the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Το Dress Code του γύψου

Διαβάζοντας τις θέσεις γνωστού διευθυντή εθνικής επιστημονικής επιτροπής, για το πως πρέπει να είναι ενδεδυμένοι οι μαθητές στα σχολεία και το πόσο πολύ ποθεί τις ποδιές, έναντι των τατουάζ και των σκουλαρικιών, η οποιασδήποτε άλλης "παραφωνίας"(κατά τα δικά του πρότυπα, η τα πρότυπα της ευγενούς ελληνορθόδοξης χριστιανικής πίστης και παράδοσης), δεν το θεωρήσαμε έκπληξη, αλλά ευτυχώς δεν διακατεχόμαστε από αυτά τα σουσούμια, που ακόμα και αν δεν τα έχει(δεν είμαστε μέσα στο μυαλό του που λέει και ο σοφός λαός), τα ανακοινώνει και τα ανακινεί ως σημαιοφόρος της "επερχόμενης κάθαρσης", που στοιχεία της έχουν δει αυτές τις ημέρες, με τις παρεμβάσεις της κ. Υπουργού Παιδείας και γνωστού ιδρύματος που διδάσκει την Ελληνική, η οποία προϋπάρχει και των δεινοσαύρων!!!
Αν κρίνεται ακόμα και σήμερα, ένας άνθρωπο από τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά και από τις επιλογές, το γούστο, τη διάθεση του dress code(Ενδυματολογικού κώδικα), δικό τους θέμα, αλλά να τους θυμίσουμε, ότι δεν ζούμε στο 1967-1973, ούτε διακατεχόμαστε από τις θέσεις εκείνης της σκοτεινής περιόδου και προφανώς δεν θα το επιτρέψουμε μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους να ξανασυμβεί, τουλάχιστον όσο περνάει απ΄ το χέρι μας!!!
Αν τα χιλιάδες likes που πήρε ο εν λόγω κύριος αποτελούν ένδειξη του δικαίου που έχει στο κεφάλι του αυτό το target group, του τα χαρίζουμε, εξάλλου δεν θέλουμε να έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτό τον συρφετό της αισθητικής και της ηθικής παραμόρφωσης με τεντωμένο το δάχτυλο, άσε που δεν είναι δίκαιο αυτό το πράγμα.
Να μην θυμίσουμε πόσα likes, πήρε η ανθρωποκτονία του Ζακ Κωστόπουλου, η τα likes που παίρνουν κάθε φορά οι 56 γυναικοκτονίες στη χώρα μας από το 2019 μέχρι σήμερα, η τα σχόλια που γράφουν στα κοινωνικά δίκτυα διάφοροι "αχαρακτήριστοι" τύποι, καθιστώντας υπεύθυνες τις δολοφονημένες, αυτά τα τρία χρόνια!!!
Αν οι οπαδοί που επιλέξατε για τους δικούς σας λόγους αξιότιμε κύριε διευθυντά, διακατέχονται από φανατικά Ελληνοχριστιανικά αισθήματα και έθιμα που κηρύττουν το μίσος και την δυσεντερία σε όλο τους το μεγαλέιο, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε, το βάρος δεν μετακυλίεται επ' ουδενί λόγο προς σε εμάς.
Όλο αυτό το "ανάθεμα" των likes στο μαθητικό ενδυματολογικό ευπρεπισμό, μόνο από τον σκληρό πυρήνα των ΓΟΧ(παλαιοημερολογιτών), την κοινότητα, η τους οπαδούς της Ουνίας στη χώρα μας(δηλαδή της εκκλησίας που το τυπικό της είναι Ορθόδοξο και βρίσκεται σε πλήρη κοινωνία με τον Πάπα και τη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, την οποία θαύμαζε και εκτιμούσε πολύ και ο μακαριστός Χριστόδουλος και φυσικά οι νεοναζί Ουκρανοί του Λβοφ έχουν για οδηγό), καθώς και τμήματα από ένα ευνουχισμένο φανατικό ποίμνιο που φωνασκεί "που είσαι ρε Παπαδόπουλε", τα περιμέναμε γνωρίζοντας ότι έχουν βαθιές ρίζες ιδιοσυγκρασίας στη χώρα που έκλεισε φυλακή, βασάνισε και έστειλε στις εξορίες, η στο μνήμα, τους απελευθερωτές της και τους γνήσιους πατριώτες που ήταν και είναι πάντα και μόνο διεθνιστές.
Είναι οι ίδιοι πολιτικά και ιδεολογικά, δια των απογόνων τους, ξεκινώντας από το Νοέμβρη του 1901 και το 1903 του ίδιου μήνα, με το γλωσσικό ζήτημα, που μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την έλευση των προσφύγων της Ιωνίας, αποκαλούσαν "παστρικές" της γυναίκες τους, η τους κυνηγούσαν στους δρόμους ως "τουρκόσπορους".
Ήταν αυτοί που καθιέρωσαν μέσω του "Βενιζελισμού" τον εθνικό διχασμό και το ιδιώνυμο, που εντάχθηκαν φανατικά στην ΕΟΝ και μετά φόρεσαν κουκούλες στην κατοχή (είτε ως Ταγματασφαλίτες και μαυραγορίτες την ίδια εποχή), ενώ δήλωναν πίστη και υποταγή στο 3ο Ράιχ(πολλοί από αυτούς ακόμα το νοσταλγούν), ενώ μετά άλλαξαν τροπάρι και έγιναν οπαδοί της αγγλοσαξονικής αστικής δημοκρατίας, βλέπεις ήταν πολλά τα λεφτά.
Ήταν οι ίδιοι που από ΜΑΥδες και εγκληματικά στοιχεία έγιναν ο Κρατικός μηχανισμός και οι κυνηγοί κεφαλών αντιστασιακών μετά το Δεκέμβρη του 1944, που ζητούσαν το κεφάλι επί πίνακι του Μπελογιάννη, που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λαμπράκη και του κάθε Λαμπράκη, ήταν κηπουροί της Φρειδερίκης, συνεργάτες και νοσταλγοί της Χούντας τύπου Μπανανίας και υπεύθυνοι για το δράμα της Κύπρου.
Είναι οι ίδιοι, που μιλούν για το ολοκαύτωμα των Εβραίων ακόμα και σήμερα σαν κάτι το θετικό. Είναι οι ίδιοι, που από το 1991 μέχρι προχτές κάθε πρόσφυγα και μετανάστη τον βαφτίζουν είτε πράκτορα, είτε ότι θα τους πάρει την δουλειά, ρίχνοντας κοσμητικά επίθετα όπως αυτά που ακούγαμε σε ένα από τα λιμανάκια της Λέσβου, που χαίρονται με τις δολοφονίες του Γρηγορόπουλου, του Φύσσα, η του Άλκη, ενώ έχουν πολλαπλούς εγκεφαλικούς οργασμούς με την περίπτωση της Ζαρντινιέρας στη Θεσσαλονίκη.
Είναι οι ίδιοι που έδωσαν τον υπερπάντων αγώνα τόσο στο "Μακεδονικό", όσο και ενάντια στα εμβόλια, γιατί τάχα μου αλλοιώνουν το DNA, η δήθεν μας τσιπάρουν, με το βλακώδες σκεπτικό "θέλω να ζήσω ελεύθερος", θυμίζοντας τον Ν. Μουλατσιώτη και τους παπαροκάδες στο ανάλογο "άσμα", με τις ανάλογες μεταφυσικές ανοησίες!!! Τέτοιες ρομαντικές θέσεις, ανεξάρτητα τους λόγους και τις βλέψεις που εκπορεύονται, δεν καθαγιάζονται επειδή οι παραπάνω και τα likes τους είναι πολλά, άρα εκλογική πελατεία, γιατί θυμίζουν ρομαντική Κοινωνιολογία, του Κρικ, του Γιούντερ και του Ροζεμπεργκ(ιδεολογικών νονών του 3ου Ράιχ). Είναι η πιο βαθιά συντήρηση και οπισθοδρόμηση.
Το να κρίνεις έναν άνθρωπο από το ύψος του, το βάρος του, το χρώμα του, τις αδυναμίες του, τους φόβους του, το φύλο του, τις διατροφικές του συνήθειες, τις σεξουαλικές του και τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, είναι τόσο βάναυσο, όσο και προβληματικό, αν δεν είναι νομικά κολάσιμο.
Συνήθως χαρακτηρίζει ανθρώπους που χρίζουν προβλημάτων που θα δύναται να εξετάζονται από τη σφαίρα των επιστημών της ψυχοπαθολογίας, γιατί στην πραγματικότητα καυτηριάζοντας λεκτικά κάποιον με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα, μάλλον μιλούν για τις ίδιες τους, τις αδυναμίες.
Όλη αυτή η ηθική πλειοψηφία που έλεγε και ο μεγάλος Jello Biafra , είναι όσο ηθική, όσο και εκείνες οι μερίδες τους που πρωταγωνιστούν στα πιο φρικιαστικές και αποτρόπαιες πράξεις, έχουν τη μιζέρια και το κουτσομπολιό ως σημαία και τους φταίει ακόμα κι ο αέρας που αναπνέουν.
Για μας τα καλύτερα παιδιά και τα καλύτερα κορίτσια που είχαμε γνωρίσει και συνεχίζουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις μαζί τους, ήταν κάτι παιδιά με λοφία, με μακρυά μαλλιά, με τατουάζ, πριν αυτά γίνουν μόδα, που η ομήγυρη τους τους είχε στο στόχαστρο της, αλλά ήταν συνήθως, οι καλύτεροι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι στο περιβάλλον τους, οι καλύτεροι οικογενειάρχες, ήταν στο δρόμο, όποτε και όταν χρειάστηκε και παραμένουν οι πιο ανεκτικοί σε κάθε τι "παράξενο" και ξένο ως προς τα χρηστά ήθη και έθιμα!!!
Νισάφι πια είμαστε σχεδόν στα μέσα του 21ου αιώνα, για να είμαστε ακόμα στα σπήλαια και Κολοσσιαία!!!

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή