the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Σύντροφοι της Κύπρου κρατάτε γερά (Μέρος 2ον)

Η επίθεση στο ΑΚΕΛ και στην κυβέρνηση Χριστόφια στην Κύπρο που γίνεται με αφορμή τα γνωστά γεγονότα στην ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", αποτελεί μέρος της κλιμακούμενης επίθεσης που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της.
Οι δεσμοί μας με το ΑΚΕΛ παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές είναι πολύ μεγάλοι, που σε κάθε περίπτωση σχετίζονται κυρίως στο ότι αποτελεί κόμμα με μεγάλους αγώνες για την επανένωση της Κύπρου ως ενιαίο και ανεξάρτητο κράτος.
Δεν θα κρίνουμε την εσωτερική του λειτουργία και την πολιτική του μιας και αυτό έχει τα όργανα του και αυτό μαζί με τα μέλη του, τους οπαδούς και τους φίλους του, το καταστατικό του, το πρόγραμμα του, τις αρχές λειτουργίας του που σαν σύνολο αποτελούν το πιο ζωντανό και προοδευτικό κύτταρο στην μεγαλόνησο.
Με αφορμή την πρόταση νομοσχέδιο που αυτό κατέθεσε για την φορολόγηση του πλούτου και δεν πέρασε με την συμβολή όλων των άλλων στην Κυπριακή Βουλή και κυρίως την σταθερή πάλη ενάντια στον ΝΑΤΟΪκο συνεταιρισμό, εξόργισε όλους όσοι βλέπουν την Κύπρο όπως την Ελλάδα, την Τουρκία, την Β. Αφρική και τις χώρες της Μεσογειακής Ευρώπης ως τμήμα της νέας Μέσης Ανατολής που από το 2008 η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εξαγγείλει και αφορά , τις περιοχές εκμετάλλευσης του πετρελαίου και την εκμετάλλευση στις θαλάσσιες μεταφορές.
Φυσικά είναι και οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ στην αλλαγή του ασφαλιστικού και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων από την ΕΕ.
Ειδικά τώρα που ο Νταβούτογλου και ο ΓΑΠ μύρισαν πετρελαϊκά κοιτάσματα νοτίως της Λεμεσού, σε συνδυασμό με τις δήθεν εξεγέρσεις της Β. Αφρικής που μπορεί να ξεκίνησαν με αφορμή την εξαθλίωση και τη φτώχεια κυρίως σε Τυνησία και Αίγυπτο αλλά έχουν την σφραγίδα του ΝΑΤΟ.
Η Ελληνική κυβέρνηση αγωνιωδώς από το 2004 που τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να διασφαλίσει και να επιβάλει τα συμφέροντα μερίδας του εγχώριου κεφαλαίου στην Κύπρο και μπορεί οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να περάσει το σχέδιο Ανάν και να μην βγει το 2008 πρόεδρος ο Χριστόφιας να έπεσαν στο κενό, τώρα δικαιώνονται.
Δεν είναι τυχαίο ότι το πιο σοβαρό πολιτικό κομμάτι στο ΔΗΚΟ δηλαδή ο Μ. Καρογιάν δεν στηρίχθηκε ούτε από τον ίδιο το ΔΗΚΟ για πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής αλλά ο Γ. Ομήρου της ΕΔΕΚ(του ΠΑΣΟΚ της Κύπρου) που κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να βάλει όπου μπορεί τρικλοποδιές στην κυβέρνηση ανεβάζοντας το κύρος της ουσιαστικά ανύπαρκτης σοσιαλδημοκρατίας στην μεγαλόνησο σε συνεργασία με το δεξιό ΔΗΣΥ.
Τα συμφέροντα της Ελληνικής Αστικής τάξης με τις δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες στην Κύπρο και οι μεγαλοκαναλάρχες της Ελλάδας, έχουν ανοίξει ένα χυδαίο πόλεμο στην κυβέρνηση Χριστόφια και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, που αξιοποιούνται λίγο πριν την άφιξη της Χίλαρι στην περιοχή με το γνωστό νομικό σκεπτικό που καθιέρωσε η συμφωνία του Σένγκεν, "ο καθένας είναι ένοχος μέχρι την απόδειξη της αθωότητας του".
Όλα τα παραπάνω συν τοις άλλοις μας ενεργοποιούν τους συνειρμούς . Για δείτε τον ρόλο του ΓΑΠ και των μη - κυβερνητικών οργανώσεων και την συνεργασία που πρόσφεραν στην λεγόμενη "ακροδεξιά", τους "φιλοευρωπαϊστές", την ντόπια εκκλησία και την σοσιαλδημοκρατία στην περιοχή. Το πείραμα σχεδιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 1999 στο Βουκουρέστι, λίγο μετά τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και συμμετείχαν τέτοιου είδους στοιχεία, τότε ακριβώς ο σημερινός πρωθυπουργός με τον Άλεξ Ρόντος σχεδίαζαν-κανόνιζαν τις πορτοκαλί επαναστάσεις σε Ν. Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία, Γεωργία και Λευκορωσία, θέλοντας να επιβάλουν την στρατιωτική κυριαρχία του ΝΑΤΟ και ειδικά των Αμερικανών στην περιοχή. Στην τελευταία την
Λευκορωσία, δεν είχαν και απ''ότι φαίνεται μάλλον δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, ωστόσο τα συμπεράσματα επίσης απ' ότι φαίνεται με άλλο τρόπο επιστρατεύονται με νεότερα χαρακτηριστικά.
Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ έβγαινε στην κυβέρνηση η θα καίγονταν η Ελλάδα, η κάτι που αποτελούσε σημείο αναφοράς όπως το Μινιόν το 1981, σαφώς και δεν λέμε ότι το έκανε αυτό, ωστόσο οι μυστικές υπηρεσίες και οι δικοί τους άνθρωποι είναι και
ανεγξέλεκτοι και χωρίς ταυτότητα, ανεβάζουν η προσπαθούν να ανεβάσουν στην κυβέρνηση ανθρώπους που λίγο ως πολύ θα κάνουν την δουλειά τους πάντα με το αντίστοιχο αντίτιμο, χωρίς να σημαίνει οι η χώρες που υπόκεινται αυτής της διαδικασίας είναι σε κατοχή, εξάλλου κανένας ιμπεριαλιστής σήμερα δεν ενδιαφέρεται για όλη χώρα σε κάθε χώρα που έχει ζωτικά συμφέροντα, τον ενδιαφέρουν μόνο αυτά.
Σύμφωνα και με τις πρώτες ενδείξεις που συζητήθηκαν το πρωί της αποφράδας μέρας και της τραγωδίας από αυτόπτες μάρτυρες στις 4 τα ξημερώματα, τους οποίους φυσικά τα Κυπριακά και τα Ελληνικά κανάλια εξαφάνισαν και δεν εμφάνισαν ποτέ ξανά, ειπώθηκε ότι μια λάμψη τύπου φωτοβολίδας έπεσε από τον ουρανό στην περιοχή με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, δεν μας γελούν ούτε τα μάτια μας ούτε τα αυτιά μας, το είδαμε στο δορυφορικό ΡΙΚ.
Χωρίς να υιοθετούμε τα λεγόμενα, η πυρκαγιά προ υπήρξε, ήταν μεγάλη και
ανεγξέλεκτη ωστόσο η συζήτηση για τα "διογκωμένα κουτιά πυρομαχικών" αποκαλύφθηκε από φώτο ρεπορτάζ και μάλιστα από φυλασσόμενη στρατιωτική περιοχή(;;;) λίγες ώρες αργότερα, λίγο πριν το διάγγελμα Χριστόφια, τυχαίο δεν νομίζουμε!!!
Τα ερωτηματικά είναι δυσαπάντητα και
για όσους γνωρίζουν το ιστορικό, τα πυρομαχικά από μόνα τους έσκασαν, η κάποια πυρκαγιά πήρε από μόνη της, όπως "τάχατες" το 2007 - 2009 πριν τον ΓΑΠ στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα μπορεί αφορμή να ήταν οι δασοκτόνοι νόμοι, στην Κύπρο οι καταθέσεις χιλιάδων Ελλαδιτών που τις πήγαν εκεί λόγω της ασφάλειας που παρέχει η σημερινή κυβέρνηση Χριστόφια ως σοβαρή και υπεύθυνη. Να πούμε ότι οι περισσότερες εκ των καταθέσεων δεν ξεπερνούν τις 500.000 ποσά που δεν είναι τρελά και δεν ανήκουν σε αστούς αλλά σε μικρομεσαία στρώματα που τα έχουν για μια ώρα ανάγκης και δεν θέλουν να κάνουν φτερά σε μια ενδεχόμενη πτώχευση. Η Ελληνική κυβέρνηση με πάρα πολλούς τρόπους πολεμάει και βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση Χριστόφια και το χειρότερο, είναι εκείνο το υπερεπαναστατικό ΠΡΙΝ δηλαδή
το όργανο του ΝΑΡ που βρίσκει ευθύνες στην κυβέρνηση, σαν άλλο Νατοϊκό φερέφωνο, όπως έκανε το 1999 που αποκαλούσε τον uck, επαναστατικό στρατών Αλβανόφωνων προλετάριων πού τάχα μου δήθεν θα ανατρέψουν την κυβέρνηση των Σέρβων αστών του Μιλόσεβιτς, τέτοια μπουρδολογία ούτε στα σενάρια συνομοσιολογίας.
Συμπέρασμα
όσο υπάρχει αυτό το ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινωνικοποίηση του μονοπωλιακού καπιταλισμού στην ΝΑ Ευρώπη θα δοκιμάζει τις αντοχές της και θα εκσυγχρονίζεται διαρκώς για την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή.
Τέλος σύντροφοι του ΑΚΕΛ επαγρύπνηση και μαζική περιφρούρηση στο Προεδρικό, δεν θέλουμε άλλους Πινοσέτ στην περιοχή με την καθοδήγηση του ΓΑΠ για την κυριαρχία του ιμπεριαλισμού δια της νέας μέσης ανατολής "του Ομπάμα" στην περιοχή.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή