the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Η Ιωνία καίγονταν και η ΑΝΤΑΝΤ κατέσφαζε

 Σαν σήμερα 26/08/1922 , ξεκινάει το δράμα της καλύτερης ποιότητας συμπατριωτών μας (από άποψη μορφωτικού επιπέδου κλπ ποιοτικών χαρακτηριστικών, μαζί με αυτούς της Αλεξάνδρειας, προφανώς και της πόλης, καθώς και των Ιώνιων νήσων και του Ανατολικού Αιγαίου)ξεκινάει ξεκληρισμένη το 1922, από τη Μικρά Ασία, μιας και διατάσσεται η εκκένωση της.

Για να δούμε όμως από τα επίσημα ντοκουμέντα το ρόλο και τα λεχθέντα, του ύπατου αρμοστή της Σμύρνης και δεξί χέρι του Βενιζέλου) Α.Στεργιάδη "Kαλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ,γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα" και ο οποίος Α.Στεργιάδης, φεύγει από τους πρώτους, με βρετανικό θωρηκτό, την ώρα που το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό κατέσφαζε. Όποιος δεν ήταν πάνω σε βάρκα, η σε σωστική λέμβο, δέχονταν πυροβολισμό στο κεφάλι, ενώ η  μπάντα του παιάνιζε μαζί με το στόλο του Ηνωμένου Βασιλείου στρατιωτικά εμβατήρια, για να μην ακούγονται οι κραυγές πόνου και οι πυροβολισμοί στα κεφάλια των "υποψήφιων" πνιγμένων, όταν εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Την ώρα που καίγονταν η Σμύρνη, τα μεγαλύτερα εγκλήματα δεν τα έκαναν τόσο οι Νεότουρκοι του Κεμάλ, αλλά οι μισθοφόροι του Τσέτες και κυρίως οι σύμμαχοι μας, Άγγλοι, Γάλλοι της ΑΝΤΑΝΤ, η Εγκάρδιας Συμμαχίας!!!

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη μόνο ο στολίσκος των Αμερικανικών πλοίων που βρίσκονταν στην περιοχή για βοήθεια βοήθησε πραγματικά.

Φυσικά όπως αναφέραμε παραπάνω οι εντολές και οι ντιρεκτίβες  ήταν συγκεκριμένες και δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και σήμερα, πέραν από τις τηλεοπτικές φαμφάρες, οι εγχώριοι φιλελεύθεροι και οι ακροδεξιοί συνεργάτες τους, διαχέουν στην ατμόσφαιρα τις συνθηματολογίες μομφής εναντίων των τότε προσφύγων, αλλά με πιο στρογγυλεμένες γωνίες.

Αυτά για την ιστορία, που μας περιμένει στη γωνία με πολλά, μα με πάρα πολλά τεκμήρια, που διαγράφουν τα αφηγήματα των συνεχιστών των Κουντουρώτηδων και της παρέας τους...

Γιατί αν είχε γίνει η Ιώνιος Πολιτεία, η Πόλη του φωτός δεν θα ήταν το Παρίσι, αλλά η Σμύρνη, το Αϊβαλί και η Αλικαρνασσός.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή