the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Στο κατώφλι της Πράσινης Δικτατορίας

Η παρένθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας, που προγραμματίζεται από το 2025-2035, εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη οπισθοδρόμηση που τεχνολογικά θα έχει πραγματοποιήσει η ανθρωπότητα, εφόσον τα πρώτα αυτοκινούμενα ήταν ηλεκτρικά, θα είναι και η μεγαλύτερη φούσκα στην νεότερη ανθρώπινη ιστορία.
Ο Καπιταλισμός σε όλες τις πληθυντικές του εκφάνσεις και εκφράσεις(κρατικός-καπιταλισμός, λαϊκός καπιταλισμός, ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, μεικτό κράτος, σχολή του Σικάγο, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, φασισμός κλπ), προσδοκεί στο κέρδος και μόνο σε αυτό και κυρίως στο ικανό του ποσοστό.
Η Μπίζνα της Πράσινης Οικονομίας που προαλείφεται ήδη από την δεκαετία του 1990, καθορίζει την δεκαετία που διανύουμε, ωστόσο θα είναι μια μικρή παρένθεση, που όμως θα τρέξει σχετικά αναίμακτα την νομοτελειακή φύση του Καπιταλισμού ως σύστημα ανεξαρτήτως μείγματος κυβερνητικού μπλοκ, που κάθε νεότερο, θα είναι κατά πολύ χειρότερο και σκληρότερο από το προηγούμενο σε όλη τη Δυτική Ευρώπη.
Θα λέμε Μέρκελ και θα κλαίμε που δεν θα υπάρχει, όχι ότι ήταν καμιά κυρία περιωπής, καμία άσπιλη και αμόλυντη, μια κόρη Πάστορα και συντηρητική μέχρι το μεδούλι ήταν, αλλά ο Σολτς και οι συν αυτόν, η κυβερνητική παρέα του, θα είναι κατά πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους, αποδείχνοντας την αναγκαιότητα κάθε κυβερνητικό εποικοδόμημα, ότι είναι το άλλο πόδι της βάσης κι αυτή είναι η οικονομία και πως και τα δυο είναι αναγκαία, αλλά το ικανό για την χάραξη πολιτικής είναι η οικονομία. Το υδρογόνο και ζωντανά καύσιμα είναι το μέλλον, αλλά για να τρέξουν αυτά τα προγράμματα, πρέπει να υπάρξει ρευστότητα και η εν λόγω, σε τέτοιο μέγεθος, θέλει ριζικές ανακατατάξεις, η πόλεμο, η μια πολεμική προπαγάνδα της πράσινης οικονομίας που μαζί και μετά την πανδημία θα μετράει θύματα και θα επιφέρει καταναλωτικό κρεσέντο, όμοιο με αυτό μετά το Β' ΠΠ σε επίπεδο στατιστικών.
Αυτά για την ώρα, γιατί με το θέμα αυτό, έχουμε ανοίξει μέτωπο σοβαρής ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, όπως με την σοσιαλδημοκρατία εδώ και δεκαετίες....
Βασικά κυβερνητικά στελέχη κι ορφανά του Σημίτη δεν βλέπουν 5ο κύμα πανδημίας κι αυτό γράφει στην ούγια του 1.1.2022 Φυσικά προσμένουν το συγκοινωνούν δοχείο, το ΚΙΝΑΛ του Ν. Ανδρουλάκη για έξοδο κινδύνου, έχοντας κάνει τη χώρα ναυάγιο. Θα μας πείτε από ναυάγιο σε ναυάγιο άγονται και φέρονται....
Περικυκλωμένοι, από την πανδημία, χωρίς Δημόσια Υγεία που οι ΜΕΘ έχουν φρακάρει, 11 Νοσοκομεία κλειστά από την εποχή Σαμαρά-Βενιζέλου, με μια Παιδεία που αναπαράγει παπαγάλους κι αυτούς κάθε χρόνο λιγότερους, την επερχόμενη πράσινη δικτατορία της άλλης μεγάλης δικτατορίας της ΕΕ, την πολιτιστική και πολιτισμική υποβάθμιση, τα μισθωμένα κανάλια, το παρακράτος που μπουκάρει σε θέατρα και δε λογαριάζει τίποτα, τις γυναικοκτονίες που έχουν γίνει ημερήσια διάταξη, τα εργατικά ατυχήματα που αποσιωπούνται, τα κομμένα ρεύματα, έχουμε τώρα και το βαρύ χειμώνα χωρίς θέρμανση, τους πέντε με έξι σεισμούς να βαράνε σαν πολυβόλο γύρω και μέσα από το νησί και δεν ξέρουμε τι άλλο θα συμβεί μέχρι να ξημερώσει το 2022.
Αυτοί έχουν την αίσθηση ότι θα πάμε σε εκλογές και θα συνεργαστούν τώρα που προλαβαίνουν.
Όμως το ερωτηματικό είναι τι θα προλάβουν τώρα που η έξοδος προς την ελευθερία δεν συμφέρει πριν απ΄όλα την ίδια την κυβέρνηση που ποτέ δεν ήθελε να λύσει κανένα πρόβλημα για να προχωρήσουν οι μπίζνες μέσω πανδημίας την οικονομική αναδιάρθρωση της αστικής τάξης της χώρας;;;
Όλα στα μουλωχτά και πίσω απ΄τις κουρτίνες χρηματοδοτούν αεροπορικές εταιρείες και προετοιμάζουν σαν άλλοι νέοι Παπουτσήδες την συγκέντρωση της ακτοπλοΐας σε Τραπεζικούς ομίλους που δημιούργησαν για να χειραγωγούν το Κράτος και τις εργασιακές σχέσεις όπως αυτοί και η ΕΕ επιθυμούν κι ορίζουν.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή