the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Alazonistiri news

Έχουμε ξαναγράψει για το "τηλεοπτικό φαινόμενο" Λάκης Λαζόπουλος και στο παρελθόν στο Al SYNaspistiri News και δεν πρόκειται να επανέλθουμε στην ίδια "κριτική" αναφορά επί του ταλέντου του που ομολογουμένως είναι μεγάλο.
Γενικά εδώ και καιρό από την εποχή που είχε βγάλει στο πλατό τον κ. Αλαβάνο το Μάιο του 2007, τότε που με λυπημένο ύφος καλούσε τον κόσμο να μην αφήσει εκτός βουλής το Συνασπισμό-ΣΥΡΙΖΑ, τον έχουμε εγκαταλείψει και δεν τον παρακολουθούμε σε μόνιμη βάση, αλλά αραιά και που, σε σημεία που δεν ορίζουμε το τηλεχειριστήριο για να βάλουμε κάτι άλλο.
Και παρότι δεν τον παρακολουθούμε σε μόνιμη βάση, κάθε φορά που τυγχάνει να υποπέσει στην τηλεοπτική μας αντίληψη, τότε ακριβώς επιτίθεται στο κόμμα μας.
Έτσι και χτες που ήμασταν εκνευρισμένοι γιατί δεν μπορούσαμε να δούμε απευθείας την μεγάλη Μπαρτσελόνα λόγω δουλειάς, μόλις γυρίσαμε σπίτι πέσαμε πάνω στα κακόγουστα παραπολιτικά αστεία του που αυτός αποκαλεί σάτιρα και σαφώς ή σάτιρα δεν έχει όρια, αλλά άλλο πράγμα η σάτιρα, ακόμα και η κριτική και η πολεμική αν θέλετε και άλλο πράγμα η προσπάθεια γελοιοποίησης του ΚΚΕ.
Δε θέλουμε να υποψιαζόμαστε πως ηθελημένα η άθελα του παίζει το ρόλο του συστήματος που θέλει ένα ΚΚΕ απολιτικό, με life style χαρακτηριστικά κόμμα. Μήπως όμως τελικά θέλει ένα κόμμα μακρυά απ' την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, χωρίς πολιτικό λόγο και ανάλυση που δε στοχεύει με τη δράση του στην δημιουργία και ενδυνάμωση του λαϊκού μετώπου;
Είναι όμως πολλές οι φορές που μας έχει εγκαλέσει σαν άλλος αντιΚΚΕ κρατικός λειτουργός της δεκαετίας του '50 ζητώντας
από εμάς "τους πάλιοΚΚΕδες" δήλωση μετανοίας γιατί δεν κάνουμε τη χάρη στους οπορτουνιστές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν.
Αν θέλουν να κυβερνήσουν υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου "πεδίο δόξης λαμπρόν", αλλά από μας δεν έχει τελεία και παύλα.
Αν ο κ. Λαζόπουλος πιστεύει πως σάτιρα είναι οι "ευσεβείς πόθοι" των οπορτουνιστών δηλαδή η γελοιοποίηση του
ΚΚΕ και η διάλυση του καλώς το πιστεύει, αλλά δυστυχώς γι' αυτόν δεν θα του κάνουμε τη χάρη.
Είτε το θέλει είτε όχι, το 90χρόνο ΚΚΕ έχει πλέον πολύ μεγάλη εμπειρία για να ξεχωρίζει τους φίλους απ' τους εχθρούς που βαστούν πισώπλατα το μαχαίρι, όπως και την "ήρα απ' το στάρι".
Αν ο κ. Λαζόπουλος θέλει, όπως τα αφεντικά του καναλιού του, ένα κόμμα μαριονέτα που θα μιλάει
αποκλειστικά αλλά δε θα παλεύει για τη νεολαία και τα δικαιώματα της λέγοντας πως αγωνίζεται για αυτήν, ενώ παράλληλα θα είναι ένα κόμμα του ευρωμονόδρομου, που θα κάνει τα χατίρια της άρχουσας τάξης και του πολιτικού του της προσωπικού, άρα θα λειτουργεί εις βάρος της νεολαίας που αυτός λέει ότι υπερασπίζεται, είναι γελασμένος και τέτοιο ΚΚΕ δε θα δει ποτέ.
Το σίγουρο είναι πως
αυτή τη στιγμή, δε σατιρίζει το περιεχόμενο των λόγων του όποιου "σατιρίζει"(όποιος και να είναι αυτός), αλλά ασχολείται με τις προσωπικές αδυναμίες του καθενός ξεχωριστά και μάλιστα με εμπάθεια.
Όπως δεν είχε το δικαίωμα η κ. Πάνια(την οποία κάποτε σατιρίζατε) να μειώνει τους ανθρώπους με "αδυναμίες" μέσα απ' τις ίδιες "τις αδυναμίες" τους, έτσι και εσείς, δεν μπορείτε να ονομάζεται σάτιρα την αμετροέπεια και τα χτυπήματα κάτω απ' τη ζώνη στον οποιονδήποτε.
Αυτή η έπαρση και η αλαζονεία που αναπτύσσετε είναι σάτιρα η παρα-σάτιρα, η μήπως έχει καμία σχέση με την "αριστερή" κοσμοαντίληψη για την οποία επαίρεστε ότι έχετε;
Αυτό που θα τονίσουμε για το τέλος είναι αυτό που γράφει ο σημερινός "Ρ" με τον τίτλο Στήσιμο και που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους γιατί το κακό γούστο έχει όρια όπως και η φτηνή κατασκευή.

Ρ.Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή