the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

istoschBOOKSTORE «Το Κορίτσι που καθρεφτιζόταν στο νερό»: της Αιμιλίας Πλατή (Νέα Κυκλοφορία)
Βουρλάκης Νίκος, Πύργος Ψιλονέρου Χανιά. Τα πάντα για την Οικοδομή σας.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Η Ανατροπή του Σοσιαλισμού και η Καπιταλιστική παλινόρθωση

Το Σοσιαλιστικό σύστημα "που κατέρρευσε" κατά ορισμένους θεωρητικούς είναι ένα απλοϊκό συμπέρασμα αν όχι ένα ηθελημένο αναμάσημα μιας καλοφτιαγμένης προβοκάτσιας άσχετα αν γίνεται κατανοητό ότι είναι προβοκάτσια.
Είναι πια αποδεδειγμένο ότι η ΕΣΣΔ ανατράπηκε απ' τα πάνω προς τα κάτω από μια χούφτα σοσιαλδημοκρατών που είχαν διεισδύσει στο κόμμα (ΚΚΣΕ) και στο κράτος μέσω άλλων συνεργαζόμενων κομμάτων. Έγιναν στελέχη και στο κόμμα και στο κράτος πιστεύοντας ότι με το τρόπο αυτό θα υφαρπάξουν τη λαϊκή περιουσία χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά αρχικά δεν το κατάφεραν εφόσον υπήρχε ο σοσιαλισμός και ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, (δεν είχαν φαίνεται διαβάσει ούτε το καταστατικό του κόμματος, ούτε προφανώς το Σοβιετικό σύνταγμα) και όταν τα ανακάλυψαν όλα τα προηγούμενα, τα εν λόγω Λαμόγια συναθροίστηκαν υπό τη σκέπη των Μ.Γκορμπατσόφ, Γιάκοβλεφ, Σεβαρντάτζε και Γιέλτσιν για να ανατρέψουν την ΕΣΣΔ.
Ούτε χαζοί ήταν, ούτε αφελείς, μιας και έβλεπαν πως όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ, δε μπορούσαν να πλουτίσουν γιατί ελέγχονταν απ' τα κάτω δηλαδή το Σοβιετικό Λαό. Έτσι όλοι μαζί δούλεψαν με αδιαφανείς τρόπους για να διαλύσουν την ΕΣΣΔ και να φτιάξουν την αστική τάξη της καπιταλιστικοποιημένης Ρωσικής Ομοσπονδίας, άρα όσοι αναμασούν τα χιλιομασημένα και προβοκατόρικα αντικομουνιστικά "επιχειρήματα", ηθελημένα η άθελα τους προβοκάρουν και αυτοί.
Για να μη μακρυγορούμε οι εν λόγο έφτιαξαν τις κατάλληλες πλειοψηφίες στο Ανώτατο Σοβιέτ, κατάργησαν το Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στο κόμμα και στο κράτος, που σημαίνει έλεγχος απ' τα κάτω προς τα πάνω και αντίστροφα, σε κάθε κρατική, κλαδική και εδαφική συνδιάσκεψη(δηλαδή είναι αυτό που ονομάζεται άμεση δημοκρατία και στην ΕΣΣΔ είχε κατακτηθεί) έτσι λοιπόν έκαναν το πρώτο πραξικόπημα το 1989, μετατρέποντας το μεγαλύτερο προδότη της ανθρώπινης ιστορίας, το μπουχαρινικό Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στον ουσιαστικά πρώτο και τελευταίο πρόεδρο της ΕΣΣΔ...
Δεν είναι τυχαίο ότι η Καπιταλιστική Ρωσική Ομοσπονδία για να κατευνάσει τα πλήθη στο εσωτερικό της και για να αποκτήσει ταυτότητα στον ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, επανέφερε τον πρώην Σοβιετικό Εθνικό Ύμνο, με άλλους στοίχους. Να είστε βέβαιοι ότι είναι ικανή να επαναφέρει ακόμα και ονομασίες σοβιετικών πόλεων(Λένινγκραντ - Στάλινγκράντ), να φέρει πίσω ακόμα και τη κόκκινη με την οριζόντια μπλε ρίγα και με το σφυροδρέπανο σημαία της ΣΟΣΔΡ, (Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ρωσίας) η της ΕΣΣΔ αν χρειαστεί. Είναι ικανή η Ρωσική αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκφραστές να επαναφέρουν ακόμα και το σοσιαλιστικό επίθετο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να επαναφέρουν τα σοσιαλιστικά της χαρακτηριστικά (που με τόσο κόπο 70 Χρόνια πάλευαν εκ των έσω για να τα καταστρέψουν) και που έχουν να κάνουν με την επιστροφή των μέσων παραγωγής στο σοσιαλιστικό κράτος και στην εργατική τάξη.
Τα μέσα παραγωγής θα συνεχίσουν να ανήκουν στο μεγάλο κεφάλαιο και δε πρόκειται να επιστραφεί ο κεντρικός σοσιαλιστικός σχεδιασμός στην οικονομία και ούτε ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός να είναι συνταγματική αρχή του κράτους.
Ότι επαναφορά και να γίνει, όταν χρειαστεί να γίνει, θα γίνει μέσα στα αυστηρά πλαίσια της αστικής δημοκρατίας, με σοσιαλδημοκρατικά κριτήρια που θα αφήνουν την αστική τάξη να κάνει τη δουλειά της και να πλουτίζει αφειδώς διαμέσου της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας και να αποκοιμίζει το λαό με τη τάχα επιστροφή στο σοσιαλιστικό παρελθόν χωρίς αυτό να υπάρχει πουθενά. Να είστε σίγουροι/ες, πως κάπως έτσι θα γίνει, αν χρειαστεί να γίνει και δε ξέρουμε αν σας λέει κάτι αυτό το δημιούργημα του Πούτιν οι "εθνικομπολσεβίκοι", ο οποίος θαυμάζει το Γκορμπατσόφ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι θέλει να ξαναφτιαχτεί η ΕΣΔ(σήμερα ονομάζεται ΕΟΧ), χωρίς την ΕΣΣΔ, αφού τη διέλυσαν για να φύγει ο Σοσιαλισμός και όχι όλα τα άλλα που όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου στα πλαίσια του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού θα επανέλθουν και αυτά ξεγελώντας το Ρώσικο και τους άλλους πρώην Σοβιετικούς Λαούς με ένα βαρβάτο μονοπωλιακό καπιταλισμό με πατριωτικά χαρακτηριστικά απ' την εποχή του Σοσιαλισμού αλλά χωρίς αυτόν όπως προείπαμε.
Αν καθίσει κάποιος και δει με αυτό το διαλεκτικό τρόπο τα πεπραγμένα στην πρώην ΕΣΣΔ και στη νυν Καπιταλιστικοποιημένη Ρωσία, θα δει ότι διάλυση της ΕΣΣΔ, έγινε απ' τα πάνω για να διαλύσει ο σοσιαλισμός και να δημιουργηθεί η αστική τάξη που επί σοσιαλισμού δε μπορούσε να υπάρξει και να πλουτίζει αντικειμενικά όπως αποδεδειγμένα δε πλούτιζε κανείς εις βάρος της εργατικής τάξης.
Επίσης ρωτήστε όσους μετανάστες θέλετε απ' τη πρώην ΕΣΣΔ, εμείς έχουμε γνωρίσει πολλούς , πείθοντας τους πως τους ρωτάτε με αγνό και καλοπροαίρετο τρόπο και δε δείχνετε για κάποιο σπιούνο του αστικού κράτους που τους κυνηγάει και ιδεολογικά για τη πράσινη κάρτα, τότε σας λένε το εξής, "Επί ΕΣΣΔ δε ξέραμε τι θα πει πρόβλημα". Παρ' ότι εμείς δε συμφωνούμε με αυτό μιας και μετά το 1953 μπήκαν κάποια σχετικά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Γιάννης Κ.

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή