the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΣΥΝ Σε αναζήτηση συμβιβασμών

ΣΥΝ
Σε αναζήτηση συμβιβασμών


Προβλήματα που συνδέονται με τη λειτουργία του ΣΥΝ ως κόμματος, αλλά και τη συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν στην επιφάνεια στη διάρκεια των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, που έλαβε χώρα το Σάββατο και την Κυριακή. Σημείο αιχμής αποτέλεσε το θέμα της σύνθεσης της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θ. Μαργαρίτης μίλησε περί ανάγκης «πλουραλιστικής εκπροσώπησης του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ», εννοώντας την εκπροσώπηση της «ανανεωτικής» συνιστώσας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Α.Τσίπρας, αναφέροντας ότι «δεν είμαστε ομοσπονδία, είμαστε ενιαίο κόμμα», πρότεινε στη συνέχεια να περιληφθεί στο σχέδιο απόφασης η ευχή να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των «ρευμάτων σκέψης» που υπάρχουν στον ΣΥΝ.

Από πολλά μέλη της ΚΠΕ εκφράστηκε έντονη κριτική για τη στάση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή καταψήφισης, απέχοντας από την ψηφοφορία έγκρισης από τη Βουλή της νέας Ευρωσυνθήκης.

Αναφορικά με το «πρόγραμμα» του ΣΥΝ, ο Α.Τσίπρας στο κλείσιμο που έκανε υποστήριξε ότι «δε χρειαζόμαστε πρόγραμμα μετάβασης στο σοσιαλισμό, αλλά ένα μίνιμουμ πρόγραμμα που θα δώσει διέξοδο στην κρίση του πολιτικού συστήματος», εξάλλου είπε «δεν είναι το ζητούμενο σήμερα να περιγράψουμε πώς θα είναι η λαϊκή οικονομία και ο σοσιαλισμός». Ωστόσο, η «απόκρουση του νεοφιλελευθερισμού» μπαίνει στο επίκεντρο της «εναλλακτικής» πρότασης, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κυβερνητικές συμπράξεις με το ...σοσιαλιστικό χώρο.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή