Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

Οι Αγροτικές κινητοποιήσεις και η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ

Εντάξει τους έστειλαν τους ανθρώπους στο στόμα του λύκου για να τους "περιποιηθεί" η κυβέρνηση σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, όπως βλέπει "τον εχθρό λαό" εδώ και χρόνια, όχι μόνο αυτή αλλά και η προηγούμενη φυσικά...
Επιλέξαμε (όχι τυχαία φυσικά) να μην γράψουμε τίποτα για την "απόβαση"(όπως την ονόμασαν στελέχη της ΝΔ στα Χανιά, ξεχνώντας εσκεμμένα ότι και αυτοί συνέβαλαν σε αυτό πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και εκατοντάδες χημικά και πολύ περισσότερο ξύλο από τα ΜΑΤ) των συμπατριωτών μας αγροτών στην Αθήνα.
Επιλέξαμε να είμαστε στο δρόμο και να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στα δίκαια αιτήματα τους στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζί με την ΠΑΣΥ, βάζοντας και το ζήτημα της ΚΑΠ, που μόνο αυτή βάζει.
Οι αγρότες της Κρήτης στην πλειοψηφία τους περιορίστηκαν στα κελεύσματα της ΓΕΣΑΣΕ και των τεσσάρων Ομοσπονδιών του νησιού που είναι ΠΑΣΟΚοκρατούμενες, δηλαδή πραγματοποίησαν αιτήματα μακρυά απ' τις αιτίες που προέρχεται η φτώχεια τους και η φυγή τους από την ίδια τους τη γη, την ΚΑΠ, βγάζοντας λάδι την Ε.Ε.
Αυτό ήθελαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που περιφέρονταν γύρω απ' αυτούς με το σύνθημα "ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ", θα είδατε προφανώς τον βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ.Σκουλάκη στο you tube που δήλωνε και αγρότης και "κομμουνιστής", όταν έπεσε δυστυχώς γι' αυτόν πάνω σε αγρότες της ΠΑΣΥ που τον έκαναν του αλατιού ξεμασκαρεύοντας τον.
Φυσικά πάνω στο σύνθημα "ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ", κρύβονταν εντεχνιέντως οι αιτίες που προξενούν και γεννούν το ίδιο το πρόβλημα, αιτίες που σχετίζονται αποκλειστικά στην πολιτική της Ε.Ε.
Όλοι μαζί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά καλλιεργούσαν το κλίμα του αδικημένου κρητικού αγρότη σε σχέση με όλους τους άλλους.
Πάνω σε αυτό το σύνθημα που απομονώνει το ζήτημα στα στενά τοπικά χαρακτηριστικά(που υπάρχουν, αλλά δεν λύνονται έτσι), περιορίστηκαν στο γιατί πήραν οι άλλοι στη Θεσσαλία πχ και δεν πήραμε εμείς;
Με αυτό το αποπροσανατολιστικό σύνθημα οι μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, προετοίμασαν την άνοδο την Αθήνα. Ωστόσο η κυβέρνηση τους "περίμενε" στη γωνία για να τους χτυπήσει. Εδώ οι παράγοντες των δυο μεγάλων κομμάτων και ο κ. Αλαβάνος έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί όλοι τους γνώριζαν πως η κυβέρνηση θα χτυπήσει "τον εχθρό λαό".
Η πραγματικότητα έδειξε πως οι εν λόγω παράγοντες μαζί με την ηγεσία των τεσσάρων ομοσπονδιών της Κρήτης και τον πρόεδρο της ΓΕΣΑΣΕ, προτίμησαν οι αγρότες της Κρήτης να συναντήσουν τα ΜΑΤ,(μη μας κάνουν τις "αθώες περιστερές" πως δεν το περίμεναν), παρά να μείνουν στα μπλόκα και τα μέλη της ΠΑΣΥ, να τους "δηλητηριάζουν" τη συνείδηση με την ΚΑΠ και ΕΕ. Εμείς λέμε και τον υπουργό να συναντούσαν τι θα λύνονταν; Στη πραγματικότητα τα ίδια προβλήματα θα τα συναντούσαν ξανά μέσα σε ένα χρόνο(για να μην πούμε λιγότερο), εξάλλου είναι πια "τοις πάσι γνωστό", ότι κάθε διάλογος είναι μια απάτη και ότι το δίκιο στους δρόμους και μόνο στους δρόμους βρίσκεται.
Η βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ είναι γνωστή εδώ και χρόνια και βλέπουν το λαό μόνο ως εχθρό, η καταστολή είναι κανόνας και τα δάκρυα του ΓΑΠ μπροστά στις κάμερες θέλουν να χτυπήσουν στο χαμηλό υπογάστριο του λαού, γιατί επί της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, χτυπήθηκαν συνταξιούχοι, τα ΜΑΤ, "έσφαζαν" λάστιχα, επί ΠΑΣΟΚ έως το 2004 και με βάση τα κελεύσματα της ΕΕ υπέγραφαν δεκάδες οδηγίες που αφορούν τον εχθρό λαό....
Θάλαμο αερίων θα έκαναν τον Πειραιά κάθε είδους υφυπουργοί του Ευρωμονόδρομου και το λαϊκό κίνημα έχει εμπειρίες, είτε αυτοί λέγονται Ρωμαίοι, είτε λέγονται Χρυσοχοϊδηδες, είτε λέγονται Βουλγαράκηδες, είτε Μαρκογιαννάκηδες.
Φυσικά μέσα στους θαλάμους αερίων από τα χημικά, την κτηνώδη βια και καταστολή των ΜΑΤ και της κυβέρνησης, ενάντια στους αγρότες, εδώ στη Κρήτη τα τοπικά κανάλια παρουσίασαν το χτύπημα εισβάρος της τιμής της Κρήτης, πετώντας την μπάλα ακόμη πιο μακρυά απ' την εξέδρα, έξω απ' το στάδιο λέμε εμείς.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Κρήτης, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του Β.Α. του κεντρικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και του Ιονίου, έχουν κοινά προβλήματα ανεξάρτητος περιφέρειας και καλλιέργειας και ο εχθρός τους είναι η ΚΑΠ και η ΕΕ , που θέλει να τους στείλει στο 3% του ενεργού πληθυσμού απ' το 22% που ήταν το 1990, όλα τα άλλα είναι καλλωπισμός των αναδιαρθρώσεων.
Επίσης τα ψίχουλα που δόθηκαν είναι τα ίδια του 2006 και δεν λύνουν τίποτα, εξάλλου δεν δίνονται σε μικρομεσαίους αγρότες, που την ΕΕ, την κυβέρνηση, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τους αφορούν....


Ράδιο Κολλεκτίβα.

Η ΠΑΣΥ έδειξε για άλλη μια φορά την αγωνιστική της συνέπεια στον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Τις δύο προηγούμενες βδομάδες που η αγροτιά βγήκε μαζικά στους δρόμους του αγώνα, φάνηκε ακόμη πιο ξεκάθαρα πως μέσα στο κίνημα της αγροτιάς συγκρούονται δυο γραμμές πάλης: Η μια είναι η γραμμή που επιδιώκει να προωθήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοαγροτών και όσων ονειρεύονται μεγάλες αγρομπίζνες. Η άλλη είναι η γραμμή πάλης υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών.
Η μια γραμμή εκπροσωπείται από τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και τα ηγετικά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Η συγκεκριμένη γραμμή έδειξε στη διάρκεια και αυτών των κινητοποιήσεων πόσο μακριά από τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών είναι. Οι παραπάνω έδειξαν ότι κινούνται στην πεπατημένη της αντιαγροτικής πολιτικής, που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ με την ΚΑΠ κινούμενες στο πλαίσιο και του ΠΟΕ. Εδειξαν ότι ενδιαφέρονται για τους μεγαλοεπιχειρηματίες αγρότες και τα μονοπώλια στην αγροτική οικονομία. Εδειξαν ότι οι διεκδικήσεις τους επιχειρούν να «ρίξουν» τους μικρομεσαίους αγρότες, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά τους. Αλλωστε, αυτόν το στόχο υπηρετούν οι θέσεις για το «μητρώο αγροτών» και τη στήριξη των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών». Επιπλέον, έδειξαν ότι στο κρίσιμο σημείο εγκαταλείπουν και υπονομεύουν τον αγώνα, όπως έγινε στο μπλόκο των Τεμπών και αλλού.
Η άλλη γραμμή είναι αυτή της ΠΑΣΥ και των δυνάμεων που συσπειρώνονται γύρω της. Η γραμμή αυτή συγκρούεται με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ, καθώς και με τον ΠΟΕ. Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ θέτει καίρια αιτήματα, σε όφελος της αγροτιάς. Αιτήματα επιβίωσης και ενίσχυσης της αγροτικής δουλειάς και παραγωγής, όπως, π.χ., καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών, μείωση του κόστους παραγωγής, ουσιαστική ρύθμιση των χρεών, προστασία της εγχώριας παραγωγής, να δίνονται οι επιδοτήσεις στην παραγωγή και να αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά με βάση τις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών και πολλά άλλα. Ακόμα, η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ απαντά στις σημερινές ανάγκες, συμβάλλοντας στο άνοιγμα του δρόμου ανάπτυξης που θα υπηρετεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τις οικογένειές τους. Η ενίσχυση αυτής της γραμμής και η αποδυνάμωση του συνδικαλισμού της υποταγής θα δώσει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς, στη δημιουργία μαζικών, ισχυρών αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα και θα συμβάλει στην ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, στην αποτελεσματικότητα της πάλης.
Η γραμμή πάλης της ΠΑΣΥ αναδεικνύει και μιαν ακόμα διάσταση: Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της κοινής δράσης και οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στη μικρομεσαία αγροτιά, στην εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, στις μαζικές αγωνιστικές οργανώσεις της νεολαίας, των γυναικών. Η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι κομμάτι μιας συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που καταδικάζει στην ανέχεια και την ανεργία τους εργαζόμενους, χρεοκοπεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες. Η μικρομεσαία αγροτιά πρέπει να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΥ μαζικά. Με την ΠΑΣΥ θα κατακτά την κοινή πάλη της με τους εργάτες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, γιατί μόνον έτσι θα ανατραπεί και η αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος εφαρμογής μιας φιλολαϊκής πολιτικής που θα συμφέρει και τη μικρομεσαία αγροτιά.

Ριζοσπάστης.

ΥΓ* ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠ' ΤΟΝ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΛΦΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ "ΓΚΑΤΙΝ" ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ.
ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΈΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΘΕΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ...