Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

Εθνικά νομίσματα - Ευρώ σημειώσατε 1

Μένουν 15 ημέρες μέχρι τον Σωτήριο μήνα Σεπτέμβρη όπου στις 21 λήγει και ημερολογιακά το καλοκαίρι, ωστόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλά θα δουν τα μάτια μας και πολλά θα προστεθούν στα ήδη υπόλοιπα των οφειλών μας.
Χτες ο μεγαλοχρηματιστής Γεώργιος Σόρος, απείλησε ανοικτά την ΕΕ, ότι αν δεν αποτινάξει από το Ευρώ την Ελλάδα και την Πορτογαλία θα επεκταθεί η κρίση σε ανεγξέλεκτο βαθμό και θα αδυνατεί να βρει λύσεις.
Για μας γνωστά θα πείτε, ναι όντως και ήμασταν οι μόνοι που τόσα χρόνια προειδοποιούσαμε, οι ευθύνες αλλού όχι σε εμάς, ωστόσο καλό είναι να το θυμίζουμε για ορισμένους αφελείς - οπορτουνιστές όπως οι Συνασπισμένοι, οι Συριζάοι και οι Ανταρσύο - ΝΑΡαίοι. Οι μεν πρώτοι υμνούν την καλή ΕΕ που έχει πάρει "νεοφιλελεύθερη λάθος ρότα" αλλά μπορεί να γίνει καλύτερη, οι δε δεύτεροι αναπτύσσουν αντιμαρξιστικές θεωρίες περί "υπέρ - ιμπεριαλισμού", "όπου θα παραμείνει στο τέλος ένα μονοπώλιο και ένας μονοπωλιακός οργανισμός". Τέτοιου είδους αντιεπιστημονικές αθλιότητες υπερασπίζεται και η Χρυσή Αυγή αλλά με άλλη ορολογία και κάτω από άλλη βάση και φυλετική διάκριση(λες και η οικονομία καθορίζεται από το αίμα), ο Λιακό της 6ης και ο Βελόπουλος που ακόμη πιστεύει (ο αφελής ) ότι τα πάντα είναι στημένα και καθοδηγούμενα από τους Ρότσιλ και τους Ροκφέλερ. Καλά δεν έχουν διαβάσει έστω ένα καταστατικό ΑΕ, για να καταλάβουν ότι διασπείρουν αηδίες, εκτός αν το κάνουν επίτηδες και επιτηδευμένα για να διαστρεβλώνουν άπαντα..
Τα μονοπώλια συνενώνονται και διασπώνται ανάλογα με τα συμφέροντα τους, δημιουργούν και καταστρέφουν κεφάλαια πάλι ανάλογα με τα συμφέροντα τους.
Οι Καζάκηδες και οι λοιποί υπερασπιστές της επιστροφής της δραχμής δεν το κάνουν από πατριωτισμό, δεν τους έχουμε για τόσο αφελείς, το κεφάλαιο και τα ευρωπαϊκά μονοπώλια σε αυτή τη φάση ανάπτυξης του ΚΜΚ, σε όλη την ΕΕ, ενδιαφέρονται για την επιστροφή των πρώην εθνικών νομισμάτων ούτως ώστε να καταστραφούν ανώδυνα κάποια κεφάλαια, να εκπέσει η τιμή της εργατικής δύναμης σε επίπεδο δεκαετίας 50 και να μπει σε επανεκκίνηση το σύστημα.
Φυσικά και αυτά είναι μερεμέτια, αλλά θα έχουν βάθος χρόνου, τα μεταφορικά από την Κίνα κοστίζουν περισσότερο από την παραγωγή με όρους Κίνας στην ΕΕ, άρα όλη η ΕΕ, θα γίνει αργά η γρήγορα Κίνα, όπως και οι ΗΠΑ, που όποιος πιστεύει ότι έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία στον παγκόσμιο καταμερισμό είναι η ανυπόμονος, η μαρξιστικά ημιμαθής...
Αν κάποτε βόλευε το Ευρώ τα μονοπώλια ως εξαγωγή κεφαλαίου, τώρα όχι μόνο δεν βολεύει, αλλά δημιουργεί προβλήματα στο Γαλλικό και στο Ιταλικό κεφάλαιο, ακόμα και σε τμήματα του Γερμανικού κεφαλαίου, που κερδοφορούν εκποιημένα, τώρα βολεύει περισσότερο από ποτέ η επιστροφή, στην υποτιμημένη δραχμή, στην υποτιμημένη λιρέτα, εσκούδο κοκ, γιατί και σε αυτή τη φάση η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και του κεφαλαίου, με όρους ευρώ υπάρχει στασιμότητα , η είναι μικρότερη σε σχέση με την επιστροφή των εθνικών νομισμάτων που θα αυξήσουν κατά γεωμετρική πρόοδο την κερδοφορία και την παραπέρα συγκέντρωση της παραγωγής και του κεφαλαίου, θα είναι μια πρωτόγνωρη καταστροφή κεφαλαίων και καταλήστευση της εργατικής δύναμης σε όλη την ΕΕ και γι αυτό πολύ σωστά το ΚΚΕ δεν έβαζε ζήτημα επιστροφής στην δραχμή...
Όσοι λοιπόν υπερασπίζονται με πάθος την επιστροφή στην δραχμή, κάτι που το είχαμε προβλέψει σε εκπομπή μας το 2002 και όλοι χασκογελούσαν τρανταχτά, λέμε ότι ουσιαστικά υπερασπίζονται το μεγάλο εγχώριο και μη κεφάλαιο.
1)Θα έρθει με τις έξωθεν καταθέσεις και θα εξαγοράσει το σύμπαν έναντι πινακίου φακής μιας και το νόμισμα θα είναι υποτιμημένο κατά πολύ.
2)Οι μισθοί θα πέσουν αυτόματα σε επίπεδο δεκ του 1970 και θα είναι κατώτεροι και από αυτούς που προβλέπει η συνθήκη του Μαάστριχτ, δηλαδή μισθοί κάτω των 320 ευρώ, σε απόλυτες αντιστοιχίες.
Το είχαμε πει και το είχαμε γράψει το 2008, το ΚΚΕ το λέει από το 1991 και το 1996 το έβαλε και στο πρόγραμμα του, "Ανέδειξε πως η εποχή μας, είναι "η εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό", πως ο ελληνικός καπιταλισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξής του, στην κρατικομονοπωλιακή του βαθμίδα και ότι στη χώρα μας υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. Αυτό προκύπτει από το επίπεδο ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού και των αντιθέσεων του".
Το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, δεν έχουμε καμία κρίση χρέους(αυτό είναι το αποτέλεσμα), αλλά μια κρίση υπέρ συσσώρευσης κεφαλαίων(δηλαδή υπέρ κερδών, είτε λιμναζόντων, είτε πληστηριασμένων σε προϊόντα που δεν ρευστοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπαράγουν υπεραξίες και κεφάλαια που θα ανανεώσουν την παραγωγή) και υπερπαραγωγής που στοκάρει συνεχώς, λόγω της αντίθεσης της παραγωγής και του κεφαλαίου.
Η κρίση αυτή πέρασε και ήρθε, ίσως περάσει, αλλά θα ξανάρθει ακόμα μεγαλύτερη και τα προεόρτια των πολέμων σε Γιουγκοσλαβία 99, Αφγανιστάν 01, Ιράκ 03, Λιβύη 11, είναι προεόρτια ενός πολύ μεγαλύτερου που μάλλον είναι αναπόφευκτος και θα είναι συνέχεια του κοινωνικού και οικονομικού πολέμου που ξεκίνησε από το 1992, τότε όμως και για 2 δεκαετίες υπήρχαν οι παρθένες πρώην σοσιαλιστικές παραγωγικές δυνάμεις προς εκμετάλλευση και καταλήστευση, έκαναν τοπικούς εθνικιστικούς πολέμους για να εισβάλουν μεθοδικά και ανώδυνα τώρα τι;
Συμπληρώνοντας να πούμε ότι ένας λόγος που απεύχονται τον πόλεμο είναι ότι στον 1ο και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, είχαμε την α)δημιουργία της ΕΣΣΔ και β) την ανάπτυξη του σοσιαλισμού στην ανατολική Ευρώπη, στην Αφρική και στην Ασία σε πολλές χώρες και αν δεν τον κάνουν όπως πριν, θα περιορίσουν τις συγκρούσεις τους για καταστροφές κεφαλαίων σε μικρότερες χώρες, η θα κάνουν πόλεμο με τους εσωτερικούς τους εχθρούς τους λαούς σε κάθε χώρα ξεχωριστά, η FRONTEX, ο Ευρωστρατός. και το ΝΑΤΟ, εξασκούνται και εξοπλίζονται γι' αυτούς τους λόγους.
Το συμπέρασμα είναι ένα είτε με Ευρώ, είτε με εθνικά νομίσματα οι λαοί χαμένοι θα βγουν, αν δεν ανατρέψουν τον καπιταλιστικό σύστημα και οικοδομήσουν σοσιαλισμό πρώτα απ' όλα στην χώρα τους.
Η ΕΕ δεν μας ενδιαφέρει να αυτοδιαλυθεί και να ξαναφτιαχτεί με καπιταλιστικούς όρους, πρέπει να την διαλύσουν οι λαοί και να βάλουν στόχο τον σοσιαλισμό μέσα στην ίδια την πατρίδα τους πρώτα απ' όλα αλλιώς φως δεν πρόκειται να δούμε.