Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

" Ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις τότε ";

Με το καλήμερα σήμερα Σάββατο, ανοίγουμε την τηλεόραση για να δούμε την ανάγνωση στα πρωτοσέλιδα, εξάλλου το κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια γιατί μας αρέσει το πρωινό ξύπνημα ιδιαίτερα κάτι Σάββατα και κάτι Κυριακές όταν οι άλλοι επιστρέφουν απ' τις "κρεπάλες".
Μόλις είχαμε βγει απ' το μπάνιο με τη τσίμπλα στο μάτι και πετυχαίνουμε μια συζήτηση "κατηγορώ" στην εργοδοσία.
Το τι ακούσαμε δε λέγεται, κάθε είδους ηθικονομικίστικη μπουρδολογία όπως, ότι οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί(τώρα το πήραν χαμπάρι αυτοί) και χρησιμοποιούν τα ελαστικά ωράρια εργασίας για ψύλλου πήδημα και με τη σέσουλα, ενόψει κρίσης και άλλα τέτοια όψιμα στη ΝΕΤ.
Ευτυχώς που ήταν και ο σ/φος Ζαριανόπουλος στο πάνελ και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, όταν η κουβέντα απ' τους άλλους δυο περιστρέφονταν στην ανάγκη συνεννόησης, διαλόγων και άλλων τέτοιων χαζοκουβεντών, χρησιμότατων όμως για το καπιταλιστικό τους σύστημα.
Δε θα πούμε και πολλά πράγματα, μόνο τούτο. Καλά η ηγεσία της ΓΣΕΕ μας έχει περάσει για τίποτα αμνήμονες; Όπως δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τα έργα και τις ημέρες της πριν 12 χρόνια,(όταν υπέγραφε με χέρια και με πόδια την καταδίκη της εργατικής τάξης), έτσι ακριβώς δε μπορεί να ξεχάσει και σήμερα τα όσα συμφώνησε με το ΣΕΒ ως αλλή 5η φάλαγγα. Ακόμη δεν έχουν στεγνώσει τα μελάνια των πρόσφατων υπογραφών τους για την εργασιακή ειρήνη ενόψει Καπιταλιστικής κρίσης και μιλάνε κι όλας;
Ευτυχώς που η λαϊκή απαίτηση δημιούργησε το ΠΑΜΕ(η οποία εμφανίστηκε δειλά ήδη απ' τη δεκαετία του '80, μετά το πραξικόπημα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ το 1986) και έγινε πραγματικότητα το 1999, ως τμήμα του λαϊκού μετώπου που ανειρήνευτα παλεύει τη κάθε είδους εργοδοτική τρομοκρατία παράλληλα με τον κάθε είδους εργατοπατέρα, αναγκάζοντας το "δίκαιο του αστικού κράτους" να επέμβει για να περισώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Πριν έντεκα χρόνια όταν κυβερνούσε το "αγαπημένο" της ΠΑΣΟΚ, αυτή δεν ήταν που πήγαινε σε εκείνους τους επαίσχυντους διαλόγους - διαόλους για την εργατική τάξη και με τη δική της σφραγίδα συμβολή δεν πραγματοποιήθηκαν τα ελαστικά ωράρια δια νόμου;
Δε θυμόνται τι υπέγραφαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης(ΣΥΝ), η έχουν επιλεκτική μνήμη; Αν δεν θυμόνται αυτοί θυμόμαστε εμείς, όπως δε ξεχνάμε και την πρόθεση των ίδιων μαζί με τη ΔΑΚΕ να συνέλθουν με τον ΣΕΒ στο ίδιο τραπέζι πριν λίγες μέρες για την "εργασιακή ειρήνη".
Νόμος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτός που σήμερα εφαρμόζει η ΝΔ. Τότε ήταν καλός και σήμερα κακός δηλαδή;
Καλά τι άλλο θα σκαρφιστούν ως δικαιολογία γιατί θα μας "τρελάνουν" με αυτά που έλεγαν και συνεχίζουν να λένε οι ΠΑΣΟΚοΣυνασπισμένοι εργατοπατέρες;
Ακούσαμε απ' τα χείλη των παρευρισκομένων(μόλις έκλεισαν το σ/φο Ζαριανόπουλο λόγω δορυφορικής αποσύνδεσης), ότι τα ελαστικά ωράρια εφαρμόζονταν και τότε αλλά σε περιορισμένη κλίμακα και σε συνθήκες χρηματιστικής "ευημερίας" και δεν δημιουργούσαν πρόβλημα μιας και η έκταση ήταν αμελητέα.
Το πρόβλημα τελικά είναι ζήτημα έκτασης(μεγέθους δηλαδή), όχι ότι εδώ και 12 χρόνια έχουν σκίσει στη κυριολεξία την εργατική τάξη(και ιδιαίτερα τις νέες βάρδιες της) στη χώρα μας με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και με τη δική τους συμβολή οι κάθε λογής εργατοπατέρες του ευρωμονόδρομου που όταν ακούν ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών βγάζουν σπυριά...
" Ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις τότε ε "; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΙΟΙ !!!