the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ελλάδα V.2 των Αναδιαρθρώσεων

Οι εκτιμήσεις για την Ελληνική Οικονομία ακόμα και από τους προτεστάντες οικονομολόγους, δεν είναι και η πιο αισιόδοξη μέχρι το τέλος του 2022, εξάλλου από το 2023 ο ESM και η Κομισιόν θα κλείσουν τη στρόφιγγα, με αποτέλεσμα τα "καλά πάμε" που ακούμε με τυμπανοκρουσίες, φαμφάρες από το τέλος του 2019 με αποκορύφωση το πρώτο κύμα της Πανδημίας(που κι αυτό χάλια πήγε, αλλά δεν που δεν είναι της παρούσης), να πάνε καλιά τους....

Από τις 1/1/2023 θα αρχίσει να πληρώνεται ο λογαριασμός που η ΕΕ μας έστειλε από την αρχή της πανδημίας, λόγω του ότι η Κίνα αγόραζε ομόλογα της και το επιτόκιο θα πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός από ολόκληρη την ΕΕ και μάλιστα αδρά, όπερ και εγένετο  δημοσιονομικός κλοιός που θα είναι και η αρχή του τέλους της ΕΕ. 

Η Άγγελα δεν παραιτήθηκε τυχαία και δεν θα παραδώσει την σκυτάλη κατά τα φαινόμενα την ΟΔΓ στο δίπολο του SPD και των Οικοναζί-Πράσινων και φυσικά να φορτώσει το πρόβλημα, στην ήδη προβληματική Γκορμπατσοφική Σοσιαλδημοκρατία, τα υπόλοιπα φανταστείτε τα!!!

Να θυμίσουμε ότι η σοσιαλδημοκρατία του σήμερα έχει υιοθετήσει το κοινωνικό και οικονομικό δόγμα:

α)ΣΔΙΤ

β)ΜΚΟ

γ)ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

δ)Αυτοδιαχείριση με τις λεγόμενες cooperatives (η αυτοδιαχείριση είναι καραμπινάτος συλλογικός καπιταλισμός, δεν έχει καμία σχέση με τον σοσιαλισμό και τα μοντέλα του, μιας και διαμοιράζονται τα κέρδη)

ε)Κρυπτονομίσματα(που η Ευρώπη είναι ακόμα πίσω και πρόκειται για νέο φρούτο)

στ)Κρατικοποιήσεις από τις περιφέρειες και όχι από το κεντρικό κράτος(δλδ πάλι ιδιωτικοποιήσεις)

ζ)Μηχανοργάνωση του Κρατικού μηχανικού

Όλο το παραπάνω μοντέλο, το εφαρμόζουν και οι Φιλελεύθεροι και οι λεγόμενοι συντηρητικοί(κεντροδεξιοί), με μία μόνη διαφορά, οι δυο τελευταίοι ανοιχτά υπερασπίζονται τον ΚΜΚ που οι σοσιαλδημοκράτες ανεξαρτήτως επιλογής, θα κάνουν το ίδιο ντροπαλά.

Για να μη μακρηγορούμε και βγαίνουμε εκτός θέματος(στην ουσία το ίδιο θέμα είναι), ας δούμε τι συμβαίνει στη χώρα, αρχικά από το χώρο της λεγόμενης υγείας.

Ο νέος Υπουργός της, ο νεοναζί συνήγορος των ιδιωτικών Νοσοκομείων της χώρας, θα οδηγήσει τα τελευταία στην παρακμή τους με αποτέλεσμα να κλείσουν, να οδηγηθούν στη λεγόμενη Μπεργκαμοποίηση τους, μέσω περιφερειοποιήσεων και την αρπαγή των φιλέτων από επενδυτές που θα κλείνουν τις ήδη λιγοστές ΜΕΘ και του προθαλάμου τους.

Τα δάνεια που πήρε η κυβέρνηση το 2020 για τη διαχείριση της πανδημίας, οδηγήθηκαν σε γνωστά θυσαυροφυλάκια και ενθυλακώθηκαν από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας.

Η πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, με τις νομοτελειακές αυξήσεις του τιμάριθμου και η επέλαση του ναζιστικού δόγματος και έμπνευσης πράσινης οικονομίας, δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στο φυσικό περιβάλλον.

Το 70% των αυτοαπασχολούμενων, μέχρι το 2025 δεν θα υπάρχει και πολύ είπαμε, ούτε φυσικά δυνατότητα επιβίωσης της εργατικής δύναμης με τους μισθούς(αν πληρώνονται κι όλας, από τους εργοδότες τους ) και με ένα εξωτερικό χρέος που δεν ρίχτηκε ως δάνειο στην ανάπτυξη, αλλά στην προπαγάνδα τύπου Γκέμπελς, επιφέροντας μελλοντικά νέα υποζύγια στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τελικά οδηγώντας το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού πλούτου και εθνικού πλούτου στα κοράκια κι αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του 2023, θα φτάσει στο τρομερό ποσοστό επί του ΑΕΠ, στο 293%, ενώ σήμερα είναι στο 229%, αυτό το άλλοτε +16% κι άλλοτε του +8% που αναχαράζουν τα μηρυκαστικά τρολ της κυβέρνησης, ήταν μόνο για το Καλοκαίρι, που και πέρυσι είχαμε ένα 2,8%, αλλά στο τέλος ήμασταν πάλι στο μείον όπως θα είμαστε μάλλον και φέτος.

Η σημερινή κυβέρνηση, δεν είναι κυβέρνηση των κλασσικών Νέο Δημοκρατών(αυτοί είναι μόνο οι Καραμανλικοί, όλοι οι άλλοι είναι ξένα σώματα της), αλλά ένα μείγμα των χειρότερων κυβερνήσεων, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση Σημίτη(τα μισά της στελέχη προέρχονται από εκεί, της κυβέρνησης του ΓΑΠ, του Λουκά Παπαδήμου, της συγκυβένρησης Σαμαρά Βενιζέλου, που έβρισκαν εξιλαστήρια θύματα στους Αντισημιτικούς, που ξεκινά από τους ακραιφνείς φίλο-Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, μετακυλίεται στους φιλελεύθερους οικονομιστές, καταλήγοντας στους Ακροδεξιούς ευρωπαϊκής κοπής.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν τα μηρυκαστικά, είναι ότι το τσουκάλι βράζει και δεν βράζει απαραίτητα σε προοδευτική κατεύθυνση, μιας και οσονούπω δε γνωρίζουμε τι χώρα θα υπάρχει και πόσες ειδικές οικονομικές ζώνες θα δημιουργηθούν παντού. 

Ότι όσο αυξάνουν τις φορολογίες και τα ψαλίδια, που νομοτελειακά θα επιστρέψουν και μάλιστα με φόρα, θα δουν παράξενα πράγματα που η Ιστορία έχει καταγράψει ξανά , τόσο με την κατάρρευση της Ανατολικής Ρώμης, όσο και με το τέλος της Αγγλοκρατίας στις ΗΠΑ το 1783 και της Γαλλικής Επανάστασης το 1789 και δεν βλέπουν που τους κουνάει το μαντήλι ο Λουδοβίκος ο 16ος  στο δικό μας τον 14ο!!!

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή