the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Μια βραδιά γεμάτη προέδρους.

Και τώρα σωθήκαμε, αλλά οι καμπάνες δεν ήχησαν όπως τότε που ο Jimmy Carter ανέλαβε τη προεδρία των ΗΠΑ και είναι φυσικό, εφόσον τα κανάλια σε Stereo Dolby Surround έκαναν μεγαλύτερη φασαρία και θόρυβο. Τι να κάνουμε τα κανάλια κάνουν πολύ φασαρία εξάλλου"στη κατηφόρα οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο" , δείχνοντας μας απ' τις οθόνες τους τη μεγαλειώδη νίκη του "φιλολαϊκού", "αριστερού" και του πρώτου μαύρου προέδρου στις ΗΠΑ..
Ο εγγονός του δικτάτορα ομολόγησε ότι δάκρυσε, η Μ. Δαμανάκη δεν ομολόγησε ακόμα τίποτα, αλλά την φανταζόμαστε με κονκάρδες και αφίσες πάνω απ' τη κλίνη της..., ο Μίμης Ανδρουλάκης δε μας είπε καμιά "καινοτόμα μπαρούφα", ούτε αν μετά το νέο του βιβλίο θα βγάλει και άλλο νεότερο αφιερωμένο στο "νέο επαναστάτη" και ο Λεωνίδας Κύρκος δε μας είπε αν οι "αγώνες του"(λέμε τώρα)στο Κολωνάκι η στα σαλόνια, δικαιώθηκαν!!!
Δε διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ για τη "μεγαλειώδη νίκη" του Μπάμα, όμως τις περιμένουμε για να μειδιάσουμε ειρωνικά, σα να τις έχουμε μπροστά μας και να τις διαβάζουμε νοερά.
Δεν έχουμε όμως αυταπάτες και οι νέες ανακοινώσεις θα είναι κατά πάσα πιθανότητα τύπου Α. Παπανδρέου. Τις θυμάστε; εμείς δεν θα τις ξεχάσουμε όσο ζούμε. Όπως και του ΣΥΝ.
Και οι δύο τους μιλούσαν για τον επαναστάτη της ειρήνης, "που θα έβαζαν τέλος στη φαυλοκρατία"(τέτοιες σαχλαμάρες) και θα έκαναν την μεγάλη αλλαγή όπως το ΠΑΣΟΚ το 1981....Αυτές τις διαπιστώσεις έκαναν το Νοέμβριο του 1992 και οι δύο τους, αποσύροντας τες το 1999 και κάτω απ' τη πίεση του λαϊκού κινήματος το οποίο φώναζε στους δρόμους για το βρώμικο πόλεμο εις βάρος της τότε Γιουγκοσλαβίας.
Τελικά οι Αμερικάνικες εκλογές έκαναν και κάτι δημιουργικό, ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον τους που πολλά ζευγάρια θα ήρθαν πιο κοντά για να χαρούν τον έρωτα τους.
Χτες ήμασταν στο σπίτι ενός συντρόφου μια παρέα από μπακούρια(πάλιο ΚΚΕδες και πουνα βρεθεί γυναίκα για μας χεχεχεχε), τρώγαμε γιουβαρλάκια και πίναμε τσέχικες μπύρες budwisher, ενώ στο dvd βλέπαμε Τσουχράι(ο λαϊκότερος σοβιετικός κινηματογραφιστής των δεκ του '50-'60) την ώρα που στη ΝΕΤ, στο MEGA, και σε άλλα κανάλια ήταν μαζεμένοι όλοι οι BORN IN THE USA Έλληνες εκλεκτοί καλεσμένοι έτοιμοι να πουν ένα ακόμη "ευφυολόγημα", απ΄εκείνα που λένε διαρκώς, αλλά μονίμως και πάντα είναι εκτός πραγματικότητας.
Φυσικά στα δίπλα διαμερίσματα, (εμείς ήμασταν ανάμεσα τους) την ίδια ώρα που όλα σχεδόν τα κανάλια αγωνιούσαν "για το τι μέλη γενέσθαι" τα βογκητά έπεφταν βροχή, τέτοιο ενδιαφέρον για τις Αμερικανικές εκλογές...
Απ' ότι μάθαμε στους γείτονες του σ/φου, "ο γιατρός και η τίμια γυναίκα του" έσπασαν ρεκόρ dvd(θέασης) φέροντας τα ζευγαράκια πιο κοντά. Μπράβο ο γιατρός και τι να κάνει δηλαδή αφού έφερε στο ακέραιο τα καθήκοντα του. Πάντως σε σχέση με τις μπουρδολογίες για τις αμερικανικές εκλογές ήταν καλύτερα για μια σειρά κόσμο...

Ράδιο Κολλεκτίβα

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή