the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

0%+0%=14%

Άραγε ποιος θα ξεχάσει το αμίμητο 0%+0%=14%, που είχε "αποδείξει" ο αλήστου μνήμης πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης την Άνοιξη του 1992, για την αύξηση μισθών και συντάξεων.
Θα μας πείτε ξεχνιέται αυτό; Όχι φυσικά και γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους("οι καλύτεροι του φίλοι").
Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τα λεγόμενα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων δεν σημαίνει ότι είναι ιερά και απαραβίαστα. Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως όταν δεν υπάρχουν χρήματα οι πάντες πρέπει να προετοιμαστούν. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε παλαιότερες στάσεις κομμάτων αναφορικά με νόμους, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι εμένα αυτός ο νόμος δεν μου αρέσει», χαρακτηρίζοντας μία τέτοια στάση ως φασισμό.
Τώρα τι α πει κανείς για τον άνθρωπο που έκανε μαθηματικό αξίωμα το 0+0=14%, τον άνθρωπο που είπε στις δυνάμεις καταστολής "εσείς είστε το κράτος"(με ότι συνεπάγεται απ' αυτό), για τον άνθρωπο που κατηγόρησε το ΑΚΕΛ(λες και του έπεφτε λόγος) για την απόφαση του να πει όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ, για τον άνθρωπο που μαζί με το Γ.Μαρίνο καθιέρωσαν τη λογική ότι για όλα τα κακά στη χώρα φταίνε οι εργαζόμενοι, για τον άνθρωπο που κατάργησε την ΑΤΑ που δεν ήταν δα κάτι το τρομερό, ωστόσο οι προθέσεις του έδειχναν την αντιλαϊκή του κατεύθυνση και τελικά πως είναι ο πιο πιστός υπηρέτης του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα, κάνοντας υποδείξεις και τραβώντας το αυτί σε όσους πάνε κόντρα στις επιλογές του ΣΕΒ, της ΕΕ και των ΗΠΑ στη περιοχή...
Ποιος μιλάει για φασισμό λοιπόν, αυτός που έκανε κανόνα τη επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής γιατί έτσι το θέλει ο ΣΕΒ έτσι θα γίνει; Δηλαδή το real politics δεν είναι φασισμός; Μήπως είναι κάτι άλλο; Αλλά όπως λέει και ο λαός "Ανάθρεψε τον ποντικό να φάει το μαλλί σου.", η το άλλο "Άλλος χάσκει κι άλλος μεταλαβαίνει".
Άντε και του χρόνου.

Radio Collectiva

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή