the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Πετάει ο Γαϊδαρος -πετάει κατά τον πρώην υπουργό

Ότι να 'ναι, καλά εκεί στην Ιπποκράτους δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεφύγει εντελώς; Φαίνεται πως κάτι έμαθαν απ' τη διγλωσσία του ΣΥΝ/Σύριζα και προφανώς την αντιγράφουν...
Οι μεν του (ΣΥΝ/ΡΙΖΑ) λένε πως την ψήφισαν μεν, αλλά δεν τους εκφράζει δε. Παραταύτα την υπερασπίζονται γιατί έχει θετικά στοιχεία και επιδέχεται προοδευτικών αλλαγών κατά τα λεγόμενα τους. Μύλος με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διγλωσσία αλλά πολυγλωσσία τους διακατέχει ως σύνολο εκεί στην Κουμουνδούρου.
Οι δε του ΠΑΣΟΚ την ψήφισαν και εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις "εντολές - επιλογές" της ΕΕ ως κυβερνητικός σχηματισμός την περίοδο 1993-2004, φτώχυναν τα 3/4 της χώρας και παρέδωσαν στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ένα ολοκληρωμένο πακέτο το οποίο ψηφίστηκε και με την συνδρομή της Αυτόνομης Παρέμβασης(ΣΥΝ) στα συνδικάτα.
Η ΝΔ σήμερα εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, γιατί το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΣΥΝ έκαναν τη βρώμικη δουλεία στα συνδικάτα εκμηδενίζοντας τα, ψήφισαν όλοι μαζί την συνθήκη του Μαάστριχτ(ότι ζούμε σήμερα από εκεί εκπορεύται) και πέρασαν με ότι συνεπάγεται με όλα τα παραπάνω από την κλειδαρότρυπα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ημιαπασχόληση κοκ.
Μαζί το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ την περίοδο 1996-1998, πέρασαν "αμαχητί" τις επιλογές της ΕΕ αφοπλίζοντας το συνδικαλιστικό κίνημα, τις έκαναν νόμο ο καθένας με τον τρόπο του και τώρα τις εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ, τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα.
Κατανοούμε πως δεν μπορούνε να πούνε μια αλήθεια στον λαϊκό κόσμο και στη Νέα Γενιά, γιατί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Είναι κατανοητό επίσης πως δεν μπορούν να κοιτάξουν κανένα απ' τους παραπάνω στα μάτια και δικαιολογημένα.
Τι να πουν δηλαδή στη λαϊκή οικογένεια ότι την έθαψαν ζωντανή;
Τι να πουν στην νέα βάρδια της εργατικής τάξης ότι στα 60 εργάσιμα χρόνια της, όταν και αν αυτή έχει συμπληρώσει τα ένσημα (που σημαίνει πως θα δουλεύει μέχρι τα 80 αν χωρίς διακοπή δουλεύει απ' τα 20), ίσως πάρει σύνταξη, η ότι δεν θα έχει κοινωνική ασφάλιση επειδή μας υπόσχονταν τα "χρυσά κουτάλια" της ΕΕ μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ;
Είναι αρκούντως κατανοητά όλα τα παραπάνω, αλλά ας μην λένε τουλάχιστον τέτοιες ψεμματάρες, γιατί όσο τις αναπτύσσουν, τόσο θα ανταμείβονται με ακόμα πιο ενισχυμένο ΚΚΕ.
Αν έχουν δεδομένο πως ο κόσμος και ιδιαίτερα ο φτωχός πως τρώει κουτόχορτο, ας το ξεχάσουν άπαξ και διαπαντός. Ο λαϊκός κόσμος όχι μόνο δεν τρώει κουτόχορτο, άλλα τους περιμένει στη γωνία για να τους περιποιηθεί καταλλήλως με ένα ακόμη πιο ισχυροποιημένο ΚΚΕ.
Πρέπει να το μάθουν καλά πως ο γάιδαρος δεν πετάει επειδή μπορού να τον βάλουν σε μεταγωγικό αεροσκάφος...

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή