ρίχτερ που ήταν εγκάρσια-τεκτονικός και δεν παρήγαγε δλδ ταλαντώσεις, αλλά κάθετες δυνάμεις που ουσιαστικά χτυπούν και συντρίβουν τις κολώνες των κτηρίων και, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που έχουμε δεκάδες καταρρεύσεις ακόμα και νεότερων κτισμάτων.
Σε τέτοια φαινόμενα η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι αξίωμα και δεδομένη, αυτά τα φαινόμενα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε(σε οποιαδήποτε σεισμογενή ζώνη) ανά πάσα στιγμή και σε αυτόν τον πόνο δεν υπάρχουν ούτε φίλοι, ούτε εχθροί, υπάρχει ένας ανθρώπινος πόνος που πρέπει να εξαλειφθεί. Σε αυτή την φρικτή και τραγική στιγμή, είμαστε όλοι σεισμοπαθείς και την ίδια στιγμή σε αυτό το τραγικό γεγονός, μπορεί να αναγεννηθεί η ελπίδα, όπου ένα βρέφος βγαίνει υγιέστατο μέσα από τα συντρίμμια!!!


Αδέλφια είμαστε μαζί σας, ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος.


Kardeşlerim yanınızdayız, acınız bizim de acımızdır

نحن معكم أيها الإخوة والأخوات ، ألمكم هو ألمنا أيضا

Τούρκος εγώ κι εσύ Ρωμιός κι εγώ
Λαός κι εσύ Λαός κι εγώ
Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ
όμως κι οι δυό μας ...Άχ και Βάχ
 

στίχοι ταιριαστοί του Πυθαγόρα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή