the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Νεο κρούσμα στη προσπάθεια γενικευμένης προβοκάτσιας

Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και η ίδια η φύση του ιμπεριαλισμού καταδείχνουν όλα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό....
Απ' τον Αύγουστο του 2008 οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις έχουν οξυνθεί και αυτές φωτίζουν από εκεί και μετά του "τι μέλη γενέσθαι".
Όσοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι του τι συμβαίνει, αποστηθίζουν τις ανοησίες του δεξιού και αριστερού οπορτουνισμού και υιοθετούν τα "κινήματα" της κουκούλας και της "αποσταθεροποίησης" όπως την ονομάζουν οι αστοί ιδεολογκοί ταγοί, στην πραγματικότητα προβοκάτσιας .
Οι αντιθέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις φιλονατοϊκές κυβερνήσεις της Γεωργίας και Ουκρανίας(που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο), η οικονομική κρίση που είχε ήδη ξεκινήσει στην "πραγματική οικονομία" απ' το 2007 ως αποτέλεσμα κρίσης υπερπαραγωγής, ξεδιπλώνεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο με γεωμετρική πρόοδο.
Οι γενικευμένες προσπάθειες του G8 και του G20 για ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος με Κεϋνσιανικού τύπου μέτρα βρίσκει νέα πεδία χρηματοδότησης και διεκδίκησης και από άλλους επιχειρηματικούς χώρους όπως το βιομηχανικό κεφάλαιο.
Σειριακά θέση για ενίσχυση παίρνουν η αυτοκινητοβιομηχανία και η λεγόμενη βιομηχανία νέας τεχνολογίας, ενώ αρκετά από τα εργοστάσια τους κλείνουν προκλητικά για μερικές εβδομάδες αφήνοντας στην ανεργία και ανέχεια χιλιάδες κόσμο.
Οικονομίες καταρρέουν όπως αυτή της Ισλανδίας, ενώ εκλέγεται πρόεδρος ο "προοδευτικός" Ομπάμπα προξενώντας τον θαυμασμό γνωστών "εναλλακτικών" εφημερίδων που τοποθετούνται στο χώρο της "κεντροαριστεράς" καλό θα ήταν να μην αναφέρουμε ονόματα και τους κάνουμε και διαφήμιση.
Στο Αιγαίο η Τουρκία γίνεται προκλητική και παραβιάζει σε μόνιμη βάση τον εθνικό θαλάσσιο και εναέριο χώρο, είτε με ερευνητικά σκάφη είτε με αεροσκάφη που αμφισβητούν τα πάντα μιας και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ τους κάνουν σε μόνιμη βάση τις πλάτες.
Τον Δεκέμβριο μια σειρά προβοκάτορες με κουκούλες σχεδόν συντονισμένα σε όλη τη χώρα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ενεργοποιηθεί το άρθρο 11 του συντάγματος, αξιοποιώντας τα συντηρητικά" αντανακλαστικά της κοινωνίας, αμέσως μετά απ' την εν ψυχρώ δολοφονία του 15 χρόνου Αλέξη Γρηγορόπουλου, φυσικά τα δε ΜΜΕ κάνουν τα αδύνατα δυνατά γι αυτό μιας και παίζουν την ίδια συγχορδία αλλά σε διαφορετική κλίμακα.
Η αστυνομία και οι εγχώριες αλλά και ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν πάρτι, η πρώτη δολοφονεί και σηκώνει πιστόλια για εκφοβισμούς των διαδηλωτών, ενώ κουκουλοφόροι βγαίνουν απ' τα μπλοκ της και αρχίζουν να τα κάνουν όλα ρημαδιό προκειμένου να ενεργοποιηθεί το άρθρο 11. Σε αφθονία τα video στο you tube, και οι φώτος σε εφημερίδες, αλλά και στα "αγανακτισμένα" κανάλια όπου αναδείχνουν συνεχώς τα παραπάνω.
Οι μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να αλωνίζουν προβοκάροντας νυχθημερόν φορώντας κουκούλες, ενώ ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τις αποκαλεί κίνημα της "ανοικτής αγκαλιάς" η το νέο ακηδεμόνευτο κίνημα των 15ρηδων.
Τα ΜΜΕ εθελοτυφλούν στη κυριολεξία εξαφανίζοντας τις μαζικές και περιφρουρημένες χωρίς έκτροπα κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά φουντώνοντας τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας με τους κουκουλοφόρους, «ο καθείς εφ ώ ετάχθει».
Πυροβολούνται εξ επαφής μαθητές όπως ο Γ. Παπλωματάς και πετιέται καυστικό υγρό στα μάτια της Κ. Κούνεβα , εργαζόμενης σε εταιρία καθαρισμού και στέλεχος του ΠΑΜΕ, που συνεχίζει να χαροπαλεύει στην εντατική.
Λεωφορείο της ΥΜΕΤ, πυροβολείται από μία νέα προβοκατόρικη οργάνωση και σήμερα το πρωί μια νέα εφάμιλλη προβοκάτσια που έχει στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα, την ενεργοποίηση του άρθρου 11 του συντάγματος και των "ευρωτρομονόμων", στέλνει στην "εντατική" ένα αστυνομικό 21 ετών να χαροπαλεύει.
Με το που αλλάζει χρόνος αρχίζουν ξανά οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου απ' την Τουρκία και στη Γάζα πραγματοποιείται η μεγαλύτερη σφαγή των τελευταίων ετών σε άμαχο πληθυσμό. Την ίδια στιγμή ο "προοδευτικός" Ομπάμα, "το παιδί των δούλων" κατά τον τότε αφηνιασμένο Πρετεντέρη στις αμερικανικές εκλογές του Νοέμβρη, συνεχίζει τις διακοπές του στη Χαβάη, η σφαγή παίρνει γενικευμένα χαρακτηριστικά, οι Ρώσοι έρχονται για "ασκήσεις" στο Αιγαίο και φυσικά το μείγμα είναι εκρηκτικό.
Είχαμε πει πως η κρίση αυτή θα ξεπεραστεί, αλλά η κυρίαρχη μέθοδος της είναι και ένας πόλεμος, κυρίως ταξικός και εδώ έχουμε κάτι τέτοιο δίχως καμία αμφιβολία.
Οι μυστικές υπηρεσίες που δρουν και μέσα στη χώρα και τα αντίθετα συμφέροντα που εξυπηρετούν έχουν ένα κοινό παρονομαστή το συντονισμένο εργατικό κίνημα. Μετά έχουν όλο το χρόνο να αναδείξουν τις όποιες αντιθέσεις τους....
Όλοι όσοι πιστεύουν πως μέσα απ' αυτές τις αντιθέσεις γεννούνται κινήματα, η "πλανώνται πλάνης οικτρά", η κάτι άλλο απεργάζονται, η είναι τμήμα του συνολικότερου σχεδιασμού για το χτύπημα ενάντια στο λαϊκό κίνημα έχοντας διαλέξει και το στρατόπεδο που υπηρετούν.
Αυτό που χρειάζεται είναι αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης, επαγρύπνηση και φυσικά ένα συντονισμένο περιφρουρημένο και μαζικό λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται στη δουλειά στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο Τέλος μόνο τυχαίο δεν ήταν το χτύπημα στους πομπούς του 902 στη Σαντορίνη σήμερα τα ξημερώματα...

Ραδιο Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή