Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2008

Αθωώθηκε ο Γ.Νταγκουνάκης

Αθωώθηκε πανηγυρικά το μέλος τη ΚΕ του ΚΚΕ Γ.Νταγκουνάκης για τη συμμετοχή του ως επικεφαλής διαδηλωτών, σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το 2004.
Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ δικάζονταν γιατί, στις 7/2/04, συμμετείχε σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία στη Σούδα του αεροπλανοφόρου «Τζ. Ουάσιγκτον» και των Αμερικάνων φονιάδων που έφερε στην πόλη των Χανίων για «ξεκούραση» μετά το δολοφονικό τους έργο στο Ιράκ.
Με αγωνιστικό φρόνημα που διακρίνει τους κομμουνιστές εδώ και 90 χρόνια ο Γ. Νταγκουνάκης και ο μάρτυρας υπεράσπισης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων Ν. Παπαντωνάκης (επικεφαλής της ΔΑΣ), απέδειξαν πως ο Χανιώτικος λαός με την πλέρια συμπαράσταση δεκάδων σωματείων και φορέων της πόλης και του νομού πως όχι μόνο δεν καταδίκασε τις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, αλλά τις επικρότησε και ζήτησε τη συνέχιση των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού μας ενάντια στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
Να συμπληρώσουμε πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ολόκληρη η αίθουσα ξέσπασε σε ενθουσιώδη και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Να πούμε εδώ πέρα, πως η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο που είχε τις δικές του υποθέσεις να εκκρεμούν και χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να είναι μέλη και φίλοι του κόμματος.

Ράδιο Κολλεκτίβα