Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΜΕ Τζάμπο... Αλληλεγύη στο σ/φο Νικολόπουλο

MAΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΟ συνάδελφος Νίκος Νικολόπουλος, νέος εργαζόμενος, μέλος του ΚΚΕ, απολύθηκε στις αρχές του χρόνου για 2η φορά επειδή δεν υπάκουσε στις εντολές της εργοδοσίας να μην απεργήσει το Δεκέμβρη, να μην δρα μέσα στο χώρο εργασίας του, να μην είναι η φωνή του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων σε έναν χώρο εργασίας όπου η εκμετάλλευση και η καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων κυριαρχεί και σπάει κόκκαλα. Η εργοδοσία τρομοκρατεί επειδή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ από την οργάνωση των εργατών, φοβίζει γιατί ΦΟΒΑΤΑΙ και ΞΕΡΕΙ ότι η συλλογική διεκδίκηση και η ταξική συνείδηση είναι το αντίπαλο δέος στο νόμο του κέρδους, της ζούγκλας...

Ο Νίκος απειλήθηκε, εκβιάστηκε από μπράβους της εργοδοσίας με μαφιόζικο τρόπο! Του κούνησαν μπροστά στα μάτια του 50.000 ευρώ για να τα δεχτεί και να μπορούν να συκοφαντήσουν μετά το συνδικάτο και τα μέλη του στους εργαζόμενους. ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΕ! Τον απείλησαν με αναφορές για το σπίτι του, για τις δουλειές της οικογένειάς του αλλά δεν λύγισε και τους είπε με νόημα ότι δεν τα βάζουν με έναν εργαζόμενο αλλά με ΟΛΟΥΣ και ότι πλέον θα έχουν να κάνουν με το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ....κι έτσι έγινε!

Η στάση του να γίνει παράδειγμα! Η ταξική αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα για την επαναπρόσληψή του ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Ο καθένας μας μπορεί καταδικάζοντας την πολιτική που θεριεύει τα κέρδη και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα κόμματα που την υλοποιούν, να δώσει ένα μεγάλο χαστούκι στην εργοδοσία του ΤΖΑΜΠΟ!